BIO spotrebiteľ

Diskusia k článku: Mobilné telefóny - negatívne účinky na ľudské zdravie i životné prostredie

1. Mobilné telefóny - negatívne účinky na ľudské zdravie i životné prostredie
    Veľa sa diskutuje o škodlivosti mobilných telefónov a elektromagnetického žiarenia na živé organizmy, ale mobily veselo používame čoraz viac a vidieť ich aj u čoraz menších detí. A hoci mnohí lekári a vedci pred nadmerným používaním mobilov varujú, zatiaľ nedošlo k zmene hygienických noriem, resp. k vyzývaniu ľudí, aby dodržiavali zásady používania mobilov, ktoré znižujú zdravotné riziká. Tento článok vychádza z tlačovej správy Ing. Radomila Hradila (41...

Reagovať

2. Na svete okolo nás je množstvo škodlivín, škodí takmer všetko umelo vytvorené človekom ale zmeniť sa to dá iba správnou formuláciou zmeny. Ak budeme iba negativizovať že niečo je zlé tak to asi sa nič nepodarí. Ale ked navrhneme pozitívne formulovanú alternatívu tak už ludí viac inšpiruje. Tj. ako veľmi praktickú alternatívu telefonovania mobilom doporučujem volania do hory, bútlavej vrby a iných čisto prírodných zdraviu prospešných ekologických prostriedkov. Po hovore neobmedzenej dĺžky ktorý vás navyše nič nestojí - "príroda vám účet nepošle" nakoniec sami prídete na všetky otázky, sami vyriešite všetky dotazy. Je to tak príroda je štedrá a navyše takýto telefonický prostriedok sa nikdy nepokazí a nestratí, pričom má v každom ročnom období inú farbu. :-)
      Reagovať

0

0

Re: škodlivosť mobilných telefónov

Mobilný operátory sú asi v takom postavení ako boli dakedy veľké tabakové firmy, veľa penazí a možností upraviť informácie o škodlivosti.Bez debaty škodia, ale presnú mieru zistíme, možno o pár rokov veď hromadné používanie nastalo len pred pár rokmi.Zaujímavú a realnu možnosť ochrany pred žiarením MT poskytuje Micro Fa, pozrite www.micro-fa.webnode.sk
    Ivan   Reagovať

0

0

Ajajaj ...

Neviem Vas oslovit, lebo najvacsie magoriny vzdy napisu ludia bez tvare a mena.

Vas prispevok sa komentuje sam. Pred 12-rokmi ludia mobily nemali a zili. Pred 30-rokmi sa cakalo na zriadenie obycajnej telefonnej linky cele mesiace, v niektorych lokalitach roky ... a ludia zili.

Klukne napiste, ze to je pokrok ... a ja vam na to odpoviem, ze pokrok, ktory zbavuje podstatnu cast ludi rozumu je velmi relativny.

To uzasne, co obhajujete a ironizujete cez to iny nazor prinieslo hory obeznych ludi, kopce lenivych ludi, masu povrchnosti, tisice mladych ludi z nihilistickym pristupom k zivotu ... Niekedy je totiz fajn, ked su veci tazsie ... cloveka to zoceli a potom nie je rozhodeny, lebo napr. nema signal.

Kludne majte 3 mobily, 4 MP3 prehravace, notebook, posielajte denne 156 e-mailov, budte v kazdej chvili na chate ... ak je toto vas zmysel zivota. A majte meno a tvar. Je to fajn.

Rudolf Pado   Reagovať

0

0

alternativa

Dobry den,
    chcela som iba upozornit, ze alternativou mobilnych telefonov su klasicke snurove telefony. Uspokojuju potrebu ludi po kontakte inom ako osobnom takisto ako miniaturne zbytocne vecicky - mobily a uz su aj dlhodobo pouzivane. Vyuzivaju slaboprud, aspon, co o tom ja viem, a preto nie su ani takou zatazou na spotrebu energie. Citala som, ze v istej krajine, neviem teraz, ci je to Spojene kralovstvo alebo ina europska krajina, je pocet mobilov velmi nizky, a zato podiel pevnych liniek velmi vysoky, a mimo telefonov doma a v praci su jednoducho na kazdom rohu umiestnene telefonne budky, ktore sa pomocou telefonnych kariet alebo minci vyuzivaju na nudzove hovory...
    Inak nepochybujem, ze mobilne telefony v istej miere skodlive, ale ludi o tom kompetentni radsej velmi neinformuju..
    Majte sa,
    Lenka
    P.S.Tymto reagujem na nazor bezmenneho pana.
    Lenka   Reagovať

0

0

Re: Mobilné telefóny - negatívne účinky na ľudské zdravie i životné prostredie

Podľa mňa určite smartfony škodia hlavne to modré svetlo na oči..Potom je to otázka samotného internetu v mobile kde sa človek môže cítiť sledovaný ( čo aj je) ďalej musí stále reagovať na nové správy , zapájať sa do diskusie si žiada nervy z ocele typu " Označte všetky obrázky so semaformi atď.." Zadajte silné heslo..Takže spôsobujú agresivitu a nervozitu
    Miroslav   Reagovať

0

0

Re: Re: Mobilné telefóny - negatívne účinky na ľudské zdravie i životné prostredie (nové)

Zdravíčko, čo sa mňa týka tak ja som vyrastala v podstate už v takej tej novšej a modernejšej dobe, takže viem cca povedať k tomu svoj názor. V puberte som dostala prvý dotykový telefón a však to poznáte, na wc s ním vkuse, spala som s ním a niekedy som mala pocit, že sa s ním v ruke aj zobúdzam. Mojej mame to vždy vadilo a frflala na to, však logicky no. Tak ale teraz už ked som dospelá a podnikám, tak mám málo času na také aktivity ako som vykonávala vtedy v mobile, rôzne vypisovačky, sledovanie nových príspevkov atd. No a ked si na to spätne spomeniem tak som mávala časté migrény a bolesti hlavy v tých časoch. Netušila som prečo, no dnes už mi je to jasné. Bolo to z toho svetla telefónu alebo dokonca aj z toho, že som s ním spala a mala som ho hned pod hlavou. Telefón vlastne celý čas vyžaruje určité žiarenia, ktoré nie sú práve zdravé. Tak ale odkedy som obmedzila jeho používanie a naozaj som ho začala využívať teda len na telefonáty a dôležité veci, tak je to lepšie a už s tým problémy nemávam.
    kates33   Reagovať

0

0

Re: Re: Re: Mobilné telefóny - negatívne účinky na ľudské zdravie i životné prostredie (nové)

Ja mám už dávnejšie ochorenie očí diagnózu glaukóm a musím si pravidelne kvapkat do očí kvapky na zníženie tlaku v očiach inak by som oslepol..Hlavne po dlhšom sledovaní monitoru. A na 100 percent verím že mobily majú aj iné nebezpečné žiarenie hlavne elektromagnetické a ďalšie ešte horšie na zdravie..Úplne som sa odhlásil z FACEBOOKU aby som mal pokoj..Podľa mňa šťastný môže byť človek až keď prestane používať smartfony a bude žiť naozajstnú realitu stretávať sa s ľuďmi a nie iba virtuálne IBA preto že je to moderné
    Miroslav   Reagovať

0

0

Pravidla fóra

• Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií