BIO spotrebiteľ

AVALON network meeting

12.11.2004 02:09
28. - 29. 10. 2004 sa v Trenčíne, v hoteli Tatra konalo stretnutie pod názvom: „AVALON network meeting“. Ponúkam Vám teraz pár postrehov z hľadiska Centra environmentálnych aktivít a BIO-obchodu „U malého princa“.

Pracovné postrehy

Vždy je dobré, keď sa ľudia môžu stretnúť a vymeniť si skúsenosti.

Vytvorenie virtuálnej siete partnerských organizácií Nadácie AVALON je výborný spôsob, ako zrýchliť prenos informácií medzi rôznymi organizáciami a krajinami, i v merítku Východ – Západ a spôsob, ako vytvárať efektívne partnerstvá pre budúce aktivity v oblasti podpory trvalo-udržateľného poľnohospodárstva

Ak ste občianske združenie, pracujete v oblasti trvalo-udržateľného poľnohospodárstva a máte záujem spolupodieľať sa na vytvorení virtuálnej siete AVALON, sledujte web stránku nadácie AVALON, kde by sa v blízkej budúcnosti malo objaviť viac informácií ohľadne výberového konania na prácu manažérov jednotlivých odborných oddelení siete, ako aj manažéra manažérov.

Nepracovné postrehy

Podujatie bolo výborne zorganizované po všetkých stránkach.

Reštaurácia hotela TATRA presvedčila svojim kuchárskym umením aj „váhavých“ o tom, že bioprodukty a biopotraviny sú mimoriadne chutné.

Raňajkový BIO bufet
Napriek tomu, niektorí účastníci stretnutia AVALON odmietli raňajkovať v reštaurácii hotela TATRA, kde bol pre nich pripravený BIO bufet a požiadali personál kaviarne SISSI, aby mohli raňajkovať tam spolu s ostatnými návštevníkmi hotela – chýbali im šunkové a salámové nárezyJ.

Neviete si predstaviť, čo to dalo úsilia a času zohnať všetky potrebné bioprodukty a biopotraviny tak, aby 90% podávaných pokrmov bolo v kvalite BIO -. napríklad biomlieko z OLMY Olomouc sme zohnali (na Morave) asi až v desiatom obchode.

Recepcie sa zúčastnil aj riaditeľ hotela TATRA Ing. Kašuba, ktorý pri poháriku lahodného biovínka Pálava (vraj ho pije aj princ Charles) z produkcie pána J. Abrleho z Pavlova vyjadril odhodlanie dostať niektoré biopotraviny (biovíno, biomušt), prípadne zaradiť bio-menu, do ponuky hotela Tatra.

Poďakovanie

Veľké poďakovanie za výbornú akciu, ktorá bola dôstojnou reprezentáciou aktivít ekologických poľnohospodárov v krajinách strednej a východnej Európy patrí:

Darček pre šéfkuchárku
  • Nadácii AVALON, že sa rozhodla zorganizovať podujatie na Slovensku, v Trenčíne
  • Hotelu TATRA, že prijal podmienku organizátora podávať jedlo v kvalite BIO, čo znamenalo veľa práce navyše so zásobovaním a prípravou receptúr
  • o.z. CEPA, že sa zhostila organizácie podujatia, menovite Danielovi Lešinskému, ktorý mal na starosti všetko okrem jedla (vrátane vybavovania víz pre účastníkovL)
  • BIO-obchodu „U malého princa“, menovite Martine Lamačkovej, ktorá „naháňala“ dodávateľov a Richardovi Medalovi, ktorý z rôznych kútov SR a ČR bioprodukty a biopotraviny doviezol

Samozrejme poďakovanie patrí aj ekofarmám a rodinným farmám, ktoré nám dodali suroviny:

  • Ekologickému Sadu Lívia (5 druhov jabĺk a hrušky)
  • Farme AGRO Gajary (zemiaky, mrkva, petržlen, zeler, cibuľa červenú a žltú a cvikla)
  • Farme „Luční údolí“ (kapusta červená a čínska, reďkovky červené a Daikon, stopkový zeler a čakanka)
  • Ekofarme Príbovce (maslo, jogurt, syry, korbáče, vajcia, šunka, slanina, klobásy, husi)
  • Rodinnej farme Mašekov mlyn (kapusta)
  • Rodinnej farme p. Rodziaka zo Zvolena (jahňacina a ovčí syr)

Vďaka Vám!






Hodnotenie: 80%, 2 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: AVALON network ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Podujatia
    popis



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií