BIO spotrebiteľ

BIO magazín

Kúsok záhrady ako lúka,  foto: Janka Konáriková

Kúsok záhrady ako lúka

  Janka Konáriková

Kúsok záhrady ako lúka foto: Janka Konáriková Nechajme kúsok záhrady lúke a ona nám každý rok pripraví ...


Cesnak pripravený na sadenie,  foto: Alena Pohorencová

Neskorá jeseň – ideálny čas na sadenie cesnaku

  Alena Pohorencová

Ako a kedy sadiť cesnak? Na čo si dať pozor pri sadení cesnaku, a ako sa starať a vysadený cesnak.Je naozaj len málo rastlín, ktoré sa používajú na také množstvo chorôb, ako práve cesnak. Táto cibuľová zelenina pochádza zo strednej ...


Okolie penziónu Dolinka,  foto: Klaudia Medalová

100% ovčia bryndza a kvalitné zemiaky na zimu? PPD Liptovská Teplička ponúka oveľa viac

  Klaudia Medalová

Nákup bioproduktov za dobré ceny priamo na ekofarme, spojený s výletom do prírody, či víkendovým pobytom v penzióne Dolinka. PPD Liptovská Teplička je ukážková ekofarma, spojená s agroturistikou a predajom z dvora, situovaná ...


Cuketové lasagne,  foto: Viera Marčeková

Cuketové lasagne

  Viera Marčeková

Cestovinové jedlá sú obľúbené medzi deťmi i dospelými pre svoje početné variácie a rýchlu prípravu. Lasagne sa dajú naviac pripraviť s rôznymi plnkami, či už mäsovými, strukovinovými alebo zeleninovými.Recept na cuketové ...


Zdravé, chutné, estetické, bio,  foto: Klaudia Medalová

Sezónne bezmäsité recepty našich detí - výzva pre rodičov

  Klaudia Medalová

Milí rodičia, chcete aby školské jedálne varili, zdravšie, modernejšie, chutnejšie? Zapojte sa do iniciatívy pre lepšie školské jedlá. Hľadáme recepty bez mäsa, ktoré pripravujete doma z čerstvých, sezónnych, sú zdravé a vašim ...


Školský obed - zdravý, sezónny, regionálny,  foto: ristorando.eu

Udržateľné verejné stravovanie, v Ríme idú príkladom

  Klaudia Medalová

V modernej školskej jedálni v 21. storočí sa varí zdravo a používa sa čo najviac sezónnych, regionálnych potravín a produktov z ekologickej poľnohospodárskej výroby. Dôležitá je tiež minimalizácia potravinového ...


Budúci kuchári,  foto: Klaudia Medalová

Školské jedálne - zdravo a udržateľne

  Klaudia Medalová

Seriál Školské jedálne - zdravo a udržateľne vychádza z príručky Udržateľné verejné stravovanie – Zavádzanie bio a regionálnych potravín do verejného stravovania, určenej prioritne vedúcim jedální a manažérom verejných ...


Chlebík Zoltána Vargu na trhu v Nagymárosi,  foto: Klaudia Medalová

Exkurzia do Maďarska – inšpirácie pre udržateľný vidiek (2)

  Adriána Henčeková

Pokračovanie rozprávania ako skupina 20 farmárov, domácich pestovateľov a nadšencov pre ekologické poľnohospodárstvo spoznala za päť dní deväť zaujímavých miest v oblasti medzi Visegrádom a Vácom, predovšetkým ekofarmy a malé ...


Ochutnávka pečiva na kozej farme,  foto: Adriána Henčeková

Exkurzia do Maďarska – inšpirácie pre udržateľný vidiek (1)

  Adriána Henčeková

Skupina 20 farmárov, domácich pestovateľov a nadšencov pre ekologické poľnohospodárstvo spoznala za päť dní deväť zaujímavých miest v oblasti medzi Visegrádom a Vácom, predovšetkým ekofarmy a malé gazdovstvá.Exkurzia sa ...


Budovanie jazierka v záhrade,  foto: Alena Pohorencová

Budovanie prírodného jazierka - postup

  Alena Pohorencová

Jazierko môže fungovať aj bez drahej filtrácie a chémie. Ak je dobre založené, nemusíme sa obávať zelených rias či komárov ani alergickej reakcie z chlórovej vody. Ako na to? Pomocou hadice, špagátu alebo piesku si vyznačte obrys ...


  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11Ďalšie - BIO magazín »

BIO magazín

Najčítanejšie v rubrike



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií