Dni EP 2007 > Recepty z biopotravín > Zeleninové soté s údeným tofu

Zeleninové soté s údeným tofu

  • 400 g údeného tofu
  • 80 g mrkvy, 80 g zeleru, 80 g petržlenu
  • 200 g cibule
  • 300 g póru – zelenú časť nikdy nevyhadzujte
Nálev:
  • 30 ml Shoyu alebo Tamari – prírodnej sójovej omáčky
  • 10 ml prírodného octu (ryžový, jablčný) alebo citrónovej štavy
  • 120 ml zeleninového vývaru alebo vody
  • 20 ml pšeničného sirupu alebo 1 PL trstinového cukru
Príloha:
  • 1-2š nelúpanej ryže BIO
Nakrájame zeleninu na tenké, dlhé rezance. Pokiaľ je zelenina staršia a vyžaduje dlhšiu úpravu, najskôr ju krátko povaríme v horúcej osolenej vode. Rozohrejeme olej, opražíme tofu nakrájané na rezance, pridáme cibuľu a bielu časť póru. Potom pridáme koreňovú zeleninu (chrumkavú) a prilejeme nálev.

Nálev vznikne zmiešaním sójovej omáčky, octu, sirupu a zeleninového vývaru alebo vody. Krátko prehrejeme.

Vždy až pred koncom varenia pridáme zelené časti póru pre zachovanie krásnej zelenej farby.

Podávame s nelúpanou ryžou BIO.



III. Dni EP na Slovensku

Ekologické poľnohospodárstvo

Kofinancované z EÚ
Kofinancované z EÚ.

 BIO spotrebiteľ 2007   -   Centrum environmentálnych aktivít, Mierové mám. 29, 911 01 Trenčín
Klaudia Medalová, Tel./fax: 032-6400 400, Mobil: 0908-771 443, E-mail: medalova@biospotrebitel.skTOPlist