BIO spotrebiteľ

SÚŤAŽ - Letné pochutnanie

24.07.2006 06:51
Vyhlasujeme súťaž o 3 NAJ(letnejšie) recepty. „Body“ získate za: jednoduchosť prípravy, prínos pre zdravie a originalitu. Trochu vám to však skomplikujeme: podmienkou je použiť aspoň jednu z desiatich biopotravín, ktoré možno ešte nemajú vo vašej špajzi stále miesto. Alebo áno? Pošlite Váš recept na letné pochutnanie a môžete vyhrať veľmi peknú BIOkuchárku Hanky Zemanovej.
Termín súťaže:
24.7.-3.9.2006. Výsledky súťaže uverejníme na stránke BIO spotrebiteľ v 2. septembrovom týždni.

Cieľ súťaže:
...vzájomne sa inšpirovať pri príprave chutných letných jedál a obohatiť jedálniček o nové pokrmy s využitím zdravých produktov z ekologického poľnohospodárstva:
  • pohánkové krúpy
  • celozrnné špaldové vretienka
  • špaldové kernoto
  • kuskus
  • quinoa
  • celozrnné lasagne
  • ovos nahý
  • kukuričná krupica
  • pšeno
  • pšeničný bulgur

Kritériá súťaže:
Základnou podmienkou je, aby išlo o recept na leto, vhodný na teplé dni, s využitím čerstvej zeleniny a ovocia. Ďalej sa bude prihliadať na :
  • jednoduchosť prípravy
  • prínos pre zdravie
  • originalitu

Kto rozhodne o víťazoch?
O najlepších troch receptoch podľa vyššie uvedených kritérií rozhodne komisia zložená z 2 odborníkov na zdravú výživu a 1 amatérskej bio-kuchárky:-), menovite:

Ako sa zapojiť do súťaže?

Pošlite nám svoj letný recept: • e-mailom na adresu: sutaz@biospotrebitel.sk • alebo cez formulár: Napíšte nám

Recept doplnte sprievodným slovom - prečo takýto recept, kde ste sa ho naučili, prípadne ako základnú BIO surovinu použitú v recepte ešte využívate, čo k hotovému jedlu ponúkate atď.

Čo môžete vyhrať?

BIO kuchárka
BIO kuchárka
Obsahom aj prevedením ojedinelú (nielen) kuchársku knihu „Biokuchařka Hanky Zemanové“.

Sponzor súťaže:
Súaťž sponzoruje 1. slovenský internetový BIO obchod, ktorý vám ponúka zdravé produkty z ekologického poľnohospodárstva:





Hodnotenie: 80%, 1 hlas Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Diskusia: SÚŤAŽ - Letné ...

    krupna baba

    Tak fajn, pri clanku Kuchárska kniha vás nezaujíma? sa mi podarilo vyvolat nejake reakcie. Tak to skusim aj tu;-) Pokračovanie príspevku od Alice bol pre jeho obsah aj rozsah uverejnený ako samostatný článok - Krupna baba.
    alica   Reagovať
     
    0
     
    0

    .Recept na Salat s bulgur, recept som dostlala od mojej kamaratky, ktorej priatel je z Maroka. Je to velmi jednoduchy recept,vhodny ako priloha, ale tiez ako hlavne jedlo. Velmi dobry je v lete ku grilovanemu mäsu,s rozkom alebo bagetou

    Salat z bulgurom.
    200 g bulguru
    1 velka cibula
    do dvoch dlani nasekanej petrzlenovej vnate
    1 dlan nasekanej cerstvej alebo susenej mäty
    4 velke lyzice olivoveho oleja
    4 velke lyzice citronovej stravy
    1 mensia salatova uhorka
    1 paprika
    3 paradajky
    1 salat (hlavka)

    POSTUP:
    Bulgur je velmi podobny kuskusu, je to zosrotovana psenica.
    Bulgur umyte, 20 minut nechajte namocit a vodu vytlacte. Potom spolu s cibulou, petrzlenovou vnatou a mätou (vsetko nasekane) zmiesat dokopy. Uhorku osupat, najemno nakrajat, papriku nakrajat na kocky. Paradajky nákrajat na mensie kusky a spolu s olivovym olejom a citronovou stavou pridat ku zvysku zeleniny. Posolit a nechat najlepsie 2-3 hodiny stat.
    Na velky tanier rozdelit salatove listy a salat sa berie bud malymi salatovymi listkami alebo rukou.
    Velmi dobry je ako priloha ku mäsu, hydine alebo samostatne s bagetou.
    Prajem dobru chut!
    Beata Jesenicanova   Reagovať
     
    0
     
    0



Pridať názor na článok





BIO magazín

Ostatné súťaže



Najčítanejšie v rubrike



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií