Možno je aj symbolické, že naozaj posledná časť fotoseriálu bude o Ekotrende Myjava
s.r.o. Hovorí sa, že to najlepšie prichádza nakoniec... Nie že by sme to tak
plánovali, ale tak sa to stalo. Pozývame vás na virtuálnu exkurziu po
najznámejšej slovenskej ekofarme:-)
Na poli ozdoba, v čaji liečivka...
Priznám sa, že sprvu som nevedela , čože je toto za plodinu. Zaujala ma pekná
fotka s peknou rastlinou a peknou krajinou v pozadí. ...Teraz už viem, že
takto vyzerá fenikel, keď je ešte na poli :-)
Vždy keď sa na chalupe ručne robievala nejaká fyzická práca, náš sused -
gazda - hovorieval, že pracujeme na "chlebový pohon". ... Aj záhony
liečivých bylín treba ručne vyplieť a potom burinu vidlami vyhádzať na
vlečku. ... Práca na chlebový pohon má jednu veľkú výhodu: nepotrebujete
chodiť do fitnes centr :-)
Pšenica špalda je jednou z najstarších a najkvalitnejších kultúrnych
obilnín. Jej ľahko stráviteľná, má vysokú nutričnú hodnotu a lahodnú,
orieškovú chuť. Sv. Hildegarda z Bingenu označovala špaldu za zázračnú,
liečivú plodinu a odporúčala konzumovať špaldu každý deň v rôznych
podobách - klíčenú, ako kašu, špaldový chlieb či cestoviny... Špalda je
kráľovná medzi obilninami - jednotka pre pestrosť jedálnička i pre zdravie!
Celozrnné špaldové BIO cestoviny. Zdravé a chutné - do polievky, šalátov, ako
príloha. ... Dobrú chuť!