BIO spotrebiteľ

Kuchárska kniha vás nezaujíma?

04.08.2006 13:11
Pred časom vyšla kniha BIO kuchárka Hanky Zemanovej. Redakcia vám knihu ponúka v jednej súťaži. Vy, naši čitatelia, však o túto kuchársku knihu doteraz neprejavujete záujem. Prečo?
Je to také zamyslenie a dúfame, že aj nájdenie aspoň niekoľko príčin, prečo je stav taký aký je. Budeme radi ak sa zapojíte do diskusie pod článkom. Nie kvôli nám, ale hlavne kvôli vám, našim čitateľom. Chceme vám ponúknuť v súťažiach to, o čo mate záujem.

  1. Táto kniha vás nezaujíma - myslíte, že ak by sme ponúkli inú knihu, zapojili by ste za do súťaže? Alebo by ste radšej uvítali možnosť vybrať si z viacerých titulov?

  2. Celkovo vás knihy ako výhra nezaujímajú - možno by ste uvítali ako cenu v súťaži niečo celkom iné ako knihy. Čo také by vás potešilo? Potraviny? Zľavy v predajniach s bioproduktmi? Poukážky na nákup biopotravín? Alebo? ...či rôzne kombinácie už vyššie spomenutého?

  3. Súťaž je málo spropagovana - je možné že, o súťaži ktorú spomíname ste doteraz nič nevedeli, pritom by ste sa radi zapojili. Ako podľa Vás by sme mali súťaž viac spropagovať. Prosím berte ohľad na to, že neide o to spropagovať súťaž tisíckam ľudí, ale aby sa informácia dostala práve vám! Ako sa chcete dozvedať o nových súťažiach tak, aby ste nič nezmeškali?

  4. Zadanie súťaže vám nevyhovuje - je celkom možné, že do súťaže sa jednoducho nezapojíte, lebo ju neviete(nechcete) vyriešiť a splniť podmienky, konkretne teraz napr. nie ste ako sa vraví v receptoch "doma". Otázka teda znie: Aké súťaže by ste uvítali? Čoho by sa mali týkať? Aké by mali mať zameranie?

  5. Netransparentnosť? - ďalším dôvodom, prečo nemáte záujem o zapojenie sa do súťaže je isté podozrenie, že výhru možno dostane aj tak už vopred známy výherca. Mate v nás dôveru, že výhercu(ov) vyberieme(pípadne vylosujeme) zodpovedne a čestne? Ak nám nedôverujete, čo by ste navrhovali, aby sme mali urobiť, aby bolo losovanie, či výber výhercu transparentnejšie?

  6. Nejasnosti? - po spusteni viacerých súťaži sa stalo, že sa našli ľudia, ktorým nebolo celkom jasné napr. ako si majú prebrať ceny(osobne, alebo im budú zaslané). Takých otázok možno máte viac. Napíšte nám niečo o tom! Na čo sme zabudli v texte a vás to zaujíma.

  7. Nedôvera? - možno súťažiam, a na internete zvlášť, vôbec nedôverujete. V poriadnu. Máme otázku: čomu dôverujete, a pritom je to taká vec, kde na konci by bola možnosť tá, že tú knihu by ste od nás dostali. Nie bezpracne, ale systémom niečo za niečo.

Redakcia BIO spotrebiteľa sa veľmi teší na vaše názory!

Tento článok vznikol ako reakcia na situáciu, že do súťaže o knihu sa zataiľ nik nezapojil. Víťazom, ak sa veci nezmenia, sa stane prvý kto pošle recept.

Začiatky sú ťažké. Tento článok vznikol aj preto, aby redakcia nemusela(pretože to neche robiť) uverejniť recept od "akože" čitateľa, ktorý sa zapojil do súťaže. Potom sa už spravidla, ako sa vraví: "vrece roztrhne".





Hodnotenie: 100%, 3 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Pavol FábryVenuje sa programovaniu a tvorbe web stránok.
Články na stránkach BIO spotrebiteľ sú len malým spestrením jeho práce.

Diskusia: Kuchárska kniha vás ...

    Sme, 3.8.2006: nahoda, ci inspiracia? http://pocitace.sme.sk/clanok.asp?cl=2832184
    K teme z mojho pohladu: ad 1-3/ Kniha ma zaujima, ako vyhra je OK, aj sposob "propagacie". Na tychto strankach by mali sutazit /a teda spoluvytvarat ich obsah/ ti, ktori ich citaju, a ktorych BIO zaujima. ad 4/ mozno aj to je dovod, letne "varenie" sa u mna /a mozno aj u inych?/ vacsinou obmedzuje na salaty a cerstvu zeleninu a ovocie. Mne to proste v lete najviac chuti "surove" + nejaky ten chlebik, ryza ci zemiaky. ad 5-7/ o tom je trochu aj ten clanok v sme. nejde len o sutaz: vidiet to aj na reakciach k clankom, ci na "komentaroch" k produktom na strankach bio-obchodu. Az ma niekedy mrzi, ze snaha vas, co ste okolo tychto stranok, akoby vychadzala nazmar - dobry umysel - zapojit co najviac ludi, ktori sa o temu zaujimaju, vsak na nieco naraza. Ze by jednoducho lenivost? Lepsie sa cita,co vytvoria druhi, nie?. Priznam sa, ze u mna je to tak. Ale tento clanok ma trochu vyburcoval. Na take male ospravedlnenie seba samej vsak uvediem aj dalsi dovod pasivity, a to rocne obdobie: v lete pouzivam pocitac prakticky len v praci. Takze si sem-tam pozriem maily a par oblubenych stranok (vratane biospotrebitela, samozrejme). Esteze sa ochladilo a prsi - nastal cas oprasit pocitac aj doma:-). Uz som pisala, ze u mna je "letna" strava dost "surova" a letne "varenie" sa mi spaja skor s roznymi druhmi "skreckovania" na zimu /zavaranie, susenie, mrazenie,.../ ale uz par rokov mam aj ja jeden, pre mna ten "najletnejsi" recept. Je velmi jednoduchy, ale mne k letu akosi patri: na "jablkovom" /t.j. hrubsom/ struhadle nastruham mrkvu a cuketu. Na jednu stredne velku cuketu pridavam tak 2-3 mrkvy. Na oleji osmahnem nadrobno nakrajanu cibulku a jednu malu cili papricku, pridam mrkvu a krátko osmahnem. Potom pridam nastruhanu cuketu, chvilocku prikryte podusim, aby zelenina pustila stavu. Primiesam nastruhany alebo pretlaceny strucik cesnaku, pripadne aj nejake korenie /podla chuti pridavam napr. kari, provensalske bylinky,.../. Chuti to aj taketo samotne, pripadne s krajcom chleba, ale zvyknem ho podavat s ryzou /najlepsie basmati/ alebo s cestovinami /takze splnenie pravidiel sutaze - pouzitie spaldovych vretien;-)/. Ale da sa to velmi dobre skombinovat napriklad aj s pohankovou kasou. Masojedi v domacnosti si este vedia hotove jedlo ochutit na kolieska nakrajanou a opecenou klobaskou. Dufam, ze recept niekomu zachuti, ale rovnako dufam, ze sa po precitani clanku ozvali aj ini a uz sa tesim na recepty.
    alica

    Vdaka za uprimny nazor i 1. recept

    Alica, Vasa reakcia potesila. Clovek vymysla, investuje cas i prostriedky - s nadejou, ze bude zaujem zo strany navstevnikov stranky BIO spotrebitel podelit sa o zaujimave recepty, skusenosti s pripravou zdravej stravy, a nic:-( Teda, nastastie, len skoro nic:-(( Vas prispevok vela vysvetluje, urcite viaceri to podobne citia. A Vas recept vyzera velmi lakavo, urcite ho vyskusam a mozno aj dalsich povzbudi k tomu, aby tiez prispeli svojim oblubenym letnym receptom. Stale som presvedcena o tom, ze myslienka spoluvytvarania obsahu tejto stranky jej navstevnikmi (ako ste to napisali) - a vzajomneho inspirovania sa - je dobra, i ked to isto chvilu potrva, kym sa najde viacero ludi ochotných zdielat - recepty, skusenosti, ci nazory... S tymi receptmi sa ale radsej poponahlajte, lebo august rychlo utecie, a ta kucharka Hanky Zemanovej fakt stoji za to!
    Klaudia

    Kucharska kniha Vas nezaujima ?

    Zaujima ma sutaz aj kniha.
    Avsak zaujima ma preto, lebo nemam prakticke skusenosti, takze ako mam poslat recept ked som si nie celkom ista, ci je "zdravy"? :))) To len tak s usmevom. Krasny den a hor sa do varenia!
    Karin
    Karin Tirdilová

    Smelo sem s Vasim receptom

    Karin, kludne poslite Vas recept, i ked nie ste si ista, ci je recept "zdravy". Ono, nic nie je cierne a biele, a viaceri odbornici na zdravu vyzivu by asi mali na otazku "prospesnosti pre zdravie" rozne nazory. Hlavne, ked je jedlo s laskou pripravene:-) Tie kriteria neberte az tak vazne. Islo nam najma o to, aby ludia neposielali recepty obsahujuce vela tuku, cukru, ci pripravene z konzervovanych potravin a pod.
    a aby mali motivaciu vyskusat nieco nove - napr. spaldove kernoto ci kuskus - ktore vyborne chutia a su zaujimavym spestrenim jedalnicka. V rozmanitosti je krasa!
    Klaudia

    Vsetky dovody, co uviedla Alica "splnam" pocitaca v praci mam akurat a doma vyuzivam na vybavenie korespodencie s detmi pracujucimi v zahranici.
    Cukety a tekvice robim tiez podobne, niekedy len osmehnem cibulku na oleji pridam aj pokrajanu zelenu papriku a nastruhanu cuketu, koreniny (striedam podla chuti a niekedy len vela kopru) a podusit.
    Najlepsia zelenina naozaj v surovom stave - salatiky: nastruhana cvikla s jogurtom alebo 2 diely mrkvy a 1 diel zeleru s jogurtom - ked mam chut aj so smotanovym. Niekedy bez jogurtu len olej a trochu citrona... a tiez rozne bylinky. Mam zahradku a tak tvorim - co tam najdem.
    No najlepsie kombinovat podla chuti casu a nalady.
    V zahradke sa snazim pri pestovani vyuzivat osvedcene recepty a rady nasich starych mam a otcov (kupila som si aj literaturu), ked neboli umele hnojiva a tak vytvorili svoje zahradky v sulade s prirodou. Zatial sa ucim, vsetko chce svoj cas.
    Prajem Vam vsetkym vela radosti a napadov pri priprave chutneho a zdraveho jedla.




Čítať celú diskusiu k článku (16 príspevkov)   Pridať názor na článok





BIO magazín

Súťaž
popis



Najčítanejšie v rubrike



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií