Biozelenina
V kuchyni uprednostňujeme sezónnu domácu zeleninu, ideálne v kvalite BIO. Oproti konvenčnej zelenine má
biozelenina mnohé
prednosti. V čom spočíva (podľa Dr. Alberta Velimirov z rakúskeho Inštitútu Ludwiga Bolzmana pre ekologické poľnohospodárstvo) vyššia kvalita BIO zeleniny a BIO ovocia?
- Viac vitamínov
- Viac minerálnych látok a menej ťažkých kovov,
- Vyšší obsah sekundárnych rastlinných látok (pomáhajú predchádzať rakovine, stimulovať imunitný systém, regulovať tlak krvi, blokovať baktérie, pôsobiť antivirálne a antioxidačne)
- Vyšší obsah sušiny,
- Dlhšia trvanlivosť,
- Menej nitrátov,
- Menej zvyškov pesticídov,
- Bez ožiarenia,
- Vyššia fotónová aktivita (väčšia vitalita)
- Lepšia chuť.