Dni EP 2007 > Recepty z biopotravín > Cibuľová polievka so špaldou

Cibuľová polievka so špaldou

  • 30g špaldy BIO
  • 4 stredne veľké cibule
  • 3PL oleja
  • 1dcl olúpaných mandlí
  • soľ
  • korenie
  • 1PL Solčanky
  • 1 pečivo
  • syr na strúhanie
  • petržlenová nňať
  • mandle (nemusia byť)
Vopred namočenú špaldu uvaríme do mäkka osolenej vode.

V polovici oleja osmažíme cibuľu a v druhej polovici pečivo nakrájané na kocky. Polievku dochutíme Solčankou, okoreníme a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Celkom nakoniec pridáme do každej porcie trochu strúhaného syra a chrumkavé kocky z pečiva. Pri slávnostnej príležitosti môžeme polievku vylepšiť krátko opraženými, na hranolčeky nakrájanými olúpanými mandľami. Mňam!



III. Dni EP na Slovensku

Ekologické poľnohospodárstvo

Kofinancované z EÚ
Kofinancované z EÚ.

 BIO spotrebiteľ 2007   -   Centrum environmentálnych aktivít, Mierové mám. 29, 911 01 Trenčín
Klaudia Medalová, Tel./fax: 032-6400 400, Mobil: 0908-771 443, E-mail: medalova@biospotrebitel.skTOPlist