BIO spotrebiteľ

BIO Nite ovčie

06.08.2014 10:55
Predstavujeme kandidáta na ocenenie Slovenská biopotravina roka 2014.
BIO ovčie nite, farma Pružina
Ovčie nite foto: farma Pružina

Chcete, aby Ovčie nite boli
Slovenskou biopotravinou roka 2014?


Dajte im svoj hlas!

BIO Ovčie nite sú prírodné, plnotučné, nezrejúce produkty z ovčieho mlieka. Tenké syrové nite sú ťahané z naparenej ovčej syroviny v dĺžke cca 250 mm. Konzistencia je síce pevná, ale pružná formovateľná. Farba je krémovo žltá. Chuť a vôňa je čistá, jedinečná pre tento druh syrového produktu, príjemne slaná. Je to tradičná, skvelá a veľmi chutná vyhľadávaná lahôdka pre všetkých labužníkov.

Ovčie nite sa vynikajúco hodia k vínu, pivu, tiež sú vhodné na studené misy alebo jednoducho samostatne ako chuťovka.

BIO Nite ovčie sa vyrábajú v ekologickom poľnohospodárstve, bez pridania konzervačných látok. Majú zachované biologicky cenné prírodné zložky, tradičnú receptúru a technológiu výroby. Sú vzácne tým, že na Slovensku ako jeden z mála výrobcov vyrábame tieto syrové nite z čisto ovčieho mlieka.

Výrobca: Oľga Apoleníková SHRPružina 391 PružinaSalaš Pružina je situovaný v malebnom údolí Strážovských vrchov v lone nádhernej panenskej prírody. Túto úžasnú panorámu dotvárajú pasúce sa stáda oviec so spiežovcami, čerpajúce blahodarnú silu z matičky prírody cez bylinky, ktorú nám odovzdávajú cez svoje produkty - mlieko a mäso.

Podiel surovín slov. pôvodu: 100 %

Zloženie: bio surové nepasterizované ovčie mlieko, syridlo, kuchynská soľ

Dostupnosť: ambulantný predaj - špecializované predajne - maloobchodné reťazce - na farme

Recepty:

Vyprážané ovčie nite

Syrové nite obalíme v hladkej múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážame v rozpálenom oleji. Podávame so zemiakovým pyré, opekanými zemiakmi, s hranolkami alebo varenými zemiakmi posypanými nakrájanou pažítkou. Dobrú chuť.

Vyprážané ovčie nite v zemiakovom cestíčku

Ovčie nite obalíme v múke, namáčame v cestíčku, ktoré si pripravíme z nastrúhaných zemiakov, hladkej múky, vajíčka a trošky piva. Vyprážame v rozpálenom oleji. Podávame so zemiakovými hranolčekmi a tatárskou omáčkou alebo opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

ovčie nite Farma Pružina Biopotravina roka 2014




Hodnotenie: 80%, 5 hlasov Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: BIO Nite ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Biopotraviny, bioprodukty
    Kvalita biopotravín, veľtrhy, jarmoky, cenové porovnania, kluby biospotrebiteľov...



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií