Ing. Ján Šlinský
Zelenina z Agrokruhu
Pan Slinsky, neuvazujete pouzivat namiesto vseobecneho nazvu BIO zelenina svoje vlastne oznacenie a ochrannu znacku Zelenina z Agrokruhu? Osobne mi to zneje krajsie ako oznacenie BIO zelenina, pod ktorym sa uz daju kupovat aj dosky alebo cistiace prostriedky... Pri znacke BIO ide podla mojich poznatkov vacsine jej pouzivatelom o navysenie miery zisku pri exporte zakladnych surovin ci potravin, na rozdiel od Vaseho snazenia, udrzat kvalitu biozeleniny, ale aj ceny ako u konvencne pestovanej zeleniny. Navyse sa zameriavate vyhradne na domaceho - slovenskeho biospotrebitela. Vasi zakaznici to urcite vysoko ocenia, spolu s originalitou pouzitej techologie, Agrokruhu, ktorou to planujete dosiahnut.
Dufam ze pan Demes nechce tvrdit ze je BIO a lepsie BIO(nech uz sa vola akokolvek). Inak, po Vasich slovach uz asi chapem preco na niektorych forach potom citam, ze BIO je podvod. No aj tak si myslim, ze pan Slinsky by mal podporovat znacku BIO. Ak uz, tak: BIO zelenina z Agrokruhu.
Som tiež za BIO
Ak by som videl stánok, kde by niekto predával zeleninu z agrokruhu, tak by som si najskôr myslel, že Agrokruh je nejaká zemepisná oblasť, alebo miesto kde tá zelenina bola dočasne uskladnená, alebo .... Skôr sa to hodí pre tých, ktorí vedia čo je agrokruh - napr. pán Demes - podľa toho čo píše.
Marian, dufate spravne. BIO je len jedno - pestovane bez chemie, na cistej a vitalnej pode, atd... Som za jasne dodrzovanie pravidiel o ekologickom polnohospodarstve stanovenych nezavislymi odbornikmi z mnohych krajin zdruzenych v IFOAM, od ktorych sa sucastnosti platne pravidla zacali odklanat v neprospech biospotrebitela. Jasne artikulovane pravidla IFOAM o ekologickom polnohospodarstve neumoznuju tak rychlo zvysovat % polnohospodarov a ploch zaradenych do systemu ekologickeho polnohospodarstva umoznujuce im pouzivat oznacenie BIO a pod jej ochranou riesit skor ekonomicke ako zdravotne a enviromentalne otazky. Navyse uznavam a respektujem diverzitu nielen v prirode ale aj v oznaceni. Je to na dlhsiu odbornu debatu, ktora vyzaduje hlbsiu znalost problematiky u ucastnikov takejto diskusie. V tejto diskusii reagujem preto, ze Vas kriticky pohlad a postrehy posuvaju vyvoj dalej a nutia cloveka rozmyslat.
Hlbsia znalost problematiky
Ja uznavam ze odbornici veci vidia inak. Ja len tolko, ze pan Slinsky teraz skor hlada spotrebitelov pre svoju zeleninu, a preto by mal pouzivat to, comu spotrebitel rozumie. Co sa tyka kritika, aspon vidite, ze nekritizujem preto, aby som si ulavil :-).
Bio a Agrokruh
Vzhladom na skutocnost, ze moje snazenie zhmotnene vo forme Agrokruhu je zamerané na duplikovatelnost trvalo udrzatelneho systemu pestovania a odbytu zeleniny nema problem s akceptovanim BIO aj po formalnej stranke. Nakoniec plochu na ktorej momentalne budujem tento system som prihlasil do systemu ekologického poľnohospodárstva. Vyhrady voci BYRO v BIO mam, ale momentalne to nieje podstatna prekazka na ceste.
V kazdom prípade rovnako ako pestovanie je dolezite mat osetreny aj predaj a v takomto prípade akceptacia znacky BIO sirokou verejnostou je silna. Nakoniec BIO zelenina z Agrokruhu je prima navrh. Znova vsak opakujem ze momentalne sa viac snazim, aby sa mi podarilo, zakial je dobre pocasie, zvladnut instalaciu AGROKRUHu a od buduceho roka zacat plnit nas spolocny sen o tvalej udrzatelnosti aj prostrednictvom BIOyeleninz z AGROKRUHu. Diskutovat podrobnejsie a odbornejsie na tuto a ostane veci na to ponukam prilezitost 22.10.2005. Treba vsak prist.
P.S. Za absenciu diakritiky mi prepacte.
akcionári - agrokruh
Pozdravujem všetkých aktívnych, aj len priaznivcov BIO magazínu a BIO pestovateľov, hlavne pána Ing.Šlinského.
Po dlhšom čase som sa dostala k vašim stránkam, a s poľutovaním zisťujem, že do projektu Agrokruhu sa asi nezapojil nikto z východu.A aj ja som ostala len pri uvažovaní o zapojení sa do projektu, čoho príčinou boli samozrejme financie /v období augusta bol zamestnaný manžel, v súčasnosti sme obaja nezamestnaní/. Ak som dobre pochopila, ak by som do konca januára 2006 našla skupinku ľudí z môjho okolia, ktorá by odoberala pri jednej zásielke nad 3500 sk biozeleninu, tak je ešte možnosť sa zapojiť do projektu do konca januára? alebo ako to inak organizačne urobiť, aby som sa mohla zapojiť aj ja z východu? Inak, ešte vám dám jeden typ - predajňa Casper Market predáva svoj tovar internetom, zasiela kuriérskou službou UPS, a viem, že majú odberateľov po celom Slovensku, ak by ste sa spojili s nimi, možno by sa dalo ušetriť na doprave, aj zvýšiť počet odberateľov. Ich adresu mošlem ďalším e-meilom. Poprosím Vás o odpoveď na moj dotaz o možnosti zapojiť sa do projektu agrokruhu. Dakujem.
akcionari - agrokruhu
Mila pani Vierka
Dakujem za Vas zaujem a typ. Samozrejme ze do systemu AGROKRUH sa mozete zapojit aj ako odberatel, bez vkladu. Na teraz vsak plati jedno obmedzenie a to ze v pripade vacsieho zaujmu nez bude uroda maju prednost odberu akcionari. Tato podmienka bude platit tak 2-3 roky nez sa stabiluzuje poda a ludia okolo systemu.
Na vychod dopravovat zeleninu prostrednictvom UPS o tom pouvazujem ked si zistim podmienky za ktorych realizuju prepravu.
Zatial sa vsetko len rozbieha a preto zachovajte priazen BIO triede kvality aj ked to nebude hned pre Vas dostupne.
Mate záujem o zeleninu bez chémie ?
Ekologicky pestovaná zelenina môže byť aj na Vašom stole. Nasledujúci článok je o tom, čo preto robím ja, a čo môžete pre to urobiť vy - akcionári, ale aj ľudia, ktorí o Agrokruhu budete čítať po prvý krát. Tým z Vás, ktorí netušíte čo je Agrokruh, a ako to súvisí so zeleninou bez chémie na Vašom stole, pomôžu súvisiace články na konci dnešného článku. A teraz už prejdem na to, čo mám(e) nové.
Stav k 29. 9. 2005
Celkovo sa o zapojenie do syst?...
Reagovať