BIO spotrebiteľ

Rajčinová polievka

18.10.2007 08:48
Potrebujeme:
  • olej
  • cibuľa
  • soľ
  • hl. múka
  • rajčinový pretlak
  • bobkový list
  • nové a čierne korenie
    • závarka
    • a) špaldové vločky BIO
    • b) pohánková lámanka BIO
    • c) špaldové niťovky BIO
Postup:
Cibuľu na jemno nakrájame a osmahneme ju na troške oleja. Poprášime 1 lyžicou múky, podlejeme troškou vody – stále miešame. Postupne vodu pridávame za stáleho miešania. Potom pridáme asi 2 l vody, prevaríme. Pridáme čierne korenie a celé korenie, soľ, bobkový list a rajčinový pretlak. Necháme prevrieť.

Polievku rozdelíme na 3 časti – do každej dáme inú závarku
a) špaldové vločky (2 hrste)
b) pohánkovú lámanku (2 hrste)
c) špaldové niťovky

Podľa potreby dosolíme, prípadne pridáme trošku cukru.
Rajčinová polievka
Rajčinová polievka





Hodnotenie: 40%, 2 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Zuzana GallayováPrednáša a vedie cvičenia na fakulte ekológie a environmentalistiky so sídlom vo Zvolene. Rada varí a stále viac pri tom používa biopotraviny.

Diskusia: Rajčinová ...

    Ja pridavam do rajcinovej kusok skoricovej kory, nech sa tam povari. Ochucujem solou, cukrom, bobkovy list moze byt. Tak to mozu papat aj deticky.
    Svagrina zas nerobi zasmazku, ale zahustuje polievku syrokremom. Skusala som, je to vyborne.
    MirkaK
      Reagovať
     
    0
     
    0

    Re: Rajčinová polievka

    Dobrý deň. Moja "posledná " Paradajková polievka: Dám variť do 1,5 l vody menšiu cibuľu-poslednú šupku nechávam, klinčeky-cca 5 ks, bobkobý list, nové korenie-cca 3 ks, kúštik celej škorice. Zatiaľ si rozvarím pasírované paradajky-majú jemnejšiu chuť ako pretlak. Po zruba 15-20. minútach precedím vývar z korenín do rozvaru z paradajok, pridám koncentrované kokosové mlieko. Teraz som pridala 1 kl bazalkové pesto, dochutila trochou bio dochucovadlom, bio kokosovým cukrom, štipkou mletej rasce a lyžicou bio tmavého balzamica. Bez závarky, len trochu posypať pred podaním strúhaným syrom grana padano. Syn, ktorému robím paradajkovú polievku od mala (už má 33), ju zjedol takmer celú sám. Ale určite vyskúšam aj tie vaše "paradajkové" variácie.
    Eva Suchá   Reagovať
     
    0
     
    0



Pridať názor na článok





BIO magazín

Recepty, zdravá výživa
Receptár je o tom, ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.



Najčítanejšie v rubrike



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií