BIO spotrebiteľ

4 vianočné recepty
Súťaž Vianočné ČAROvarenie (5)

09.12.2004 00:36
Vianočné recepty, ktoré nám posielate do súťaže „Vianočné ČAROvarenie“ bývajú naozaj rôzne a je ťažké vybrať ten či onen. Dnes som vybrala email, v ktorom ich bolo zatiaľ najviac - vyberala som teda podľa kvantity. Pozrite si teda, čo nám posla Martina z Lučenca.
Dobry den,
posielam vam par vianocnych receptov :-)

Takto začína email od Martiny. Nebudem zdržovať a hneď sa spolu pozrime, aké recepty do súťaže posla.

Slimáčiky z TOFU

300 g hrubej múky, 200 g hladkej múky, 250 g margarínu, 100 g údeného syra TOFU, vajce na potretie, 1 dl mlieka, 20 g droždia, 1 lyžička kryštálového cukru, 2 lyžičky soli

Z mlieka, droždia, cukru a soli urobíme kvások, primiešame múky a postrúhané údené tofu. Zamiesime cesto, sformujeme ho do valca a rozrežeme na 16 rovnakých dielov. Každý diel postupne rozvaľkáme na okrúhlu placku. Tú rozrežeme naprieč na 16 rovnakých dielov (ako tortu). Každý diel zvinieme od širšieho konca. Závitky uložíme na suchý plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme zvyškom strúhaného údeného tofu, zmiešaného s lyžičkou soli. Upečieme vo vyhriatej rúre do ružova

Makové guličky s TOFU

mak, vlašské orechy alebo lieskovce, hrozienka, TOFU, med, kokosová múčka v ľubovoľných množstvách tak, aby držali pohromade

Mak pomelieme, orechy posekáme alebo nahrubo nakrájame. Pridáme vopred namočené hrozienka, trochu nastrúhaného tofu a med. Dôkladne premiešame. Zo zmesi formujeme guľky a obaľujeme ich v kokosovej múčke. Ak je zmes sypká, môžeme pridať trochu ovocnej šťavy alebo

Mrkvové vianočné pečivo

200 g najemno nastrúhanej mrkvy, 300 g zmäknutého stuženého tuku, 400 g hladkej múky, vanilkový cukor na obaľovanie

Z mrkvy, tuku a hladkej múky vypracujeme cesto, vyvaľkáme na 1/2 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na suchom plechu 15-20 minút. Upečené obaľujeme vo vanilkovom cukre.

Ovsené guľky

100 g ovsených vlociek, 100 g práškového cukru, 80 g masla, 2 lyžice piškótovej strúhanky, 2 lyžice rumu, na obalovanie kakao a piškótová strúhanka, kandizované ovocie na ozdobu

Ovsené vlocky nasucho opražíme, pomelieme na mäsovom mlynceku alebo rozmixujeme a po vychladnutí spolu so strúhankou vmiesime do dobre rozšlahaného masla s cukrom a rumom. Z masy urobíme gulky, ktoré obalíme v kakau pomiešanom so strúhankou. Ozdobíme kúskom kandizovaného ananásu, marhule a pod.

Martina na záver ešte pripája svoje prianie: Pekne Vianoce prajem :-)

My za prianie ďakujeme a dodávame: 4 recepty, štvornásobná šanca vyhrať!
Pošlite nám aj vy ten svoj vianočný recept. V článku Súťaž: Vianočné ČAROvarenie nájdete pravidlá súťaže aj zoznam 10-tich výhier, ktoré máme pre vás nachystané.

Už len zopakujem že recepty, ktoré nám posielate uverejníme v rubrike Recepty na konci súťaže.






Hodnotenie: 80%, 1 hlas Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: 4 vianočné ...

    diky jako vegan si to hned ukladam do kucharky :-) po mensich upravach - vejce (off), maslo (rostlinny tuk) a mléko (sojové) se na to jiste vrhnu... skoda ze letos uz to nestihnu :-) preji krasne vanoce a vice takovych dobrych netradicností :-)
    mareda   Reagovať
     
    0
     
    0



Pridať názor na článok







Najčítanejšie v rubrike



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií