BIO spotrebiteľ

Biopotraviny, bioprodukty

Bio Uherák roku 2004,  foto: PRO-BIO CZ

BIO UHERÁK Z EKOLOGICKEJ FARMY SASOV

  Tom Václavík

8.10. 04 Praha – Titul „Česká biopotravina roku 2004“ získal za Bio Uherák pan Josef Sklenář z ekofarmy Sasov. Odborná porota udělila vedle hlavní ceny jedno čestné uznání. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhlo ...


Farma Slenčná - somár,  foto: archív CEA

BIO? A čerstvé? Dívali sa na mňa ako na blázna...

  Klaudia Medalová

Hovorí sa, že náhody neexistujú... Potom sme pri našej trojhodinovej návšteve Prahy nemohli neobjaviť novootvorené BIO bistro, ktoré je priam odstrašujúcim príkladom biopotravinového „extrémizmu“. V predvečer návštevy svetového ...


Prečo a odkiaľ sú produkty v BIO kvalite?

  Klaudia Medalová

Bio potraviny nie sú produktom posledných rokov, všetko začalo už v 20tych rokoch minulého storočia vo ŠvajčiarskuBio potraviny nie sú produktom posledných rokov, všetko začalo už v 20tych rokoch minulého storočia, kedy vo ...


Farma Knápek - zemiaky,  foto: archív CEA

Biozemiaky - chutné a zdravé

  Klaudia Medalová   3 reakcie

Zemiaky - každý jedálný lístok ich pozná. Čo sú však BIOzemiaky? Odpoveď na túto otázku, ale aj na to, prečo by sme ich mali vyskúšať, ako ich vypestovať a kde ich zohnať prináša následujúci článok. Hľadáte potraviny s vysokou ...


Čoraz viac ľudí v ČR uprednostňuje biopotraviny

  Klaudia Medalová

I keď biopotraviny stoja viac ako za konvenčné, ich spotreba rastie zhruba o 20% ročne. Je to preto, že ľudia sa chcú zdravšie stravovať a tiež podporiť spôsob pestovania, ktorý je priateľský k životnému prostrediu. V ČR je dnes na ...


Talianska legislatíva prikazuje variť školákom z biopotravín

  Klaudia Medalová

Od roku 2000 je uzákonené ponúkať na talianskych školách biopotraviny. Zatiaľ to v praxi celkom tak nefunguje, ale aspoň 500 obcí poskytuje školákom obed z biopotravín (napr. v Ríme je to cca 140 000 detí). Končiace zmluvy ...


  « Predošlé  [1] 11 12 

BIO magazín

Najčítanejšie v rubrike



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií