BIO spotrebiteľ

Diskusia k článku: Cukrovka

1. Cukrovka
    Cukrovka je známa porucha metabolizmu. Cukrovka (Diabetes mellitus) je neschopnosť organizmu využívať cukry a iné sacharidy zo stravy spôsobuje vážne zdravotné problémy. Našťastie mnohé potraviny majú schopnosť znižovať zvýšenú hladinu cukru v krvi, a tým napomáhajú zdravšiemu životu ľudí s cukrovkou. Všeobecne známa porucha metabolizmu - cukrovka, je neschopnosť organizmu využívať cukry a iné sacharidy zo stravy spôsobuje vážne zdravotné problémy a doká...

Reagovať

2. Článok

je to zaujímavé a poučiteľné. Ale prečo tá nemožná úprava písma v texte - obtiažne čitateľné a povedal by som znehodnotené (prepáčte).
    vlado   Reagovať

1

1

cukrovka a rastlinka STEVIA

Dobrí deň. Rada by som sa dozvedela ci ako cukrovkár možem používať na sladenie suptropicku rastlinku STEVIA CUKROVA .Jej listy su sladké ako med

Stevia, ako doplnok výživy, stimuluje funkciu pečene, sleziny a podžaludkovej žľazy, reguluje hladinu cukru v krvi nášho organizmu ...

To som sa dočítala o tejto rasltinke Je 30 x sladšia ako cukor teda pol kg sušen.listkou stevie sa rovná 15 kg kryš.curku v priemere
    Mooonika   Reagovať

2

1

Re: cukrovka a rastlinka STEVIA

dobry den ,mal by som pre vas pomoc, mohol by som vas zoznamit s ludmi ktory zaili uzdravenie aj z tazsich chorob. nebojte sa, nic nepredavam, len som nahodou nasiel vas prispevok tak vam písem lebo ma mrzí ze ste trapena takou vecou. vsetko dobre prajem. jozef BB 0905271925. preco nepisem o co ide_? lebo je to prilis jednoduche , nevedeli by ste to prijat, len tak...
    jozef sklenar   Reagovať

1

5

Re: Re: cukrovka a rastlinka STEVIA

dobry vecer viete mi poradit nieco na znizenie cukru?mam stale vysoky od 15 do 24 a beriem len lieky.dakujem
    Zuzana   Reagovať

14

0

Re: Re: Re: cukrovka a rastlinka STEVIA

skúste čaj z listov jakonu /yacon/,prípadne konzumovať hlúzy.nemajú síce praktický žiadnu chuť,len sú sladké/,ale obsahujú probiotiká,inulín atd.čaj mi chutil ako žihlavový,ked preženiete dávku má horkú chuť.
    robí sa aj jakonový sirup,ale je dosť drahý.ja som si aj trochu uvaril,ale nieje to bohviečo :-D.
    caco   Reagovať

1

0

dobrý deň aj ja mám cukrovku 1. lada pichám si 4krát denne .mne pomáha kysla kapusta .a pohyb
    emilia   Reagovať

1

0

dobrý deň aj ja mám cukrovku 1. lada pichám si 4krát denne .mne pomáha kysla kapusta .a pohyb
    emilia   Reagovať

1

0

Treba sa vyhybat varenaj stravy,a nejest chleba.Stevia je super.Vsetko v surovom stave,aby si slinivka brusna dokazala vybrat
    tie spravne mineralne latky a vitaminy ktore potrebuje k svojej praci.Zuzka ked to budes dodrziavat nebudes potrebovat inzulin.
    Milan   Reagovať

2

0

Dobrý deň,chcem Vás poprosiť ak máte liek na cukrovku poradte mi prosím.Ďakujem pekne.Alena.
    Alena   Reagovať

1

0

Alena skuste goji-bery,kustovnica čínska mojim známym to pomohlo.
    Roman   Reagovať

0

1

Re: Re: Re: Re: cukrovka a rastlinka STEVIA

goji- zavodnuje pluca.....
    ajka   Reagovať

2

0

Dobrý deň.
    Liekov na cukrovku je veľmi veľa a cukrovky sú 3 typy, nepíšete ako dlho ju máte, kedy Vám to zistili, koľko máte rokov , či je to rodové atď.Toto sú faktory ktoré rozhodujú čo treba užívať a v akých dávkach.Je to vážne ochorenie a preto mu treba venovať pozornosť. Mám skúsenosti a rada sa s Vami o ne podelím a poradím na janka@centrum.sk.Nechcem robiť reklamu, ale pomôcť. S pozdravom pekného dňa
    Beáta   Reagovať

1

0

Dobrý deň, dnes som blúdila po internete a natrafila som na Váš mail ale z roku 2012, kde píšete že by ste ľuďom s cukrovkou poradili. Ja mám 12-ročnú vnučku, ktorej pred rokom zistili cukrovku I. typu. K tomu má ešte aj celiakiu. Hoci sa snažíme dodržiavať sacharidove jednotky, hodnoty cukru sú stále dosť vysoké. Pohybujú sa medzi 10- 20. Kvôli celiakii pečieme chlebík a rožky doma a múka je biela a snáď aj preto sú hladiny cukru vysoké. Počula som ale moc tomu neverím, že ľudia sa vyliečili z cukrovky pomocou červeného vína a čučoriedok. Nemáte prosím Vás skúsenosti s týmto. Prosím poraďte. Môj telefón je 0918459891 len prezvonte a ja Vám spätne zavolám najradšej by som sa s Vami porozprávala, príp. na adresu mailovu. Ďakujem.
    Zdena Dobáková   Reagovať

2

0

Riešenie na cukrovku: SUNRISE od firmy Kyani! Obsahuje divokú aljašskú čučoriedku a ďalších 10 super ovocí ako sú: hrozno, červená brusnica, granátové jablko, aloe vera, noni, malina, goji, hroznové jadierka/ šupka a včelie obnôžky. Každé ráno po raňajkách jedno vrecúško vypijete a už po pár dni budete vidieť a cítiť výsledok! Je to neuveriteľné a čisto prírodné! Inzulín vám klesne na polovičku, alebo úplne ho zanecháte! Okrem toho pomôže pri problémoch trávenia, cholesterolu, vysokom krvnom tlaku, pri alergii, astme, nespavosti. Posilňuje imunitu a zrak! Informácie na stránke:
    pindes.kyani.net
    Marika   Reagovať

3

0

Dobry den, hladam pomoc pri cukrovke prosim o kontakt napiste mi na e mail kilianpeter@seznam.cz
    peter   Reagovať

2

0

Poprosim, kde sa to da kupit?
    Monika Orininova   Reagovať

1

0

Dobrý deň.
    Mám záujem o Vašu radu .Mám rád jednoduché riešenia.
    Ďakujem
    Júlis   Reagovať

1

0

ja by som sa chcela spýtať o akú čiastku si mesačne vylepšujete svoj rodinný rozpočet, vašimi zázračnými radami :)máte to ako hlavný zdroj prijmu?
    jana   Reagovať

4

1

recepty

Dobrý deň,
    existuje kniha receptov pre cukrovkárov?Lebo na Vašej stránke som ju nenašla ďakujem.
    martina   Reagovať

1

0

Recepty

Pripajam sa k Martine, aj mna by zaujimali chutne a zdrave recepty pre cukrovkarov, ktore nezatazia ani ich srdiecko.
    Zuzana   Reagovať

1

0

Prosím niekoho o radu...

Nedávno mi zistili cukrovku a musím si pichať inzulín, snažím sa stravovať ako v nemocnici, no niektoré dni mi cukor začne stúpať a ja neviem z čoho. Môže mi niekto zrozumiteľne napísať, prečo sa to deje a čo by som vtedy mala rýchlo spraviť...Zatiaľ mi pomáhajú jabĺčka, no tie mi pomôžu iba na veľmi krátky čas.Ďakujem za pomoc.
    SLCOBRA - Tatiana   Reagovať

4

1

Re: Prosím niekoho o radu...

vybav si pobyt a edukaciu v Ľubochni ,tam ťa naučia stravovať,aj odliečit hypo či hyper a čo je pre nás najdôležitejšie-počítať sach.jednotky.Prajem pekný život s cukrovkou.
    zp   Reagovať

5

0

prosim o niekoho radu

Mam novozistenu cukrovku a picham si inzulin. Vedel by mi niekto poradit ci je mozne zist z davkami ktore mam predpisane? Je mozne sa stohto dostat? Musim sa snazit byt na cim mensich davkach? Je to oto zavaznejsie cim viac si musim pichat?
    marca   Reagovať

4

0

dobry den.Mojej mame zistili cukrovku v januari a musi si pichat inzulin 5x denne. Ma nadvahu a nechce sa venovat nijakemu sportu ci pohybu. Chcem Vas poprosit, kde mozem najst recepty a rady ako sa ma stravovat?Dakujem za pomoc.
    katarina   Reagovať

2

0

otazka

Dobry den,
    precitala som si clanok, ake potraviny sa odporucaju pri cukrovke. Su tam niektore potraviny, napr. melon, banany, ktore mi lekarka vyslovene zakazala jest. Mozem teda otazku ako je to?
    Dakujem Renata
    Renáta   Reagovať

3

0

Mám diabetes už 16 rokov. Pichám si 4-krát denne inzulín. Jem takmer všetko okrem sladkosti. Ale ak mám na nich chuť, tak si pichnem pár jednotiek inzulínu a si doprajem jeden či dva kúsku dobrej maškrty. No nestáva sa to často. Zistila so, že keď držím prísnu diétu, tak nemám cukor taký, aký by mal byť pri prísnej diéte. Tak som skúsila jesť všetko a pridala som do toho viacej pohybu a sa mi zdá, že je to oveľa lepšie.
    JANA   Reagovať

1

1

Som toho istého názoru ako píše Jana.
    Miro   Reagovať

1

0

Som toho istého názoru ako píše Jana.
    Miro   Reagovať

1

0

novozistená cukrovka

Dobrý deň, prečítala som si váš článok, veľmi ma zaujali potraviny, ktoré sa môžu jesť pri cukrovke. Bola by som vďačna, ak by ste mi poradili zopár receptov pri II.stupni cukrovky. ďakujem .
    Žofia, 19.3.2009   Reagovať

2

0

CUKROVKA

JA MAM CUKROVKU UZ 10 ROKOV SNASTE ZIT NORMALNE CIMVIAC NATO MILITE TIM VIAC STE CHORY
    JOZEF   Reagovať

3

0

mam diabetes

pred pol rokom mi zistily diabetes po nasadeni liekov som schudol bez problemu cca6kg za kratku dobu, ale dalej to neide prave naopak začinam znovu priberaťa tabletkz už beriem aj večervie mi niekto poradiť...
    emil18   Reagovať

1

0

mam cukrovku nie dlho neviem comam robyt mam ras vysoki a potom hned moc nisky a priberam no som z toho zufala a moja doktorka len povie ze cichcem zomret taka mlada
    tondulka   Reagovať

1

0

Prosím Vás, kde by som našiel recepty na cukrovku. Problém je obezita a vysoký kŕvmy tlak.Prosím pošlite na e-mail. Dakujem
    zalesak   Reagovať

2

0

srdecne zdravim

tiez mam problem kde sa dozvediet vhodnu odskusanu stravu na riesenie zvysenej hladiny cukru.
    Prosim poslite mi e-mail. Dakujem
    marga   Reagovať

1

0

znovu srdecne zdravim

Prosim kto mi moze poradit vhodnu stravu na znizenie hladiny cukru. Nemam nadvahu, mam zvysenu hladinu cholesterolu - hlavne toho zleho.
    Prosim poslite mi spravu.

(pisem ten isty problem ako hore, pretoze som nedala dobru emailovu adresu. Teraz je uz spravna :-)

marga   Reagovať

2

6

srdecne zdravim

tiez mam problem kde sa dozvediet vhodnu odskusanu stravu na riesenie zvysenej hladiny cukru.
    Prosim poslite mi e-mail. Dakujem
    marga   Reagovať

1

0

Je to veľmi povrchne urobený článok!!!

V tomto článku je ochorenie Diabetes Mellitus - ľudovo nazývaný "Cukrovka" a tiež aj potraviny vhodné pre diabetikov opísané veľmi povrchne.

Po prvé - existuje viacero typov tohoto ochorenia a pri každom type veľmi pomáha racionálna strava a dostatok pohybu.

Ale žiaľ pri diabete typu 1 iba tieto dve súčasti liečby nestačia a je potrebné organizmu dodávať inzulín prostredníctvom injekcií.

Po druhé - pozor na konzumáciu niektorých potravín vymenovaných a odporúčaných diabetikom v tomto článku !!!

Nezabúdajte na dva veľmi vážne faktory pri konzumácii potravín a to na obsah sacharidov v konkrétnom množstve a na tzv. glykemický index potravín.
    Tieto veci tento povrchný článok vôbec nespomína.

Diabetik musí o svojej chorobe vedieť veľmi veľa a k získaniu informácií mu môže pomôcť aj internet, ale nie takto povrchne napísaným článkom.

Oveľa viacej sa o diabete a jeho typoch dozviete z veľmi dobre spracovaných rozhovorov s MUDr. Michálkom - riaditeľom Národného endokrinologického a diabetologického ústavu v Ľubochni na webovskej stránke: http://www.kontakt50.sk/zdravie-tela/cukrovka a veľa, naozaj veľa sa dozviete o svojom ochorení.
    eng   Reagovať

4

1

Re: Je to veľmi povrchne urobený článok!!!

pekny den vsetkym prajem.mam cukrovku typ 1,cize som zavysla na inzuline.tie rady o strave su spravne a z vlastnej skusenosti viem,ze sa netreba prejedat,da sa jest vsetko,ale v malych davkach,pravdaze nejest sladkosti a vediet si k tomu pichnut inzulin,o ktorom tiez musite nieco vediet,pretoze kazdy inak ucinkuje a k tomu musite aj sa hybat-najlepsie chodza,ja chodim skoro vsade peso,sport...mam to odskusane.ale najlepsie je drzat dietu,co ja este nedokazem.tak vela stastia.
    henrieta bagova   Reagovať

1

0

Re: Je to veľmi povrchne urobený článok!!!

K tomu glykemickému indexu potravín, áno, treba sledovať najmä to, pretože glyk.index hovorí o tom, ako rýchlo stúpa hladina cukru v krvi a to je dosť podstatné u diabetika, ( čím vyšší glyk. index tým väčší nárast krvného cukru a tým pádom väčšia potreba inzulínu) aby ten nárast cukru nebol náhly a prudký. Mám tiež cukrovku, niesla som to dosť ťažko keď mi ju zistili, pretože mám veľmi rada sladké.
    Našla som však jeden cukor, volá sa to izomaltulóza, je to vyrobené z cukrovej repy. Veľa sa o tomto cukre nevie, no spomína sa v odbornej literatúre. Poradila mi ho jedna známa, ktorá je tiež diabetička a už má čosi naštudované. Je to cukor, ktorý sa postupne uvoľňuje a nevyžaduje hneď veľkú potrebu inzulínu. Vymenila som to za klasický cukor a v pohode s tým pečiem. Koláčiky papá celá rodina a ja si aspoň trošku doprajem sladkého :-)
    Paja   Reagovať

1

0

cukrovka-recepty

Pripájam sa k Martine ešte z roku 2008 a aj k ostatným, ktorí by chceli vedieť nazo a kde zohnať knihu alebo recepty na konkrétnu prípravu jedál pre diabetikov počnúc raňajkami a končiac večerou. O cukrovke som sa dozvedel len pred mesiacom. Som v tomto novic, preto každá rada a informácia je u mňa cenená veľmi vysoko. Odpovedzte-poraďte, kto to vie, veľmi,veľmi Vám za to budem povďačný.
    viliam   Reagovať

1

0

cukrovka-recepty

Pripájam sa k Martine ešte z roku 2008 a aj k ostatným, ktorí by chceli vedieť nazo a kde zohnať knihu alebo recepty na konkrétnu prípravu jedál pre diabetikov počnúc raňajkami a končiac večerou. O cukrovke som sa dozvedel len pred mesiacom. Som v tomto novic, preto každá rada a informácia je u mňa cenená veľmi vysoko. Odpovedzte-poraďte, kto to vie, veľmi,veľmi Vám za to budem povďačný.
    viliam   Reagovať

1

0

Re: cukrovka-recepty

Najst vhodne recepty pre cukrovkarov nie je lahke. Ak vsak mozem poradit, existuju specialne upravene potraviny so znizenymi uhlohydratmi, pripadne bez uhlohydratov z ktorych sa daju robit bezne jedla ake ste jedli kym ste neboli chori. Na Slovensku sa prave otvara siet obchodov s tymito potravinami. Viac sa mozete dozvediet na... (reklama bola zmazana - Admin).
    Daniela   Reagovať

1

1

vysoky cukor

Dobry den vsetci! ja osobne nemam cukrovku,ale moja neter.mam taky pocit ze rodicia zanedbavaju to ze ich dcera je chora.kedze ku mne chodi na vikend naucila som sa cukor merat a picham jej inzulinj tiez.ale ziadne diety,lebo doma to nemusi takze papa co chce a kedy chce.jej cukor sa pohybuje priblizne okolo 400 ale mava aj vyssi.moja otazka je?co sa moze stat ked je cukor stale vysoky?AKE TO MOZE MAT DOSLEDKY?dakujem
    stana   Reagovať

1

0

otazka

po zapale mocovych ciest mi lekar zistil zvysemy cukor a dost vysoky po niekolkych tydnoch mi lesol na 16 v pondelok idem k diabeticke a prosim o radu,ako mam pokracovat dalej aby sa mi cukor upravil?
    jarinka34   Reagovať

2

0

Re: otazka

Milá Jarinka, ako sa Vám darí? Stále máte zvýšený cukor? Ak áno, rada sa s Vami podelím o skúsenosti. Kontaktujte ma v prípade záujmu na 0915297696 alebo j.valentkova@gmail.com. Pekný deň, Jana Valentková
    Jana Valentková   Reagovať

1

0

cukrovka

dobry den prajem vsetkym ktorí majú problemy s cukrovkou.aj ja medzi ne patrim.ale mam zatial celkom dobre informacie o diabetes mellitus.ja mam uz 10rokov cukrovky,a od marca tohto roku som dostala inz.pumpu.je to vyborna vec.absolvovala som o tom aj skolenie,ak chcete nieco blizsie napiste mi na 37beata@gmail.com.
    Beata   Reagovať

1

0

dobry den ja chcem len odpovdat na otazku ze co sa stale ked ma clovek stale vysoky cukor ja mam cukrovku uz 3 roky a nejake skusenosti uz mam ked sme sa nato mojho doktora pytali tak povedal ze pri opakovanom vysokom cukri hustne krv a moze dojst k zastave srdca nechcem strasit ale povedal to tak !!!!!!!!!!
    boka   Reagovať

1

0

Ako uz je vyssie spominane je dobre sledovat glykemicky index potravin http://www.glycemicindex.com/ alebo nieco je aj tu http://xylitol.neera.sk/xylitol-a-cukrovka kde sa hovori ze potraviny s vysokým GI sú tie, ktoré sa rýchlo strávia a vstrebávajú a výsledkom je výrazné rozkolísanie hladiny krvného cukru. Potraviny s nízkym GI vďaka tomu, že sa pomaly trávia a vstrebávajú, spôsobujú postupné zvýšenie hladiny krvného cukru a inzulínu a majú preukázané priaznivé účinky na zdravie človeka. Je tam aj tabulka glykemickeho indexu beznych sladidiel, kde najlepsie vychadza fruktoza a xylitol.
    Marek   Reagovať

1

0

Re: Cukrovka

Cukrovka je veru zla choroba, ale nie je neliecitelna. Preco vlastne vznika? Preco vlastne zvnikaju rozne choroby? Jednoducho preto, ze nase telo je vystavene roznym baketeriam a virusom, proti ktorym nemame dostatok obrannych latok. Na to, aby sme ich ziskali potrebujeme odpocinok a spanok, ale samozrejme aj vyzivove doplny. Nehovorim o umelych a chmickych! To urcite nie. Tie treba z tohto sveta znicit, lebo nam vobec nepomozu. Skor nam len uskodia. Treba ovocie zeleninu a to vo vyvazenom mnozstve. Jednoznacne nejlepsie je na tom ovocie acai, ktore pomaha vsetkym moznym ochoreniam a jednou znich je aj spominana cukrovka. Pravidelnym uzivanim ju dokazeme uplne eliminovat. Samotne acai nie je vzdy to najlepsie riesenie resp nie naucinnejsie pre kazdeho a preto ho treba doplnat aj inymi ovocim. Co som nasiel na internete tak je to napoj z acai, pomaha v roznych problemoch, ako napr cukrovka - uravuje hladinu cukru, zlepsuje krvny tlak, znizuje cholesterol a kadeco ine... Moje osobne skusenosti su vybortne, tak by mohli pomoct aj inym...
    Bystrik Kacer   Reagovať

1

1

Re: Re: Cukrovka

Mili navstevnici - toto mozete kludne povazovat za reklamu, lebo p. Kacer odkaz na ten svoj zazracny napoj pridava aj do diskusii kde sa preberaju ine zdravotne problemy.
    Pavol Fábry   Reagovať

2

1

Ahojte, som buduci vyzivovy poradca. Sama som mala mnohe problemy, i ked zatial nic vazne, ale podchytila som ich nastastie vcas. Uz som sa necitila dobre a mala som mierne zvysene hodnoty cholesterolu, zvysene, pecenove testy, aj zapalove hodnoty CRP. Trosku zvyseny tlak 130/80. V podstate este vsetko relativne v norme, ale uz vo mne tikala casovana bomba. Ta ma meno metabolicky syndrom. Z neho sa po case vyvijaju tie najhorsie civilizacne choroby - cukrovka, alergie, kardiovaskularne choroby, trombozy, ateriosklerozy a rakoviny.
    Zacina to tam, ze zaciname priberat, sme unaveny... a po case sa mozeme citit velmi zle, ideme k lekarovi, ten nam najde niektoru z chorob a kolotoc uz nabera velke obratky. Hladame riesenie, lekari nam z neho moc nepomozu, ani nas nijako nepodporia.
    Ja som sa bala ist k lekarovi, lebo viem, ze by som vliezla do niecoho z coho cesta von je velmi tazka.
    Nebudem sa rozpisovat o pricinach, ale o tom, ze je to riesitelne a da sa to zvladnut celkom dobre a s dlhou perspektivou, bez pouzivania tabliet, bez vyzivovych doplnkov. Riesenie sa vola dobre nastavena strava a vyziva na mieru kazdemu cloveku. Strava je liekom. Program sa vola metabolic balance. Zostavil ho nemecky lekar zaoberajuci sa vyzivou MUDr. Funfack. Su v nom zohladnene najnovsie vedecke vyskumy. Viac sa mozete docitat tu: (reklama bola zmazana - ADMIN).
    Ak vas tieto informacie zaujali, som certifikovany poradca programu metabolic balance a mozete mi napisat na mail: pdanka@chello.sk
    Danka Pohlodova   Reagovať

3

0

Rovnako odporúčam aktívny život. Ten je pre cukrovkára rovnako dôležitý ako pre zdravého... určite vám poradí aj FCB skupina "Život na jednotku"...
    Janka   Reagovať

1

0

Jsem na dietě již mnoho let./12/.Testem v současné době/domácím/ naměřeno opakovaně 3.1.Je potřeba něco s tím dělat?
    Děkuji.
    Albert Kudrna   Reagovať

1

1

Vyskúšajte Ganocafe alebo caj Roibos vsetko s hubou reishi. Zázracne účinky pri cukrovke.
    0907608864
    zuzana   Reagovať

1

0

Dobrý deň. Chcem sa opýtať že o koľko ten čaj a káva znížili cukor. Mne dal včera doktor pichať inzulín 4x denne. Cukor mávam odkedy si meram tak okolo 13,8 -- 17,6, ale niekedy aj menej napr. 8,3 alebo 12,5 je to rôzne. Rád by som sa ale zbavil toho inzulínu, je to riadne nepríjemné to pichanie. Ďakujem. Jaro.
    Jaroslav Kopera   Reagovať

1

0

Re: Re: Re: Cukrovka

Pán Kopera, rada sa s Vami podelím o skúsenosti, v prípade záujmu ma kontaktujte na adrese j.valentkova@gmail.com alebo 0915297696, pekný deň, Jana Valentková

1

0

Dobrý deň
    Mám 65 rokov a zvyšuje sa mi cukor v krvi. Vždy ráno na lačno mám medzi 6 až 7 stupňov.Niekedy aj o stupeň viac a niekedy aj menej.
    Aby sa mi cukor nezvyšoval chcel by som vyskúšať Váš recept. Kde sa prosím Vás dajú tieto liečivá zohnať ? Ganocafe, Roibos a reishi sa dá pravdepodobne kúpiť v lekárni, alebo v bioproduktoch. Dajú sa aj vypestovať ?
    Ďakujem S pozdravom Pavel
    Pavel Letko   Reagovať

1

0

Ked zjem napr:dnes 5 kexsov zajtra 5 kexsov atd... možem dosat cukrovku ? mam len 13 V štvrtok idem na priehladku a sa bojím :(
    Adam   Reagovať

1

0

Ja mam cukrovku som na inzuline od 2007.icham si4 krat denne a stale sa pohybuje13,5-20.poradte mi .do Lubochne som poslala žiadost vo februari2011 a odpoved som nedostala do dnes.
    Pavlina Novicka   Reagovať

1

0

Milá Pavlina, rada sa s Vami podelím o moje skúsenosti. Kontaktujte ma 0915297696 alebo j.valentkova@gmail.com. Krásne ráno a deň Vám prajem.Jana Valentková

1

0

mám cukrovku už 17 rokov z toho si 10 rokov pichám inzulín 4-krát denne cukor sa pohybuje od 13-20 snažim sa držať dietu nie vždy sa my to darý mám 125kg neviem čo robit aby som nepriberal kedže je zimné obdobie pohybu je menej ale snažím sa hýbať.problem je v tom že my píta jesť stále pocitujem hlad.keby nebolo toho neustáleho hladu idem na svoju váhu 90kg.ako na to môže my niekto poradiť prosím??.ďakujem.
    Ján   Reagovať

3

1

Dobrý deň, môjmu 6 ročnému vnukovi tento týždeň diagnostikovali cukrovku. Prosím o radu ako mu môžeme uľahčiť život okrem bežných odporúčaní (strava, pohyb...)Má niekto skúsenosť s rastlinkou STEVIA pri užívaní deťmi ? V biopotravinách ma predavačka upozornila, že je STEVIA PURA a STEVIA INULÍN, rozdiel medzi nimi nevedela však vysvetliť.
    Príjmem akúkoľvek rada, za vysvetlenie a radu vopred ďakujem.

Jozef
    Jozef Bučko   Reagovať

1

0

zdravim vsetkich sladkich.mam14 rokov a picham si dene 4x inzulin zistilimi diabetes.t1.uplne na zaciatku vivoja neviem si ustalit hladinu na normu picham si inzulin od diagnostikovania uz 8 mesiacov je mozne sa zbavit tochto stavu?DAKUJEM
    štefan   Reagovať

1

0

Načo je ten pohyb? Aby ten človek nepribral?
    Keď si začne pichať inekcie môže jesť cukor? Asi nie čo?
    Marry   Reagovať

0

0

Cca před rokem jsem rozšířila řady diabetiků. Tento příspěvek je neprosto dokonale, jednoduše a přehledně napsán. Je to to nejlepší, co jsem kdy ne netu četla.
    Vřele děkuji autorce, za cenné rady, přeji pevné zdraví a krásné dny plné pohody Rů V. ?
    Rů Vernerová   Reagovať

2

4

Mám cukrovku skoro 7 rokov. V poslednom čase mám každý den na večeru zvysenu hladinu cukru v krvi. Dopichovaniu inzulínu velmi nerozumiem. Vždy po dopichnuti mám zvysenu glycemiu. Co mám robit, aby som co najrychlejsie znizila glycemiu?
    Iveta Bacigalova   Reagovať

0

0

nie je to sice potravina ale mne pomohol gurmar brainway na regulaciu cukru v krvi, odporucam cukrovkarom
    Martina   Reagovať

0

0

chcem sa opytat vzali mi odber krvy a zistili mi ze mam zvyseny cukor takze cukrovka mam 13.50 je to zle ze je to vela alebo sa nemam bat .Mam velku nadvahu a citym sa poslednej dobe zle.dakujem za odpoved
    silvia   Reagovať

0

2

Dobrý deň . Nedá mi nereagovať na článok,pretože málokto povie naozaj pravdu . Prečo blbnete ľudí vašimi radami a užívaním liekov ??? Povedzte naozaj pravdu,že naozaj vyliečenie Diabetu nie je možné !!! Pretože biznis a podávanie liekov je pre farmaceutický obchod je oveľa dôležitejší ako alarmujúce čísla Diabetikov !!! Dokedy to bude trvať ? Až sa budú rodiť samí Diabetici !!! Tak teda neblbnite ľudí !!!
    jani   Reagovať

0

0

Nemate pravdu !!Toto je uz davno vyvratena informacia..Diabetik 1 musi uzivat inzulin tak zatial je to este na baze vyskumu.ale diabetik 2 pokial nema este uplne znicene svoje ostrovceky sa dokaze vyliecit!!Musi sa dostat na normalnu vahu co u vacsiny diabetikov 2 predstavuje velke usilie kedze su obezni.Ale treba si polozit otazku budem zrat,alebo uzdravim sa..Pisem z vlastnej skusenosti ..
    Jaro   Reagovať

0

0

Pravidla fóra

• Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií