Diskusia k článku: Hloh obyčajný - tradičná bylina pre zdravé srdce
Hloh obyčajný - tradičná bylina pre zdravé srdce
Pri listovaní internetových stránok o bylinách som naďabila na množstvo účinkov tejto úžasnej byliny, ale ani jedna stránka sa nevenovala popisu bylín z pohľadu celostnej medicíny. Pokúsim sa teda vysvetliť ako táto medicína vníma túto bylinu. Hloh obecný
Crataegus laevigataCrataegi fructus seu flos et folium
Fakty
Hloh obecný
foto: archív CEA
Chuť: sladká, mierne horká, fádnaPovaha: mierne tepláTropizmus: srdce, osrdcovník
Dlhoročným sledovaním účinkov bylín na tisíckach pacientov boli ich...
Crataegus laevigataCrataegi fructus seu flos et folium
Fakty
Hloh obecný
foto: archív CEA
Chuť: sladká, mierne horká, fádnaPovaha: mierne tepláTropizmus: srdce, osrdcovník
Dlhoročným sledovaním účinkov bylín na tisíckach pacientov boli ich...
Dátum: 01.06.2012 08:38:10

Re: Hloh obyčajný - tradičná bylina pre zdravé srdce
Dobry den chcela by som sa opytat s akymi rastlinami je hloh zamenitelny-/lepsie povedane s akymi inymi rastlinami je mozne si ho pomylit/.. mam ho na jednom mieste vyhliadnuty, ale nie som si ista ci je to hloh tak sa ho bojim nazbierat.. Dakujem
Dátum: 01.06.2012 10:38:23
Re: Re: Hloh obyčajný - tradičná bylina pre zdravé srdce
Dobrý deň,
myslím, že najskôr by ste si mohli pomýliť hložinky so šípkami. Hloh má však svoje typické lístky, ktoré od šípov rozozná aj laik. Tiež má inú chuť. O nebezpečnom druhu, ktorý sa ponáša na hloh neviem. Ak si nieste istá odfotografujte a foto pošlite na meil. Skúsim pomôcť. Lucia
myslím, že najskôr by ste si mohli pomýliť hložinky so šípkami. Hloh má však svoje typické lístky, ktoré od šípov rozozná aj laik. Tiež má inú chuť. O nebezpečnom druhu, ktorý sa ponáša na hloh neviem. Ak si nieste istá odfotografujte a foto pošlite na meil. Skúsim pomôcť. Lucia
Dátum: 12.06.2012 13:55:59
Re: Re: Re: Hloh obyčajný - tradičná bylina pre zdravé srdce
Dakujem za odpoved.. sipky poznam takze to co som nasla bude asi urcite hloh este raz diky..:)
Dátum: 22.06.2012 16:17:22
Hloh obyčajný
Chcem sa spýtať či sa ten Hloh nevolá obyčajný. Hloh obecný je asi český názov.
Dátum: 01.06.2012 10:39:53
Re: Hloh obyčajný
Samozrejme, mate pravdu. Dakujeme za upozornenie.
Dátum: 05.06.2012 11:47:05
Dobrý vecer
Da sa niekde kúpiť rastlinka na vysadenie?
Da sa niekde kúpiť rastlinka na vysadenie?
Dátum: 13.06.2012 22:01:56
Re: Re: Hloh obyčajný - tradičná bylina pre zdravé srdce
U nas na farme sa mnozi prirodzene s pomocou vtakov. Mame na nom zastepenu napriklad aj mispulu - je pre nu vhodny ako podpnik. Ak sa na jesen po vegetacnej sezone u nas na Masekovom mlyne zastavite, jeden kricek Vam darujem.
Dátum: 25.06.2012 12:54:04
pekny dobry den rad by som sa dozvedel ci ho mozem uzivat mam vysoky krvny tlat mal som modzgovu porasku a mam problem s erekciou dakujem vam
Dátum: 03.01.2013 16:22:49
Dobrý deň.
Som 5 mesiacov po transplantácii srdca, chcem sa opýtať, ktoré bylinky môžem užívať? Hloh obyčajný poznám a môžem povedať, že mi fakt veľakrát pomohol. Len som sa dočítala, že 2ubovník nesmiem. Tak by som poprosila o radu, ktoré bylinky mi pomôžu a ktoré nie.Ďakujem!
S pozdravom Hedviga.
Som 5 mesiacov po transplantácii srdca, chcem sa opýtať, ktoré bylinky môžem užívať? Hloh obyčajný poznám a môžem povedať, že mi fakt veľakrát pomohol. Len som sa dočítala, že 2ubovník nesmiem. Tak by som poprosila o radu, ktoré bylinky mi pomôžu a ktoré nie.Ďakujem!
S pozdravom Hedviga.
Dátum: 04.02.2013 14:29:53

Hloh obyčajný - tradičná bylina pre zdravé srdce - kam ďalej?
Beriem objednávky na syrové korbáčiky,tradičná
domáca výroba,10 eur/kg. Celé Slovensko...
BIO spotrebiteľ > Inzercia
domáca výroba,10 eur/kg. Celé Slovensko...
BIO spotrebiteľ > Inzercia
Smrek obyčajný
na obrázku je obyčajný iba botanickým názvom. Ničím iným. Je to totiž smrek z inej doby. Smrek obyčajný...
BIO spotrebiteľ > BIO magazín
na obrázku je obyčajný iba botanickým názvom. Ničím iným. Je to totiž smrek z inej doby. Smrek obyčajný...
Rebríček obyčajný
Rebríček obyčajnýfoto: Ing. Vladimír Boža V literatúre je táto rastlina známa i pod slovenským názvom myší c...
Rebríček obyčajnýfoto: Ing. Vladimír Boža V literatúre je táto rastlina známa i pod slovenským názvom myší c...
Čiernohlávok obyčajný
Čiernohlávok obyčajný pomáha zvonka proti zápalom foto: Ing. Vladimír Boža Latinsky sa táto rastlina nazý...
Čiernohlávok obyčajný pomáha zvonka proti zápalom foto: Ing. Vladimír Boža Latinsky sa táto rastlina nazý...
REKLAMA
Eloxované hliníkové profily
Strieborný elox, vizuálne pekné a odolné rýchle dodanie, výborné ceny.
www.lacneprofily.sk
Strieborný elox, vizuálne pekné a odolné rýchle dodanie, výborné ceny.
www.lacneprofily.sk
Elektroinštalácie východ SR
rodinné domy, haly, predajne, revízie celé východné Slovensko dôraz na kvalitu
www.lacneelektroinstalacie.sk
rodinné domy, haly, predajne, revízie celé východné Slovensko dôraz na kvalitu
www.lacneelektroinstalacie.sk
Športtester POLAR a Ciclosport
Chudnite rýchlejšie, trénujte efektívne. Osobný tréner na ruku od Športujeme.sk
www.obchod.sportujeme.sk
Chudnite rýchlejšie, trénujte efektívne. Osobný tréner na ruku od Športujeme.sk
www.obchod.sportujeme.sk
Autoškola Gančár v Čadci
inštruktori s 8 až 30 ročnou praxou pochvala žiakov je naša referencia
www.autoskolagancar.sk
inštruktori s 8 až 30 ročnou praxou pochvala žiakov je naša referencia
www.autoskolagancar.sk
Nebankové pôžičky do 80 000 €
Vyplňte si náš nezáväzný online formulár a my Vás kontaktujeme s ponukou pôžičky.
e-pozicky.com
Vyplňte si náš nezáväzný online formulár a my Vás kontaktujeme s ponukou pôžičky.
e-pozicky.com