BIO spotrebiteľ

Čerstvé ovocie a zelenina

Aké pravidlá výroby platia pre čerstvé ovocie a zeleninu ak majú byť zaradené medzi bioprodukty?


Pri skladovaní čerstvého ovocia a zeleniny a ich pozberovom ošetrovaní sa nesmie používať:

  • etylén
  • ľad obsahujúci syntetické ochranné látky
  • ľad vyrobený z inej ako pitnej vody
  • protiplesňové roztoky s obsahom:
      » kyseliny boritej,
      » kyseliny sorbovej,
      » kyseliny benzoovej,
      » bezvodých siričitanov,
      » dusičnanov a
      » dusitanov
  • chlórnanový roztok na pranie čerstvého ovocia a zeleniny.

Ďalšie informácie:

skladovanie zeleniny skladovanie ovocia čerstvé ovocie spracovanie ovocia biodiverzita Bioakademie

Biopotraviny, bioprodukty



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií