Snažia sa byť sebestačnými v energiách a pomaly vyrastá aj vlastný bitúnok, aby kvalita spracovania mäsa bola pod kontrolou farmy.
Biozemiaky, pohánka, sója, cibuľa, kŕmne zmesi pre zvieratá v biokvalite sú tiež súčasťou produkcie. Postupne podľa zvyšovania záujmu zákazníkov sa bude rozširovať aj ponuka produktov z farmy. Budúci rok to bude napríklad sušená bravčová šunka, tzv. pršut.
A víťaznému biouheráku zo Sasova sa venuje aj článok na stránke EKONOMu. Dôležitou novinkou u tohto bioproduktu je vlastne samotné spracovanie mäsa, kde namiesto dusitanových solí sa používa klasická morská soľ. A nezanedbateľné je aj to, že ide o finálny výrobok, nakoľko väčšina bioproducentov sa zatiaľ orientuje len na dodávanie surovín na trh.
Chce to viac odvahy a hlavne financií, venovať sa predaju finálneho výrobku. V Českej republike k tomu stále nie sú vhodné podmienky, i ked záujem zákazníkov naozaj narastá a potenciál tu je.
Našťastie firma Kostelecké uzeniny bola ochotná spolupracovať, nakoľko odbyt do zahraničia sa stal problematickým a na svetlo sveta prišiel biouherák bez konzervantov, farbív a stabilizátorov.
Budúcnosť bioproduktov malých producentov by mal zabezpečiť miestny trh, nakoľko do supermarketov preniknúť nedokážu. Sú to reštaurácie, obchody zdravej výživy, hotely. Príklad takého funkčného miestneho pôsobenia je farma Luční údolí vo Velehrade.
A tak Do sveta s biouherákom pôjde farma Sásov aj pre nás. Budeme sa tešiť, ked ju uvidíme a hlavne ochutnáme.