BIO do škôl | Obyčajní ochranári | Mladí reportéri

Diskusia k článku: O pestovaní zeleniny a konaní dobra (4)

O pestovaní zeleniny a konaní dobra (4)

Pestovanie zeleniny v systéme AgroKruh priťahuje pozornosť aj vedy a výskumu. Čo je konečným zámerom Ing. Šlinského? Nahliadnutie do duše pestovateľa – vynálezcu a filozofa :). Pán Šlinský, technológia pestovania zeleniny v systéme agrokruhu je jedinečná. Zaujímajú sa o Váš vynález výskumné ústavy, univerzity či podnikatelia – zo Slovenska alebo zahraničia?

Agrokruh - poľnohospodársky robotfoto: Richard Medal

V tomto roku sme sa prihlásili do CTF Europ...
Reagovať Klaudia Medalová
Dátum: 24.02.2009 04:27:16

Pridaj odpoveď

Chcela by som sa opytat, ci aj v tomto roku bude fungovat box system - odoberanie zeleniny spotrebitelmi a ako sa zapojit.

Na stranke www.agrokruh.net som zial nasla iba informacie z roku 2008.

Dakujem
Reagovať Lucia
Dátum: 17.03.2009 00:00:00

biozelenina

Veľmi ma zaujíma téma zdravie - biozelenina. Kde by som mohla zistiť, kde sa taká zelenina pestuje a ako sa dá objednať. Ďakujem za informácie.
Reagovať Silvia
Dátum: 24.03.2009 00:00:00

RE: biozelenina

Zoznam ekofariem, ktoré pestujú biozeleninu, nájdete na webe kontrolnej a certifikačnej organizácie Naturalis SK, www.naturalis.sk . Chodte v ľavej lište na "Vydané certifikáty" a ďalej kliknite na "Bioprodukty".
Reagovať Klaudia
Dátum: 25.03.2009 00:00:00

box system....

V roku 2009 pokračujeme v budovaní CSA, alebo ako to vo Zvolene poslovenčili na LPS - Lokálne potravinové spoločenstvo.
Produkcia zeleniny bude dostupná pre záujemcov formou predaja z dvora a odberom na dohodnutom odbernom mieste v Bratislave a po dohode aj niekde inde.
Zapojenie sa do systému AgroKruh je aktuálne stále - poslaním kalendára. Podrobnosti sú na stránke www.agrokruh.net. Čítajte do konca.
Rok 2006 na kalendári nie je podstatný, podstatné je že si stanovíte čo, koľko a kedy by ste chceli mať. Samozrejme že hovorím o zelenine a viac než len BIO.
Dátum: 26.03.2009 00:00:00

re: box system....

Kde najdem aktualne informacie, ake druhy zeleniny si z Agrokruhu mozem kupit? Zaujima ma mnozstvo a cena pri nakupe z dvora a cena v Batislave - kde konkretne?
Reagovať zaujemca
Dátum: 16.04.2009 00:00:00

Re: box system.....

Ponúkol sa nám distribútor s vyriešenou dopravou i skladovacími priestormi, pán Michal Drienik biozelenina@centrum.sk. On, pre záujemcov ktorý si nemôžu prísť po svoju zeleninu k nám na farmu, bude zabezpečovať jej distribuciu.

V sezóne 2009 začneme s dodávkami postupne ako budú jednotlivé druhy zeleniny dorastať, tak asi od polovice júna. Aktuálna ponuka bude oznámená na www.agrokruh.net.
Na tejto stránke je možne si stiahnuť „kalendár odberu zeleniny“ kde sú uvedené aj ceny. Je tam uvedený rok 2006, ale platí stále. Ceny sú však platné pre členov CSA pri odbere na farme. Tak že aktuálne k týmto uvedeným cenám treba prirátať 30% + distribučné náklady. Znova pripomeniem, že aktuálna ponuka aj s aktuálnymi cenami pri odeber na farme i dodávkach prostredníctvom pána Drienika, bude týždeň pred dodávkou , vopred oznámená.

Možno sa Vám to zdá komplikované, ale taká je realita a naše možnosti jej dobrého riešenia. Pre lepšiu predstavu o čo sa vlastne snažíme si pozrite našu videoprezentaciu na:
http://www.archive.org/details/Agrokruh
Dátum: 19.04.2009 00:00:00

Re: box system.....

Dakujem za odpoved aj ked je nejasna a prekombinovana. O co sa snazite je sice pekne, no neriesi to moju konkretnu otazku. Mam zaujem o male mnozstvo cerstvej zeleniny pre potreby rodiny v Bratislave. Pockam si na aktualnu a zrozumitelnu ponuku na stranke pana Slinskeho - www.agrokruh.net
Reagovať zaujemca
Dátum: 21.04.2009 00:00:00

Re: O pestovaní zeleniny a konaní dobra (4)

Pan inziner kolik by ma stal ten Vas vynalez.Mam u domu hektar 80arov u baraku a prazdny pozemok.Kdyby to nebylo moc drahe tak by som skusil delat.Mam to rovne v obci .ted zijem u jesenika obec stara červena voda.Dalo bysa to postavit svojpomocne.
Reagovať vladimir palocko presov
Dátum: 12.06.2012 17:15:24

Re: O pestovaní zeleniny a konaní dobra (4)

som vyuceny machnizator traktorista cely zivot delem so zeminou sme invalidny duchodci a potrebuji hodne zeleniny mam casu dost a velku rodinu ked sa podary ajhodne susedov dekuji.
Reagovať vladimir palocko presov
Dátum: 12.06.2012 17:22:55

Pridaj odpoveď

O pestovaní zeleniny a konaní dobra (4) - kam ďalej?

O pestovaní zeleniny a konaní dobra (2) [Rozhovor s Ing. Jánom Šlinským]
Ing. Jána Šlinského na inštitucionalizované bio-pestovanie a značku BIO. Čo je zárukou kvality zeleniny...
BIO spotrebiteľ > BIO magazín
O pestovaní zeleniny a konaní dobra (1) [Rozhovor s Ing. Jánom Šlinským]
zeleniny bez chémie a bez driny, vynálezca technológie AgroKruh a podporovateľ myšlienky komunitou ...
O pestovaní zeleniny a konaní dobra (4) [Rozhovor s Ing. Jánom Šlinským]
zeleniny v systéme AgroKruh priťahuje pozornosť aj vedy a výskumu. Čo je konečným zámerom Ing. Šlin...
Podporte pripomienky Agro-eko fóra k zákonu o pestovaní GMO rastlín!
fórum a EKOTREND žiada od vás spotrebiteľov, aby ste podporili pripomienky k jednému dôležitému zákon...
dobrá rada
serióznu literatúru o zbieraní, pestovaní, sušení, skladovaní, použití, ... liečivých bylín, ovocia, je...
BIO spotrebiteľ > Fórum
REKLAMA
Plánovač závlah GARDENA
Naplánujte si zavlažovanie záhrady. Poradíme vám čo budete potrebovať.
www.gardena.sk

Späť na úvodnu stránku fóra
BIO spotrebiteľ > Fórum

Fórum

Reklama

REKLAMA