BIO spotrebiteľ

Tatranský bio Encián Camembert

22.09.2014 07:44
Predstavujeme kandidáta na ocenenie Slovenská biopotravina roka 2014.
Tatranský bio Encián Camembert
Tatranský bio Encián Camembert foto: Tatranská mliekareň, a.s.

Chcete, aby bol Encián Slovenskou biopotravinou roka 2014?

Dajte mu svoj hlas!

Mäkký zrejúci polotučný bio syr s bielou plesňou na povrchu vyrábaný z kravského mlieka vyprodukovaného v ekologickom poľnohospodárstve. Množstvo tuku v sušine najmenej 43 hmot. %, množstvo sušiny najmenej 43 hmot. %. Bio Encián má pravidelný tvar nízkeho valca s porastom bielej plesne na celom povrchu. Postupným zrením sa jeho jadro stáva príjemne mäkkým a rozplývavým. Mladý nezrelý syr je kyslejší s málo výraznou vôňou. Jemne hubovo - syrová vôňa a chuť je príznačná pre zrelší syr. Podtatranský región ponúka ideálne podmienky pre chov zdravého dobytka. Čerstvý vzduch, čistá voda a najzelenšia tráva sú benefity, ktoré tento región ponúka. Preto s hrdosťou dávame naším produktom prívlastok BIO - vyprodukované v ekologickom poľnohospodárstve podľa najprísnejších pravidiel a zásad pre biopotraviny z mlieka od certifikovaných ekofariem.

Výrobca: Tatranská mliekareň, a.s.Nad traťou 26 Kežmarok
Tatranská mliekareň je situovaná v blízkosti najvyššieho pohoria na Slovensku - Vysokých Tatier. Nachádza sa v meste Kežmarok a dodáva svoje mliečne produkty zákazníkom na Slovensku, v Čechách a Maďarsku. Vyrába širokú škálu mliečnych produktov, hlavne syry s bielou plesňou, syry s modrou plesňou, čerstvé mlieka, trvanlivé mlieka, tvarohy, kyslomliečne produkty a ďalšie gastronomické výrobky. Široká škála produktov bola rozšírená o rad bio výrobkov pre uspokojenie rastúcich nárokov našich zákazníkov.

Podiel surovín slov. pôvodu: 99,5 %

Zloženie: Pasterizované bio mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarské kultúry, chlorid vápenatý, Penicillium candidum.

Dostupnosť: Nadnárodné spoločnosti, domáce siete

Tatranská mliekareň syr Encián Biopotravina roka 2014 BIO syry BIO mlieko




Hodnotenie: 100%, 1 hlas Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: Tatranský bio Encián ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Biopotraviny, bioprodukty
    Kvalita biopotravín, veľtrhy, jarmoky, cenové porovnania, kluby biospotrebiteľov...



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií