BIO spotrebiteľ

Celozrnné špaldové špirály BIOMILA

15.08.2014 07:32
Predstavujeme kandidáta na ocenenie Slovenská biopotravina roka 2014.
Cestoviny celozrnné špaldové špirály, Biomila
Celozrnné špaldové špirály foto: Biomila

Chcete, aby špaldové cestoviny boli
Slovenskou biopotravinou roka 2014?


Dajte im svoj hlas!

BIOMILA celozrnné špaldové cestoviny – špirály sú najpredávanejšie spomedzi rôznych tvarov našich cestovín. Sú obľúbené vďaka svojej univerzálnosti použitia – sú vhodné ako príloha, s omáčkami, so syrom alebo tvarohom, na zapekanie i na prípravu rôznych druhov šalátov, či ako závarka do polievok.

Celozrnné špaldové špirály sa vyrábajú len z bio celozrnnej špaldovej múky a vody. Špalda je pestovaná na Slovensku – myjavských kopaniciach, v súlade so zásadami systému ekologického poľnohospodárstva, takže spotrebiteľ má istotu, že jeho telo nie je vystavené zbytočnej záťaži chemickými látkami. Celozrnné špaldové cestoviny sú známe svojimi výnimočnými kvalitami. Obsahujú veľa vlákniny, ktorá je balastnou látkou potrebnou na dobré trávenie. Z tukov obsahujú najmä zdraviu prospešné nenasýtené mastné kyseliny. Zasýtia na dlhšiu dobu a sú vhodné aj pre výživu diabetikov. Dostupné sú vo väčšine obchodných domov reťazcov, v špecializovaných predajniach zdravej výživy, alebo aj v internetovom predaji.

Výrobca: Biomila spol. s r.o.Rudník č.428 RudníkSpoločnosť Biomila spol. s r.o. stavia na tradícii ekologickej poľnohospodárskej výroby od roku 2001. Spoločnosť ponúka slovenské biopotraviny značky "Biomila", ktoré sú stále obľúbenejšie medzi spotrebiteľmi. Spracúvame špaldu a ďalšie suroviny na myjavských kopaniciach, kde zamestnávame ľudí z regiónu Myjavy. Naše motto je "Biomilu jem - bio milujem" :)

Podiel surovín slov. pôvodu: 100%

Zloženie: špaldová celozrnná múka, voda

Dostupnosť: internetový obchod - špecializované predajne - maloobchodné reťazce

 

Recepty

Špirály s kuracím mäsom

Prísady na 8 porcií: 400 g BIOMILA špaldových celozrnných špirál, 500 g kuracieho mäsa, 300 g šalátovej uhorky, 300 g farebných paprík, 400 g cherry paradajok, 180 g kešu orieškov, 4 PL olivového oleja bio, 4 PL sójovej omáčky, morská soľ

Dressing:300 g bieleho jogurtu, 2 PL nasekaných čerstvých byliniek (napr. bazalka, petržlenová vňať, koriander), šťava z jedného citróna, morská soľ s bylinkami bio, mleté čierne korenie bio.

Postup prípravy: Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme, zmiešame s polovicou oleja. Olúpanú a umytú uhorku nakrájame na menšie kúsky. Umyté papriky nakrájame na kúsky, paradajky môžeme nakrájať na polovičky. Zeleninové kúsky rozmiešame. V miske rozmiešame jogurt s nasekanými bylinkami, dochutíme citrónovou šťavou, bylinkovou soľou a korením. Na suchej panvici orestujeme kešu oriešky, ktoré pridáme do zeleninovej zmesi. Mäso nakrájame na menšie kúsky, zľahka osolíme a pokvapkáme sójovou omáčkou. Na panvici rozohrejeme olej a mäso na ňom rýchlo opečieme, poprášime mletou červenou paprikou a odstavíme. Na taniere rozdelíme cestoviny, zeleninu, mäso a polejeme pripraveným dressingom.

Náš tip: Pre vyššiu využiteľnosť tuko-rozpustných červených farbív v paradajke a paprike (lykopén-paradajka, karotenoidy- červená paprika) odporúčame túto zeleninu veľmi krátko orestovať na oleji.

 

Taliansky šalát

Prísady na 3 porcie: 300g BIOMILA celozrnné špaldové špirály, 250g tvrdého syra, 200g olív (vykôstkovať), 5 väčších paradajok alebo cherry paradajok, olivový olej bio, soľ, čerstvé alebo sušené oregano, alebo bazalka, 2 strúčiky cesnaku.

Postup prípravy: Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody podľa návodu a po uvarení zlejeme. Necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ si oblanšírujeme paradajky: vložíme ich do misky a zalejeme vriacou vodou na 2 minúty, zlejeme, necháme ochladnúť a olúpeme z nich šupku (alebo môžeme použiť čerstvé cherry paradajky). Paradajky a olivy potom nakrájame na malé kúsky a vložíme do väčšej misy. Tvrdý syr nakrájame tiež na menšie kocky a vložíme do tej istej misy. Do tejto zmesi vysypeme vychladnuté cestoviny a premiešame. Dochutíme roztlačeným cesnakom, oreganom, podľa potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením a jemne prelejeme olivovým olejom. Podávame ihneď, ale výborný je aj na druhý deň.

 

Špirály s rajčinovo-smotanovou omáčkou

Prísady na 3 porcie: 300g BIOMILA celozrnných špaldových špirál, 6 stredne veľkých čerstvých rajčín, 1 ČL sušenej bazalky bio, 2 PL olivového oleja bio, 4 strúčiky cesnaku, morská soľ, mleté čierne korenie, 4 PL pochúťkovej smotany, čerstvá bazalka.

Postup prípravy: Cestoviny uvaríme podľa návodu. Rajčiny nakrájame na kúsky. Cesnak nakrájame na plátky a jemne orestujeme na oleji, osolíme a okoreníme, pridáme sušenú bazalku. Po chvíľke odstavíme. Zjemníme kyslou smotanou a pridáme listy čerstvej bazalky. Zmes dobre premiešame s cestovinami.

Celozrnné špaldové cestoviny špirály, Biomila
Celozrnné špaldové cestoviny špirály, Biomila foto: Biomila
špaldové cestoviny Špalda Biopotravina roka 2014 BIOMILA




Hodnotenie: 80%, 1 hlas Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: Celozrnné špaldové špirály ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Biopotraviny, bioprodukty
    Kvalita biopotravín, veľtrhy, jarmoky, cenové porovnania, kluby biospotrebiteľov...



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií