BIO spotrebiteľ

Ovocné šťavy, zeleninové šťavy a ich koncentráty

Aké pravidlá výroby platia pre ovocné a zeleninové šťavy ak majú byť zaradené medzi biopotraviny?

V technológii výroby ovocných štiav, zeleninových štiav a koncentrátov z nich sa nesmú používať:

  • syntetické sladidlá a konzervačné látky
  • oxid siričitý
  • azbest na filtráciu
  • plastové nádoby ako obaly.

Na dosiahnutie požadovanej koncentrácie ovocných štiav, zeleninových štiav a koncentrátov z nich sa používajú len:

  • vákuové a
  • membránové procesy o teplote do 45 °C.

Výrobné zariadenie a fľaše používané na ovocné šťavy, zeleninové šťavy a koncentráty z nich sa čistia len

  • mechanickým spôsobom,
  • pitnou vodou zahriatou na 85 °C a
  • parou vyrobenou z pitnej vody.

Ďalšie informácie:

syntetické sladidlá oxid siričitý ovocné šťavy konzervačné látky predaj biopotravín

Biopotraviny, bioprodukty



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií