Polievka z červenej šošovice s koriandrom a citrónom
- 200 g šošovice červenej BIO
- 1 l zeleninového vývaru alebo vody
- 2 ČL koriandru
- 2-3 PL panenského olivového oleja
- 1 veľká cibuľa
- morská riasa Wakame (nemusí byť)
- citrón
- morská soľ alebo Solčanka s morskou soľou
- petržlenová vňať alebo pažítka na ozdobenie
Postup:
Šošovicu prepláchnutú v studenej vode uvaríme do mäkka (cca 10 min.). Pokiaľ chceme polievku obohatiť minerálnymi látkami, povaríme v polievke kúsok morskej riasy, napr. Wakame o veľkosti cca 3 cm.
Na oleji opražíme cibuľku a čerstvo pomletý koriander a pridáme zmes do uvarenej polievky. Nakoniec ochutíme šťavou z citróna podľa chuti a ozdobíme kúskom zelenej vňaťe.