Vegánsky borč
- 50g paldového kernota BIO
- 50g ovsených vločiek BIO
- 1 zemiak
- 1 malá cibuža
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/8 hlávky kapusty
- ½ zeleru
- 2 mrkvy
- 2 petrleny
- ¼ cvikly
- 50g uvarenej bielej fazule
- 1čl rasce
- morská sož
- 1PL olivového oleja
- 100g naklíčenej paldy BIO
- hrs petrlenovej vňate
Vopred namočíme a uvaríme fazužu, dáme naklíči zrno paldy (vyklíči za 36 hodín ). Pokrájaný zemiak a zeler, kernoto s rascou, olejom a vločkami uvaríme v litri vody.
Do polievky v tanieroch pridáme uvarenú fazužu, na jemno postrúhanú surovú mrkvu a surovú cviklu, posekanú cibužu a pokrájanú kapustu.
Nakoniec pridáme nadrobno posekanú petrlenovú vňa a naklíčenú paldu. Osolíme morskou sožou.