Cícerové kari
- 2š uvareného cícera BIO
- 1 stredne veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2PL oleja
- 1-2PL zmesi indického korenia BIO (rasca, koriander, horčica, škorica, zázvor)
- 2-3 rajčiny
- 2PL citrónovej šťavy
- soľ
- petržlenová vňať
- 1-2š nelúpanej ryže BIO
Opražíme cibuľu a cesnak na oleji spolu s korením. Pridáme uvarený cícer a zmiešame. Podlejeme vodou, v ktorej sme varili cícer a pridáme nakrájané rajčiny. Po niekoľkých minútach dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Podávame s
ryžou natural, ktorá je veľmi dobre stráviteľná, obsahuje malé množstvo tuku a veľa vlákniny, ďalej železo, vitamíny skupiny B, niacín a vitamín E.