BIO spotrebiteľ

Jogurty a zmrzlina

Aké pravidlá platia pre výrobu jogurtov a zmrzliny ak majú byť zaradené medzi biopotraviny?

Na výrobu jogurtov a zmrzliny, ktoré spĺňajú pravidlá výroby biopotravín možno používať len:

  • prírodné bakteriálne kultúry,
  • cukor,
  • ovocie,
  • zeleninu,
  • mliečne prísady,
  • vaječné prísady a
  • bylinné prísady
    len ekologického pôvodu.

Do jogurtov a zmrzliny sa nesmú pridávať:

  • syntetické stabilizátory,
  • emulgátory,
  • antioxidanty,
  • ochucovadlá,
  • farbivá a prídavné látky.

Na ohrievanie jogurtov sa nesmú používať mikrovlnové zariadenia.

Ďalšie informácie:

BIO zmrzlina BIO jogurty dusičnany

Biopotraviny, bioprodukty



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií