Dni EP 2007 > Recepty z biopotravín > Polievka fazuľová so špaldovými rezancami

Polievka fazuľová so špaldovými rezancami

  • 1š hnedej strakatej fazule
  • 10š vody
  • 2š koreňovej zeleniny (nakrájanej)
  • Soľ
  • 2PL oleja
  • 3 strúčky cesnaku
  • 2PL špaldovej hladkej múky BIO
  • špaldové alebo iné celozrnné cestoviny
  • údené tofu (nemusí byť)
Fazuľu namočíme na 10 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť do čistej vody.

Keď je fazuľa uvarená do polomäkka, pridáme na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu. Po ďalšej štvrťhodine pridáme špaldové rezance a varíme, kým nie sú všetky suroviny mäkké. Pridáme zásmažku zo špaldovej múky.

Nakoniec dochutíme roztlačeným cesnakom a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Pre zmenu chuti môžeme niekedy do polievky pridať na kocky nakrájané údené tofu.



III. Dni EP na Slovensku

Ekologické poľnohospodárstvo

Kofinancované z EÚ
Kofinancované z EÚ.

 BIO spotrebiteľ 2007   -   Centrum environmentálnych aktivít, Mierové mám. 29, 911 01 Trenčín
Klaudia Medalová, Tel./fax: 032-6400 400, Mobil: 0908-771 443, E-mail: medalova@biospotrebitel.skTOPlist