BIO spotrebiteľ

Diskusia k článku: Rajčinová polievka

  1. Rajčinová polievka
    Potrebujeme:

    olej

    cibuľa

    soľ

    hl. múka

    rajčinový pretlak

    bobkový list

    nové a čierne korenie


    závarka a) špaldové vločky BIO

    b) pohánková lámanka BIO

    c) špaldové niťovky BIO






    Postup:
    Cibuľu na jemno nakrájame a osmahneme ju na troške oleja. Poprášime 1 lyžicou múky, podlejeme troškou vody – stále miešame. Postupne vodu pridávame za stáleho miešania. Potom pridáme asi 2 l vo...

    Reagovať

  2. Ja pridavam do rajcinovej kusok skoricovej kory, nech sa tam povari. Ochucujem solou, cukrom, bobkovy list moze byt. Tak to mozu papat aj deticky.
    Svagrina zas nerobi zasmazku, ale zahustuje polievku syrokremom. Skusala som, je to vyborne.
    MirkaK
      Reagovať
     
    0
     
    0

    Re: Rajčinová polievka

    Dobrý deň. Moja "posledná " Paradajková polievka: Dám variť do 1,5 l vody menšiu cibuľu-poslednú šupku nechávam, klinčeky-cca 5 ks, bobkobý list, nové korenie-cca 3 ks, kúštik celej škorice. Zatiaľ si rozvarím pasírované paradajky-majú jemnejšiu chuť ako pretlak. Po zruba 15-20. minútach precedím vývar z korenín do rozvaru z paradajok, pridám koncentrované kokosové mlieko. Teraz som pridala 1 kl bazalkové pesto, dochutila trochou bio dochucovadlom, bio kokosovým cukrom, štipkou mletej rasce a lyžicou bio tmavého balzamica. Bez závarky, len trochu posypať pred podaním strúhaným syrom grana padano. Syn, ktorému robím paradajkovú polievku od mala (už má 33), ju zjedol takmer celú sám. Ale určite vyskúšam aj tie vaše "paradajkové" variácie.
    Eva Suchá   Reagovať
     
    0
     
    0






Pravidla fóra

  • Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.


Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií