BIO spotrebiteľ

Čo dnes variť?

16.02.2011 07:47
Aj Vás trápi každodenná otázka: Čo dnes uvariť? Poďte spolu s nami objaviť zdravé recepty plné prírody.

Čo idete dnes variť? Čo Vám chutí? Máte dobrý tip na zdravé a chutné jedlo? Podeľte sa oň ...
Najzaujímavejšie a najlepšie recepty zverejníme a odmeníme.

Čo je naším cieľom?

Navzájom sa deliť o dobré nápady... a získať novú inšpiráciu pre prípravu jedál, ktoré potešia naše telá i duše :-)

Kto sa môže zapojiť?

Úplne každý. Nejde o schopnosť vytvoriť komplikované kulinárske výtvory, skôr uvariť niečo dobré, zdravé, nápadité a napodobiteľné.... Jedlo by malo zodpovedať sezónne (nebudeme variť v zime z rajčín a v lete z kvasenej kapusty) a jeho základom by mali byť kvalitné, čerstvé suroviny. Využitie rozmanitých vňatí, byliniek, korenín... na dochutenie a dozdobenie je vítané. A nielen na deti platí atraktívne naservírovanie jedla – jeme aj očami.

Prečo sa zapojiť, alebo čo môžete získať?

Autora alebo autorku receptu, ktorý nás najviac zaujme v danom mesiaci podľa kritérií uvedených nižšie, odmeníme darčekovou poukážkou na nákup v BIO obchode vo výške 10€.

Čo zaváži pri výbere „naj“ receptov?

Použitie čerstvých surovín a biopotravín (čerstvé má prednosť pred mrazeným, sušeným, zaváraným, konzervovaným...)

  • Sezónnosť (recept by mal zodpovedať aktuálnemu ročnému obdobiu)
  • Jednoduchosť prípravy (doba je rýchla a času málo :-))
  • Prínos pre zdravie (podľa všeobecných kritérií zdravej výživy)
  • Foto (nie je podmienkou, ale väčšiu šancu na uverejnenie/výhru budú mať recepty, súčasťou ktorých bude min. 1 foto v elektronickom formáte, výhodou bude nafotenie celého postupu prípravy jedla; fotky prosím posielajte v čo najlepšej kvalite a ku každej fotografii vložte popis, čo je na fotografii)

Recepty bude hodnotiť redakcia portálu Biospotrebitel.sk .

Všetky kvalitné recepty budú zaradené do rubriky recepty - takže Vaša snaha v žiadnom prípade nevyjde nazmar. Oddelenie „Recepty“ na BIO spotrebiteľovi navštevujú desiatky ľudí denne a určite Vás bude hriať na srdci pocit, že ste niekoho inšpirovali k čarovaniu v kuchyni:-)

Ako na to?

Recepty posielajte PRIEBEŽNE na adresu medalova@biospotrebitel.sk. Vždy 1x za mesiac alebo keď sa nazbieraju min. tri recepty, aktuálne kolo súťaže vyhodnotíme (podľa kritérií uvedených vyššie).

Dodržte prosím nasledovnú štruktúru!!!
(nezabudnite na diakritiku)

Názov jedla:

Typ pokrmu: chlieb, hlavné jedlo, kaša, nátierka, polievka, sladké, slané, šalát (vyberte jednu možnosť)

Strava: bezlepková, makrobiotická, vegetariánska, vegánska, vitariánska, iná/neviem (vyberte jednu možnosť)

Suroviny:

Postup:

Poznámka:

Do poznámky prosím uveďte niečo viac o recepte, napr. aká je jeho história – vo vašej rodine, vo vašom regióne..., ako ľudia reagujú, keď jedlo ochutnajú, prečo ste použili také či onaké suroviny (alebo biopotraviny), na akú príležitosť by ste jedlo ponúkli, čo sa k jedlu hodí - príloha, šalát, víno...

Vaše meno:

Váš E-mail:

Tešíme sa na vaše recepty!

PS: Ak máte akékoľvek otázky, nejasnosti... nech sa páči, pýtajte sa pod článkom alebo píšte na medalova@biospotrebitel.sk.






Hodnotenie: 85%, 4 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Diskusia: Čo dnes ...

    Re: Čo dnes variť?

    Akciu na zameranú na hľadanie zdravých receptov - Čo dnes variť? - môžete okomentovať aj stránke Facebooku http://www.facebook.com/biospotrebitel#!/permalink.php?story_fbid=183324315037545&id=160517060750
    Pavol Fábry   Reagovať
     
    0
     
    0



Pridať názor na článok





BIO magazín

Recepty, zdravá výživa
Receptár je o tom, ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.



Najčítanejšie v rubrike



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií