BIO spotrebiteľ

Robte s nami výstavu (Na záver to najlepšie)

14.10.2004 21:31
Možno je aj symbolické, že naozaj posledná časť fotoseriálu bude o Ekotrende Myjava s.r.o. Hovorí sa, že to najlepšie prichádza nakoniec... Nie že by sme to tak plánovali, ale tak sa to stalo. Pozývame vás na virtuálnu exkurziu po najznámejšej slovenskej ekofarme:-)
Echinacea
Na poli ozdoba, v čaji liečivka...


Už viem!
Priznám sa, že sprvu som nevedela , čože je toto za plodinu. Zaujala ma pekná fotka s peknou rastlinou a peknou krajinou v pozadí. ...Teraz už viem, že takto vyzerá fenikel, keď je ešte na poli :-)


Na chlebový pohon
Vždy keď sa na chalupe ručne robievala nejaká fyzická práca, náš sused - gazda - hovorieval, že pracujeme na "chlebový pohon". ... Aj záhony liečivých bylín treba ručne vyplieť a potom burinu vidlami vyhádzať na vlečku. ... Práca na chlebový pohon má jednu veľkú výhodu: nepotrebujete chodiť do fitnes centr :-)


Kráľovná špalda
Pšenica špalda je jednou z najstarších a najkvalitnejších kultúrnych obilnín. Jej ľahko stráviteľná, má vysokú nutričnú hodnotu a lahodnú, orieškovú chuť. Sv. Hildegarda z Bingenu označovala špaldu za zázračnú, liečivú plodinu a odporúčala konzumovať špaldu každý deň v rôznych podobách - klíčenú, ako kašu, špaldový chlieb či cestoviny... Špalda je kráľovná medzi obilninami - jednotka pre pestrosť jedálnička i pre zdravie!


Špaldové cestoviny
Celozrnné špaldové BIO cestoviny. Zdravé a chutné - do polievky, šalátov, ako príloha. ... Dobrú chuť!







Hodnotenie: 100%, 2 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: Robte s nami výstavu (Na záver to ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Robte s nami výstavu
    popis



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií