Dni EP 2007 > Recepty z biopotravín > Cibule plnené pohánkovou náplňou

Cibule plnené pohánkovou náplňou

  • 5 veľkých cibúľ
  • 200 g zeleninovej zmesi
  • 100 g pohánkovej lámanky BIO
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • majorán
  • 2 vajcia
  • syr na posypanie
  • 1 lyžica oleja
  • 2 lyžičky škrobu
  • väčšia zeleninová paprika
Vopred pripravíme lámanku v pomere 1 diel lámanky a 2 diely vody (sparíme vriacou vodou a necháme prikryté vychladnúť – lámanka dôjde).

Ošúpané cibule varme asi 20 minút v osolenej vode a necháme ich odkvapkať. Potom zrežeme vrch a vnútro vydlabeme tak, aby nám zostali len dve vonkajšie vrstvy. Vybratú cibuľu najemno nakrájame (1 lyžicu oddelíme na omáčku) a opražíme na oleji, pridáme zeleninovú zmes, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a opekáme do odparenia vody.

Pridáme uvarenú lámanku, spoločne krátko podusíme, necháme vychladnúť a vmiešame posekanú petržlenovú vňať, majorán a vajcia. Pripravenou zmesou naplníme cibule. Posypeme strúhaným syrom, priklopíme cibuľovými klobúčikmi a pečieme asi pol hodiny. Občas podlejeme vodou.

Na oleji opražíme lyžicu odloženej cibule, pridáme kocky papriky, krátko opečieme, podlejeme trochou vody, povaríme, zahustíme škrobom, osolíme, okoreníme, prevaríme.

Podávame s varenými zemiakmi.



III. Dni EP na Slovensku

Ekologické poľnohospodárstvo

Kofinancované z EÚ
Kofinancované z EÚ.

 BIO spotrebiteľ 2007   -   Centrum environmentálnych aktivít, Mierové mám. 29, 911 01 Trenčín
Klaudia Medalová, Tel./fax: 032-6400 400, Mobil: 0908-771 443, E-mail: medalova@biospotrebitel.skTOPlist