Dni EP 2007 > Recepty z biopotravín > Cícerové kari

Cícerové kari

  • 2š uvareného cícera BIO
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2PL oleja
  • 1-2PL zmesi indického korenia BIO (rasca, koriander, horčica, škorica, zázvor)
  • 2-3 rajčiny
  • 2PL citrónovej šťavy
  • soľ
  • petržlenová vňať
  • 1-2š nelúpanej ryže BIO
Opražíme cibuľu a cesnak na oleji spolu s korením. Pridáme uvarený cícer a zmiešame. Podlejeme vodou, v ktorej sme varili cícer a pridáme nakrájané rajčiny. Po niekoľkých minútach dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.

Podávame s ryžou natural, ktorá je veľmi dobre stráviteľná, obsahuje malé množstvo tuku a veľa vlákniny, ďalej železo, vitamíny skupiny B, niacín a vitamín E.



III. Dni EP na Slovensku

Ekologické poľnohospodárstvo

Kofinancované z EÚ
Kofinancované z EÚ.

 BIO spotrebiteľ 2007   -   Centrum environmentálnych aktivít, Mierové mám. 29, 911 01 Trenčín
Klaudia Medalová, Tel./fax: 032-6400 400, Mobil: 0908-771 443, E-mail: medalova@biospotrebitel.skTOPlist