Dni EP 2007 > Recepty z biopotravín > Vegánsky boršč

Vegánsky boršč

  • 50g špaldového kernota BIO
  • 50g ovsených vločiek BIO
  • 1 zemiak
  • 1 malá cibuža
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/8 hlávky kapusty
  • ½ zeleru
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • ¼ cvikly
  • 50g uvarenej bielej fazule
  • 1čl rasce
  • morská sož
  • 1PL olivového oleja
  • 100g naklíčenej špaldy BIO
  • hrs petržlenovej vňate
Vopred namočíme a uvaríme fazužu, dáme naklíči zrno špaldy (vyklíči za 36 hodín ). Pokrájaný zemiak a zeler, kernoto s rascou, olejom a vločkami uvaríme v litri vody.

Do polievky v tanieroch pridáme uvarenú fazužu, na jemno postrúhanú surovú mrkvu a surovú cviklu, posekanú cibužu a pokrájanú kapustu.

Nakoniec pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňa a naklíčenú špaldu. Osolíme morskou sožou.



III. Dni EP na Slovensku

Ekologické požnohospodárstvo

Kofinancované z EÚ
Kofinancované z EÚ.

 BIO spotrebitež 2007   -   Centrum environmentálnych aktivít, Mierové mám. 29, 911 01 Trenčín
Klaudia Medalová, Tel./fax: 032-6400 400, Mobil: 0908-771 443, E-mail: medalova@biospotrebitel.skTOPlist