Diskusia k článku: Aditíva – Emulgátory
Aditíva – Emulgátory
Hovorí Vám niečo pojem emulgátory ? Ak nie, práve v tomto článku sa o nich dozviete, a ak ste už o emulgátoroch počuli, aj tak sa oplatí prečítať tento článok, aj v tejto časti nájdete samozrejme zoznam najčastejšie používaných emulgátorov. Čo sú to emulgátory?
Emulgátory sú činidlá umožňujúce vznik emulzie z dvoch alebo viacerých vzájomne nemiešateľných kvapalných látok, napr. vody a tuku.
Čo môžu spôsobovať emulgátory?
Látky zo skupiny...
Emulgátory sú činidlá umožňujúce vznik emulzie z dvoch alebo viacerých vzájomne nemiešateľných kvapalných látok, napr. vody a tuku.
Čo môžu spôsobovať emulgátory?
Látky zo skupiny...
Dátum: 14.01.2008 07:38:33

Slovenské výrobky???????
Nedávno som počula jednu anketu,v ktorej okrem iného ľudia na Slovensku stále viac dôverujú slovenským výrobkom.No zarazilo ma,keď som si doma otvorila chladničku a na našom slovenskom výrobku som našla nie jednu,ale viac emulgátorov,ktoré sú zdraviu nebezpečné.Dokonca som tam našla emulgátor E330,ktorý je jedným z najnebezpečnejších,má vysoko rakovinotvorné účinky a vo viacerých krajinách napr.USA,je zakázaný.
Tak potom čomu máme veriť.
Tak potom čomu máme veriť.
Dátum: 28.04.2009 00:00:00
Re: Slovenské výrobky???????
E330 je kyselina citrónová, z akých zdrojov máte fakt, že je jedným z najnebezpečnejších a má rakovinotvorné účinky? V tom prípade by som na vašom mieste nejedol žiadne cytrusy a nepil žiadne sladené nápoje (až na výnimky) ktoré tiež často obsahujú toto zaujímavé dochucovadlo)
Dátum: 22.01.2012 15:53:51
Zoznam éček
Našiel som veľmi podrobný zoznam éček. O každom je tam odsek textu, ako je škodlivé alebo naopak bezpečné. Odporúčam všetkým preštudovať, dosť ma to prekvapilo čo jeme. Adresa je http://www.emulgatory.cz
Dátum: 23.05.2009 00:00:00
E 330
na Vašej stránke neuvádzate všetky Éčka. Počul som, že 300, 330 a 333 sú veľmi nebezpečné. Nedávno som dokonca na kúpenom koláči 330 našiel, a mal som obavy. Ale teraz som pozrel stránku http://www.emulgatory.cz, kde sú tieto Éčka označené ako úplne neškodné. Potvrdíte mi niektorú z týchto verzií? Prosím odpoved na mail.
Dátum: 24.05.2010 00:00:00
ecka
reagujem na prvy prispevok... E330 je kyselina citronova... pri chemickych analfabetoch ako vy sa budu za chvilu aj citrony oznacovat napisom: POZOR, OBSAHUJE KYSELINU CITRONOVU.
Dátum: 22.09.2010 00:00:00
Kyselina citronova
Treba rozlisovat medzi kyselinou citronovou prirodzene obsiahnutou v ovoci a tou priemyselne vyrabanou, ktora sa pridava ako konzervacna latka do potravin. Proces vyroby som nasla na Wikipedii: "V dnešní době převažuje průmyslová výroba pomocí kultury Aspergillus niger (plieseň) .Při této výrobě je kultura krmena sacharózou aby produkovala kyselinu. Poté je kultura zflitrována a kyselina je z výsledného roztoku vysrážena pomocí hydroxidu vápenatého. Ze vzniklé vápenaté soli kyseliny citronové se samotná kyselina získá pomocí kyseliny sírové."
Kyselinu citronovu E330 povazuju odbornici za viac-menej prijatelnu pre organizmus, na stupnici vhodnosti ci nevhodnosti pre organizmus od 1-5 (od najlepsich po najhorsie) ma cislo 2 alebo 3.
Kyselinu citronovu E330 povazuju odbornici za viac-menej prijatelnu pre organizmus, na stupnici vhodnosti ci nevhodnosti pre organizmus od 1-5 (od najlepsich po najhorsie) ma cislo 2 alebo 3.
Dátum: 22.09.2010 00:00:00

Aditíva – Emulgátory - kam ďalej?
aditíva – emulgátory
Vám niečo pojem emulgátory ? Ak nie, práve v tomto článku sa o nich dozviete, a ak ste už o emulgátoroc...
BIO spotrebiteľ > BIO magazín
Vám niečo pojem emulgátory ? Ak nie, práve v tomto článku sa o nich dozviete, a ak ste už o emulgátoroc...
aditíva v potravinách [...alebo éčka, éčka, a zase éčka!]
dnešnom svete nás sprevádza chémia všade, od ranného umytia až po zhasnutie lampy na nočnom stolíku. A dosta...
dnešnom svete nás sprevádza chémia všade, od ranného umytia až po zhasnutie lampy na nočnom stolíku. A dosta...
aditíva (prídavné látky)
látky (známe ako „éčka“), ktoré slúžia na vylepšenie chuťových a vzhľadových vlastností potravín, ako...
BIO spotrebiteľ > Slovník
látky (známe ako „éčka“), ktoré slúžia na vylepšenie chuťových a vzhľadových vlastností potravín, ako...
BIO spotrebiteľ > Slovník
aditíva - Zahusťovacie a gelírovacie látky
naozaj také bezpečné konzumovať potraviny s vysokým obsahom zahusťovacích alebo gelírovacích látok ? Aké sú...
naozaj také bezpečné konzumovať potraviny s vysokým obsahom zahusťovacích alebo gelírovacích látok ? Aké sú...
aditíva – E 500 – E 585
tomto článku nájdete zredukovaný výber aditívnych látok, ktoré sú zaradené medzi číslami E 500 až E 585. Pou...
tomto článku nájdete zredukovaný výber aditívnych látok, ktoré sú zaradené medzi číslami E 500 až E 585. Pou...
REKLAMA