BIO spotrebiteľ

Diskusia k článku: Pozdrav z východu - tatarčane pirohy

  1. Pozdrav z východu - tatarčane pirohy
    „Priniesol som Vám niečo ochutnať“, ponúka ma kolega z vedľajšej katedry. Zväčša ponúkam výsledky svojich pokusov ja, tak ma to, veru potešilo a bola som riadne zvedavá. „Pirohy – z pohánkovej múky, čo sme sa rozprávali na jeseň. Žena Vám posiela“. Upresnil. Tatarčane pirohy pani Juskovej
    Cesto:
    400 g pšeničnej hladkej múky
    100 g pohánkovej múky (potrebné použiť múku aj s trubami)
    300 ml vody
    soľ

    Plnka (spolu zmiešať):
    200 g zemiakovej...

    Reagovať

  2. Re: Pozdrav z východu - tatarčane pirohy

    Nie len na Slovensku, v Rusku a Polsku sa jedia pohankové jedla, ale aj v Japonsku (rezance Soba), v Tirolsku a v Kärntene, v Taliansku, Svajciarsku, Bretonsku atd. Spolocne maju studensie podnebie a skor chudobnu podu. Vsade sa pouziva pohanka nelupana, tak sa melie a muka obsahuje otruby -len tak je ta prava.

    Ja davam na tatarcane pirohy psenicnu muku 300 g a pohankovu 200 g! Do plnky na hrubo nastruham v supe uvarene vychladnute zemiaky, opeciem ich s cibulkou a pridam (ked vychladnu) bryndu s tvarohom, nekedy aj trochu na drobno pokrajanej prerasanej slaninky.
    Dolcetta   Reagovať
     
    0
     
    0






Pravidla fóra

  • Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.


Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií