BIO spotrebiteľ

Farma Turová


www.farmaturova.sk

Naša farma sa venuje od roku 2006 chovu mäsového dobytka.

Od roku 2008 je celý chov registrovaný v systéme ekologického poľnohospodárstva. V roku 2013 sme dokončili výstavbu 1. etapy ekologického bitúnku. Pojem ekologický bitúnok znamená, že sú v ňom porážané len ekologické zvieratá (takže nemôže dôjsť k zámene mäsa za neekologické).
Popri snahe ponúknuť zákazníkom mäso v zaručenej kvalite bio od zvierat s prevereným pôvodom sme rovnaký dôraz kládli aj na maximálnu kulinársku kvalitu ponúknutého mäsa.
Hovädzie mäso je tesne po porážke nevhodné na konzumáciu. Svalové vlákna sa stiahnu a mäso (aj z mladého zvieraťa) je tuhé. Z tohto dôvodu nechávame mäso po porážke vyzrieť v chladiacich komorách približne týždeň.
Zrenie mäsa je však technologicky náročný proces a preto je celý bitúnok riešený tak aby sme dokázali zabezpečiť:
• Ukľudnenie zvieraťa pred porážkou
• Bezstresovú porážku
• Postupné vychladzovanie
• Zrenie mäsa v dvoch etapách:
• Suché zrenie: vo vise jatočné štvrťky tu zrejú cca. týždeň; počas tohto obdobia stráca mäso vysušením a odkvapkaním asi 10% svojej hmotnosti;
• Mokré zrenie: vo vákuovom balení po ukončení suchého zrenia sa mäso rozrába do malospotrebiteľských vákuových balení a umiestňuje sa na ďalšie (tzv. mokré) zrenie do chladiaceho boxu s teplotu 0,5 °C






Ekologický Bitúnok, Farma Turová
Kravička, Farma Turová

Kontaktné údaje

Adresa:Turová
962 34 Turová
Telefón:0917400700
E-mail:farmaturova@farmaturova.sk
WWW:http://www.farmaturova.sk

Otváracie hodiny

Pondelok dnes -
Utorok -
Streda -
Štvrtok09:00 - 17:00
Piatok09:00 - 17:00
SobotaZatvorené
NedeľaZatvorené

prípadne mimo týchto hodín na základe telefonického dohovoru


Produkty a služby

... na adrese: Turová, 962 34 Turová
<
strong>Mäso
Teľacie mäso, hovädzie mäso.

Ekologický Bitúnok, foto: Farma Turová
Ekologický Bitúnok
Kravička, foto: Farma Turová
Kravička
Kravičky na paši, foto: Farma Turová
Kravičky na paši
Falošná Sviečková, foto: Farma Turová
Falošná Sviečková




12.05.2014 09:30



Adresár



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií