Právo (ne)byť informovaný
Ku kazdemu bodu by som mohol uviest mnozstvo argumentov o tom, ake iluzorne je presvecenie spotrebitelov, ze ich prava su respektovane.
Dotknem sa vsak iba bodu 3, v podobe niekolkych otazok, ktore pri spravnom chapani budu viest k automatickej odpovedi:
- Kto cita zlozenie vyrobkov?
- Kto zlozeniu vyrobkov naozaj rozumie? (napr. E242 - dimetylester kyseliny diuhlicitej, som chemik a poznam tak 30 % E-ciek).
- Kto zlozenie vyrobkov dokaze precitat? (velkost pisma v ko ntexte pro blemov so zrakom)
- Kto dokaze rozlisit neskodne "E-cka", ktore oznacuju "bezne" potravinarske prisady od "E-ciek" o ktorych vedie vazne spory samotna vedecka obec.
Pravo byt informovany, v kontexte vyssie uvedeneho, by malo byt pravom byt informovany vcas, jasne, dorazne a zrozumitelnym sposobom. A to zial, priatelia, nefunguje.
nay
a co poviete na toto? idem si kupit digitalny fotak. oslovim mladeho predavaca, ze nech mi predvedie dva modely, lebo sa neviem rozhodnut. chcela som, aby zapol fotoaparat a chcela som vidiet menu, atd. skratka normalna vec. a on ma odbil, ze to zial nie je mozne ho zapnut.
nay vo zvolene. moct ho tak vyfackovat, tak to asi aj urobim.
otocila som sa na podpatku a uz ma nebolo.
Osem práv spotrebiteľov – poznáte?
15. marec je vyhlásený za Svetový deň práv spotrebiteľov. V tento deň spotrebiteľské organizácie na celom svete podnikajú aktivity na presadenie svojich základných 8 práv... Medzi základných 8 práv patrí prístup k základným tovarom a službám, právo na bezpečnosť, na možnosť voľby, právo byť informovaný, obhajovať svoje záujmy, na nápravu, na spotrebiteľské vzdelávanie a právo zdravé životné prostredie. Ako tvorcovia stránky BIO spotrebiteľ sa hlásime...
Reagovať