BIO spotrebiteľ

Dezert pre celú rodinu

09.08.2005 00:15
Dezert pre celú rodinu, ak máte radi ovsené vločky. Dezert je totiž pripravený z nich. Môžete použiť aj naklíčeny ovos. Vaša rodina tak ochutná zdravé a výživné jedlo.
Suroviny:

Postup: Vločky dáme do sklenej misy a zalejeme vodou tak, aby voda stála asi 1 cm nad vločkami. Pridáme jogurt, osladíme a pridáme ľubovoľné nakrájané ovocie. Pre malé deti ovocie nastrúhame.

Náš tip:
Použite jemné ovsené vločky s klíčkami. Sú vyrobené z naklíčeného ovsa, teda pevná štruktúra zrna je prirodzene narušená. Sú mäkšie, výživnejšie a jednoduchšie sa pripravujú.

Do vločiek môžete pridať obilné klíčky, rôzne druhy semienok (slnečnica, tekvica, sezam...) a nastrúhané orechy. Vyberajte si semienka a orechy bio. Sú bez povrchovej úpravy a ožarovania proti plesniam. Majú síce kratšiu dobu trvanlivosti, ale tá dlhšia úzko súvisí práve s prídavnými látkami a neprirodzenými postupmi.

Vločky dáme do sklenej misy a zalejeme vodou tak, aby voda stála asi 1 cm nad vločkami. Pridáme jogurt, osladíme a pridáme ľubovoľné nakrájané ovocie. Pre malé deti ovocie nastrúhame.

Info pre Vaše zdravie


Trstinový bio cukor. Pokiaľ neviete odolať sladkej chuti, vyskúšajte bio trstinový cukor Naturala z Kolumbie. Je vyrobený z najkvalitnejšej cukrovej trstiny. Má zlatistú farbu a jemnú karamelovú chuť. Nie je rafinovaný, teda neprešiel chemickým vybielením. Pestuje sa na plantážach ekologického poľnohospodárstva. Trstinový cukor je ľahšie vylúčiteľný z organizmu ako repný cukor. Ale tu platí výnimočne dôrazne, že menej je viac.

Dyňové semienka obsahujú pre telo nepostrádateľné mastné kyseliny a stopové prvky. Sú zvlášť bohaté na zinok, ktorý má protiplesňové a čistiace schopnosti v organizme .
Najchutnejšie sú, keď ich krátko opražíme na suchej panvici (to isté platí aj pre slnečnicové semienka).





Hodnotenie: 90%, 2 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Martina LamačkováPredáva a radí ľudom pri nákupe biopotravín v BIO obchode U malého princa v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: Dezert pre celú ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Recepty, zdravá výživa
    Receptár je o tom, ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií