Dni EP 2007 > Recepty z biopotravín > Zeleninové soté s údeným tofu

Polievka z červenej šošovice s koriandrom a citrónom

  • 200 g šošovice červenej BIO
  • 1 l zeleninového vývaru alebo vody
  • 2 ČL koriandru
  • 2-3 PL panenského olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • morská riasa Wakame (nemusí byť)
  • citrón
  • morská soľ alebo Solčanka s morskou soľou
  • petržlenová vňať alebo pažítka na ozdobenie
Postup:
Šošovicu prepláchnutú v studenej vode uvaríme do mäkka (cca 10 min.). Pokiaľ chceme polievku obohatiť minerálnymi látkami, povaríme v polievke kúsok morskej riasy, napr. Wakame o veľkosti cca 3 cm.

Na oleji opražíme cibuľku a čerstvo pomletý koriander a pridáme zmes do uvarenej polievky. Nakoniec ochutíme šťavou z citróna podľa chuti a ozdobíme kúskom zelenej vňaťe.



III. Dni EP na Slovensku

Ekologické poľnohospodárstvo

Kofinancované z EÚ
Kofinancované z EÚ.

 BIO spotrebiteľ 2007   -   Centrum environmentálnych aktivít, Mierové mám. 29, 911 01 Trenčín
Klaudia Medalová, Tel./fax: 032-6400 400, Mobil: 0908-771 443, E-mail: medalova@biospotrebitel.skTOPlist