Pohánkové krokety
- 500g pohánky – lámanky BIO
- koreňová zelenina (1-2 mrkvy, kúsok petržlenu, zeleru)
- zeleninový bujón Wurzl alebo Solčanka
- soľ
- čierne korenie
- sušená majoránka
- sezamový olej BIO
- 3 strúčky cesnaku
- sójová omáčka Shoyu
- vajíčko (nemusí byť)
- sezam
Pohánkovú lámanku zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 (pohánka:voda), pridáme zeleninový bujón a necháme prikryté dôjsť. Zmäknutú lámanku dáme do misy, kde pridáme sušený majorán, bylinné čierne korenie, vajíčko.
Očistíme dve mrkvy, jeden malý petržlen, polku menšieho zeleru. Postrúhame všetku zeleninu najemno. Napokon prelisujeme cesnak.
Na záver môžeme ešte dochutiť sójovou omáčkou. Obalíme guličky, či placky v múke alebo sezame a vypražíme na olivovom oleji. Podávame so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom, s kečupom alebo tofu-majonézou.