BIO spotrebiteľ

Vianočná rybacia polievka
Súťaž Vianočné ČAROvarenie (6)

14.12.2004 00:00
Vianočná rybacia polievka je tou tradičnou na mnohých štedrovečerných stoloch. Ak nie, a chceli by ste aby bola, možno Vás inšpiruje recept, ktorý sme dostali do súťaže „Vianočné ČAROvarenie“.
Recept na Vianočnú rybaciu polievku nám poslal pán Vladimír z Bratilavy.

Potrebujeme

  • hlava z kapra
  • 100 g mlečia (ikier)
  • 20 g cibule
  • 100 g mrkvy, zeleru a petržlenu
  • 40 g masla
  • 50 g hladkej múky
  • 2 dl mlieka
  • soľ
  • 10 g tuku
  • zelená petržlenová vňať
  • polievkove korenie
  • 80 g sendviča

Postup
Hlavu očistíme a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Zeleninu a cibuľu pokrájame na drobno a podusíme na masle. Pridame soľ, zaprašíme múkou, opražíme a zalejeme vývarom z rybej hlavy.
Mliečie (ikry) opláchneme vo vlažnej vode, posekáme nadrobno. Pridáme do polievky a povaríme.
Na koniec dáme do polievky kúsky mäsa obraté z rybej hlavy, prilejeme mlieko, dochutíme polievkovym korenim a osolíme.

Pri podávani polievky, dáme do nej sendvič pokrájany na kocky a opražený na tuku a posekanú petržlenovú vňať.

Ako vidíte, je to celkom jednoduché. Pošlite nám aj vy ten svoj vianočný recept a vyhrajte. V článku Súťaž: Vianočné ČAROvarenie nájdete pravidlá súťaže aj zoznam 10-tich výhier, ktoré máme pre vás nachystané.
Opäť pripomeniem, že recepty, ktoré nám posielate uverejníme v rubrike Recepty na konci súťaže.






Hodnotenie: 90%, 2 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: Vianočná rybacia ...



    Pridať názor na článok







    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií