Polievka fazuľová so špaldovými rezancami
- 1š hnedej strakatej fazule
- 10š vody
- 2š koreňovej zeleniny (nakrájanej)
- Soľ
- 2PL oleja
- 3 strúčky cesnaku
- 2PL špaldovej hladkej múky BIO
- špaldové alebo iné celozrnné cestoviny
- údené tofu (nemusí byť)
Fazuľu namočíme na 10 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť do čistej vody.
Keď je fazuľa uvarená do polomäkka, pridáme na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu. Po ďalšej štvrťhodine pridáme špaldové rezance a varíme, kým nie sú všetky suroviny mäkké. Pridáme zásmažku zo špaldovej múky.
Nakoniec dochutíme roztlačeným cesnakom a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Pre zmenu chuti môžeme niekedy do polievky pridať na kocky nakrájané údené tofu.