Zeleninové soté s údeným tofu
- 400 g údeného tofu
- 80 g mrkvy, 80 g zeleru, 80 g petržlenu
- 200 g cibule
- 300 g póru – zelenú časť nikdy nevyhadzujte
Nálev:
- 30 ml Shoyu alebo Tamari – prírodnej sójovej omáčky
- 10 ml prírodného octu (ryžový, jablčný) alebo citrónovej štavy
- 120 ml zeleninového vývaru alebo vody
- 20 ml pšeničného sirupu alebo 1 PL trstinového cukru
Príloha:
Nakrájame zeleninu na tenké, dlhé rezance. Pokiaľ je zelenina staršia a vyžaduje dlhšiu úpravu, najskôr ju krátko povaríme v horúcej osolenej vode. Rozohrejeme olej, opražíme tofu nakrájané na rezance, pridáme cibuľu a bielu časť póru. Potom pridáme koreňovú zeleninu (chrumkavú) a prilejeme nálev.
Nálev vznikne zmiešaním sójovej omáčky, octu, sirupu a zeleninového vývaru alebo vody. Krátko prehrejeme.
Vždy až pred koncom varenia pridáme zelené časti póru pre zachovanie krásnej zelenej farby.
Podávame s nelúpanou ryžou BIO.