BIO spotrebiteľ

Tatranský bio Encián Camembert

22.09.2014 07:44
Predstavujeme kandidáta na ocenenie Slovenská biopotravina roka 2014.
Tatranský bio Encián Camembert
Tatranský bio Encián Camembert foto: Tatranská mliekareň, a.s.

Chcete, aby bol Encián Slovenskou biopotravinou roka 2014?

Dajte mu svoj hlas!

Mäkký zrejúci polotučný bio syr s bielou plesňou na povrchu vyrábaný z kravského mlieka vyprodukovaného v ekologickom poľnohospodárstve. Množstvo tuku v sušine najmenej 43 hmot. %, množstvo sušiny najmenej 43 hmot. %. Bio Encián má pravidelný tvar nízkeho valca s porastom bielej plesne na celom povrchu. Postupným zrením sa jeho jadro stáva príjemne mäkkým a rozplývavým. Mladý nezrelý syr je kyslejší s málo výraznou vôňou. Jemne hubovo - syrová vôňa a chuť je príznačná pre zrelší syr. Podtatranský región ponúka ideálne podmienky pre chov zdravého dobytka. Čerstvý vzduch, čistá voda a najzelenšia tráva sú benefity, ktoré tento región ponúka. Preto s hrdosťou dávame naším produktom prívlastok BIO - vyprodukované v ekologickom poľnohospodárstve podľa najprísnejších pravidiel a zásad pre biopotraviny z mlieka od certifikovaných ekofariem.

Výrobca: Tatranská mliekareň, a.s.Nad traťou 26 Kežmarok
Tatranská mliekareň je situovaná v blízkosti najvyššieho pohoria na Slovensku - Vysokých Tatier. Nachádza sa v meste Kežmarok a dodáva svoje mliečne produkty zákazníkom na Slovensku, v Čechách a Maďarsku. Vyrába širokú škálu mliečnych produktov, hlavne syry s bielou plesňou, syry s modrou plesňou, čerstvé mlieka, trvanlivé mlieka, tvarohy, kyslomliečne produkty a ďalšie gastronomické výrobky. Široká škála produktov bola rozšírená o rad bio výrobkov pre uspokojenie rastúcich nárokov našich zákazníkov.

Podiel surovín slov. pôvodu: 99,5 %

Zloženie: Pasterizované bio mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarské kultúry, chlorid vápenatý, Penicillium candidum.

Dostupnosť: Nadnárodné spoločnosti, domáce siete

Tatranská mliekareň syr Encián Biopotravina roka 2014 BIO syry BIO mlieko




Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Buďte prvý(á), kto mu dá hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: Tatranský bio Encián ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Biopotraviny, bioprodukty
    Kvalita biopotravín, veľtrhy, jarmoky, cenové porovnania, kluby biospotrebiteľov...



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií