BIO spotrebiteľ

Kapor na modro
Súťaž Vianočné ČAROvarenie (7)

14.12.2004 00:00
Kapor na modro je nájdete v každej kuchárskej knihe. A preto pochopiteľne, kapor na modro nechýba ani v našej súťaži „Vianočné ČAROvarenie“.
Recept nám poslal pán Robert z Bratilavy.

Potrebujeme

  • kapor ( 1 -1,5 kg)
  • soľ
  • ocot
  • voda
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 30 g cibule
  • celé čierne korenie
  • 50 g masla

Postup
Kapra pokrájame na porcie a necháme chvíľu stáť. Do osolenej a okyslenej vody pridáme očistenú zeleninu a cibľu. Všetko nakrájane na kolieska. Pridáme čierne korenie a povaríme. Potom pridáme pokrájaneho kapra a varíme 5 minút. Kapra necháme vo vode ešte 5 minut, potom ho vyberieme a polejeme ho roztopeným maslom.
Ako prílohu podávame zemiaky, alebo zemiakovu kašu.

Pošlite nám aj vy ten svoj vianočný recept napríklad na iného kapra a vyhrajte. V článku Súťaž: Vianočné ČAROvarenie nájdete pravidlá súťaže aj zoznam 10-tich výhier, ktoré máme pre vás nachystané.
Recepty, ktoré nám posielate uverejníme v rubrike Recepty na konci súťaže.






Hodnotenie: 93.4%, 3 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: Kapor na ...



    Pridať názor na článok







    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií