BIO spotrebiteľ

Vianočná ruža
Súťaž Vianočné ČAROvarenie (2)

06.12.2004 08:07
Vianočná ruža (Euphrobia pulcherrima) je obľúbená izbová rastlina. V období adventu má pekne vyfarbené listenie. Ale, nie je „súťaž Vianočné ČAROvarenie“ o varení a receptoch? Čo myslíte, ako chutí taká vianočná ruža?
Nebojte sa, nebudeme tu konzumovať žiadne rastliny. Vianočná ruža - je názov receptu od pani Márie Vazanovej z Bratilavy, ktorý nám poslala do našej súťaže.

Vianočná ruža

Potrebujeme
4 vajcia, 125 g praškového cukru, 1 balíček vanilk. cukru, 125 g múky, 50 g masla, 100 g zeleného marcipánu, 25 g bieleho marcipánu a 1 ruža z marcipánu na ozdobenie
Plnka: 3 zĺtka, 150 g praškového cukru, 250 g masla, 100 g čokolády na varenie

Pracovný postup
Vajcia s práškovým i vanilkovým cukrom rozsľahame tak, aby zmes dosiahla dvojnasobný objem. Potom zľahka primiešame múku a roztopené maslo.
Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme vo vyhriatej rure 45 minut. Upečené cesto vyberieme z formy a necháme ho vychladnúť. Potom ho prekrojíme na 2 pláty, potrieme plnkou, spojíme a povrch i boky takisto potrieme plnkou.
Nakoniec tortu ozdobíme lístkami zo zeleného marcipánu, ktoré uložíme do tvaru hviezdy. Do stredu dáme marcipánovu ružu a medzi lístky vložíme malé kolieska z bieleho marcipánu.

Plnka
Žltka vysľaháme s cukrom nad parou a necháme vychladnúť. Pridáme zmäknuté maslo, roztopenú čokoládu a vymiešame.

Nechajte sa inšpirovať a pošlite nám aj vy ten svoj vianočný recept.
V článku Súťaž: Vianočné ČAROvarenie nájdete pravidlá súťaže aj zoznam 10-tich výhier, ktoré máme pre vás nachystané. Ostatným prajem dobrú chuť!






Hodnotenie: 100%, 1 hlas Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: Vianočná ...



    Pridať názor na článok







    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií