BIO spotrebiteľ

Jahody - ideálna BIO potravina?

17.05.2005 12:25 Zdroj: ČTK
Jahody netreba nijako prestavovať. Pestovanie jahôd, spôsobom ako to robí agronom Menachem Diner, prináša však nie len vysoké výnosy...
Bežne sa pestujú jahody na záhonoch, ale v Izraeli jahody pestujú na koštrukciách zavesených pri strope skleníkov. Jahody tak nenapadajú pliesne a škodci. Odpadajú tak potreky. Jahody sa dajú bežne komzumovať bez umývania - a právom sa radia medzi biopotraviny.

Bežný spôsob pestovania jahôd prináša výnos okolo 700 kilogramov jahôd. Jahody takto zavesené v skleníkoch zarodia až 1200 kg. Samozrejme, že aj zber jahôd je oveľa menej fyzicky náročnejší.

Viac podrobností v článku V Izraeli pěstují jahody u stropu skleníků. (agris.cz 13.05.2005)





Hodnotenie: 80%, 1 hlas Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Diskusia: Jahody - ideálna BIO ...

    Jahody - nielen mňam

    Vďaka za výborný nápad pestovať jahody mimo priameho kontaktu s pevnou pôdou. Táto skúsenosť sa javí vynikajúca nielen z hľadiska konzumácie významnej pre zdravie, ale aj z hľadiska estetického - napríklad skrášľovanie (ešte stále väčšinou) prázdnych panelákových balkónov. Predstavila som si pri čítaní uverejneného článku do stropu ĺoggie zavesené črepníky a nádherné prevísajúce poplazy
    s krásnymi červenými lákavými jahôdkami....
    Takže: spestrime balkóny a loggie jahodami, čím dosiahneme nielen ochutnávanie pre radosť z chuti a výživu do tela, ale (nielen my, ale aj okoloidúci) taktiež potešenie pre oči a ešte naviac nádherné oživenie vzhľadu domov.... To by bolo nádherné.
    ĎAKUJEM ZA TIP. Prajem všetkým príjemný rok s jahôdkami. Jana Luc.
    Janka Lucian   Reagovať
     
    0
     
    0

    Su to biojahody, ked rastu v skleniku?
    Zu
      Reagovať
     
    0
     
    0



Pridať názor na článok





BIO magazín

Biopotraviny, bioprodukty
Kvalita biopotravín, veľtrhy, jarmoky, cenové porovnania, kluby biospotrebiteľov...



Najčítanejšie v rubrike



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií