BIO spotrebiteľ

Diskusia k článku: Kurz záhradnej pedagogiky – učíme cez prírodné záhrady

1. Kurz záhradnej pedagogiky – učíme cez prírodné záhrady
    Centrum environmentálnych aktivít Trenčín pripravuje a ponúka dva cykly vzdelávacieho kurzu (spolu 4 noci), určeného pedagógom a lektorom, ktorí hľadajú inšpiráciu a tipy, ako spolu so žiakmi a verejnosťou rozvíjať školské či komunitné prírodné záhrady a premieňať ich na vonkajšie učebne a oázy biodiverzity. Vzdelávací kurz Ako tvoriť a využívať školské prírodné záhrady na vzdelávanie a osvetu je súčasťou medzinárodného projektu Creating Nature Ga...

Reagovať

2. Re: Kurz záhradnej pedagogiky – učíme cez prírodné záhrady (nové)

Veľmi správne, lebo dnešná mládež nevie zasadiť už skoro nič. Preto oceňujem nápad a malo by sa to rozšíriť, ako sme mali kedysi prvovku, kde nás učili vyšívať, ozdobovať veľkonočné vajíčka a sadiť si vlastné bylinky. Prijala by som predmet povinný na školách, ktorý by sa venoval prírode a ekológii aj s praxou. Podľa mňa by to ocenili aj rodičia. Hovorí sa, že všetko sa dá dnes kúpiť, ale také vlastné cherry rajčiaky z balkónu, pokiaľ sa žije v meste sú tiež výborné. Ale na dedine je to ideálne sadiť všetko, lebo takú kvalitu jak si vypestujete vy vám nikto nedá okrem dobrosrdečného suseda, ktorý ma záhradku. Táto zelenina je proste úplné niečo iné ako to čo kúpite v tescu. Ak nemáte záhradu, saďte na balkóne, ak nemáte balkón, tak bohužiaľ, máte trocha. Podľa môjho názoru sa podľa mňa určíte oplatí v dnešnom svete si sadiť vlastné a mat domáce všetko čo sa dá vyrobiť. Pokiaľ máte niekto záhradu, zaujímalo by ma, ako dlho vám vydrží to, čo vám úroda dá? Každopádne, budem rada za odpovede. Prajem ešte pekný zvyšok dňa. :)
    kates33   Reagovať

0

0

Pravidla fóra

• Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií