BIO spotrebiteľ

Ovocné a hroznové víno

Aké pravidlá platia pre výrobu vína ak má byť zaradené medzi biopotraviny?

Hroznové víno a ovocné víno je možné vyrábať len z hrozna a ovocia dopestovaného ekologickým spôsobom.

Výrobné zariadenia a fľaše používané pri výrobe hroznového vína a ovocného vína sa čistia len:

  • mechanickým spôsobom pitnou vodou zahriatou na 85 °C a
  • parou vyrobenou z pitnej vody.

Technológia spracovania hrozna a ovocia nemôže využívať:

  • elektrostatické filtre,
  • infračervené lúče,
  • enzýmy,
  • tanín,
  • synteticky pripravené farbivá,
  • sorbáty,
  • kyselina vínna,
  • kyselina metavínna,
  • priemyselná želatína,
  • aktívne uhlie,
  • azbest,
  • minerálne oleje,
  • metahydrosiričitan sodný,
  • metahydrosiričitan draselný,
  • ferokyanid draselný,
  • ožiarený korok a
  • síran meďnatý.

Ďalšie informácie:

víno spracovanie hrozna spracovanie ovocia Greenpeace geneticky manipulované organizmy (GMO) zemiaky farma Knápek

Biopotraviny, bioprodukty



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií