BIO spotrebiteľ

BIO magazín

Viackrát použiteľné popisovače,  foto: Eliška Bohunická

Jednorazové fixky - nový trend alebo tichý environmentálny nepriateľ?

  Eliška Bohunická   3 reakcie

Používanie jednorazových popisovačov začalo začiatkom 21. storočia aj na Slovensku. Pomaly vytlačilo z cesty biele kriedy. Čierne tabule sú nahrádzané bielymi magnetickými tabuľami. Používanie fixiek je teda novodobý trend, ktorý však ...


Polievka z kvaky,  foto: Viera Marčeková

Polievka z kvaky

  Viera Marčeková

Kvaka je pre mnohých stále neznáma zelenina, i keď patrila medzi tradične používanú zeleninu našich starých mám. Je to koreňová zelenina príbuzná vodnici, chuťovo podobná kalerábu. Údajne dokonca pomáha pri artritíde, ochoreniach ...


Májova čerešňa,  foto: Alena Pohorencová

Medonosné rastliny a kríky - prvá jarná potrava pre včely

  Alena Pohorencová

Význam včiel v prírode je nezastupiteľný. Sú najvýznamnejšími opeľovačmi. Práve v závere zimy sú však ohrozené nedostatkom potravy. Pomôcť im môžeme výsadbou rastlín a kríkov, ktoré kvitnú na jar.Po dlhej zime, keď teploty ...


Kúsok záhrady ako lúka,  foto: Janka Konáriková

Kúsok záhrady ako lúka

  Janka Konáriková   1 reakcia

Kúsok záhrady ako lúka foto: Janka Konáriková Nechajme kúsok záhrady lúke a ona nám každý rok pripraví ...


Cesnak pripravený na sadenie,  foto: Alena Pohorencová

Neskorá jeseň – ideálny čas na sadenie cesnaku

  Alena Pohorencová

Ako a kedy sadiť cesnak? Na čo si dať pozor pri sadení cesnaku, a ako sa starať a vysadený cesnak.Je naozaj len málo rastlín, ktoré sa používajú na také množstvo chorôb, ako práve cesnak. Táto cibuľová zelenina pochádza zo strednej ...


Okolie penziónu Dolinka,  foto: Klaudia Medalová

100% ovčia bryndza a kvalitné zemiaky na zimu? PPD Liptovská Teplička ponúka oveľa viac

  Klaudia Medalová

Nákup bioproduktov za dobré ceny priamo na ekofarme, spojený s výletom do prírody, či víkendovým pobytom v penzióne Dolinka. PPD Liptovská Teplička je ukážková ekofarma, spojená s agroturistikou a predajom z dvora, situovaná ...


Cuketové lasagne,  foto: Viera Marčeková

Cuketové lasagne

  Viera Marčeková

Cestovinové jedlá sú obľúbené medzi deťmi i dospelými pre svoje početné variácie a rýchlu prípravu. Lasagne sa dajú naviac pripraviť s rôznymi plnkami, či už mäsovými, strukovinovými alebo zeleninovými.Recept na cuketové ...


Zdravé, chutné, estetické, bio,  foto: Klaudia Medalová

Sezónne bezmäsité recepty našich detí - výzva pre rodičov

  Klaudia Medalová

Milí rodičia, chcete aby školské jedálne varili, zdravšie, modernejšie, chutnejšie? Zapojte sa do iniciatívy pre lepšie školské jedlá. Hľadáme recepty bez mäsa, ktoré pripravujete doma z čerstvých, sezónnych, sú zdravé a vašim ...


Školský obed - zdravý, sezónny, regionálny,  foto: ristorando.eu

Udržateľné verejné stravovanie, v Ríme idú príkladom

  Klaudia Medalová

V modernej školskej jedálni v 21. storočí sa varí zdravo a používa sa čo najviac sezónnych, regionálnych potravín a produktov z ekologickej poľnohospodárskej výroby. Dôležitá je tiež minimalizácia potravinového ...


Budúci kuchári,  foto: Klaudia Medalová

Školské jedálne - zdravo a udržateľne

  Klaudia Medalová

Seriál Školské jedálne - zdravo a udržateľne vychádza z príručky Udržateľné verejné stravovanie – Zavádzanie bio a regionálnych potravín do verejného stravovania, určenej prioritne vedúcim jedální a manažérom verejných ...


  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11Ďalšie - BIO magazín »

BIO magazín

Najčítanejšie v rubrike



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií