BIO spotrebiteľ

Diskusia k článku: Ranč Transylwahnja

1. Ranč Transylwahnja
    Pani Katarína Pipa – Käser sa narodila na Slovensku, ale väčšinu života prežila vo Švajčiarsku. Žila na dedine so psami i koňmi a denne dochádzala do zamestnania. Jej snom však bol život na ekofarme. V roku 1991 dala inzerát do slovenských novín a zo 100 ponúk si zakrátko vybrala 20 ha pozemok s lesom, poliami, lúkami, záhradou a prameňom neďaleko Rimavskej Soboty. V roku 1993 sa spolu s rodinou vrátila späť na Slovensko splniť si sen - vybudovať EKO farmu s chovom...

Reagovať

2. Krásny príklad :)

Je to výborný tip (najmä) na leto, profesionálne zvládnuté otázky a podnetné odpovede.
    Už som to začal odporúčať známym.
    Ďakujem, len tak ďalej!

J.
    JOSHUA   Reagovať

0

0

Pred rokom som sama kúpila starý dom s pozemkami v Štiavnických vrchoch a uvažujem o ekofarme. Chcem robiť niečo, čo ma spolu s mojimi deťmi uživí a o čom som presvedčená, že ma bude napĺňať viac, ako žiť v pozícii zamestnanca. Príroda nám toho toľko poskytuje a my o tom veľakrát ani nevieme. Mnohí si klepú po čele, keď hovorím o svojich plánoch a žiaľ mám pocit, že to je všeobecný spôsob zmýšľania väčšiny Slovákov. Ja dávam prednosť nezávislosti, pokoju, prírode, zdraviu.
    KATKA   Reagovať

0

0

Re:

Dobrý večer nemáte záujem o jeden ranč s rozlohou 8ha blízko Štiavnice? Moje meno je Marián a môj dobrý známy predáva dom na peknom mieste vdobrej lokalite je tam bazén poľovnícka miestnosť a pekná maštaľ na zvieratá,sveľkou lúkou. Tel.0910139944. Spozdravom Marián.
    Marián   Reagovať

0

0

Vynikajúci článok! Obdivujem Vaše úsilie, odhodlanosť a odvahu odlišovať sa a žiť v súlade s prírodou. Kiež by takých ľuďí bolo viac! Kiež by ich podporoval aj štát (a to nielen finančne). Slováci strácajú vzťah k vlastnej pôde, mladých ľudí zväčša vôbec nezaujíma otázka životného prostredia, nevedia, ako majú zaobchádzať so zvieratami. Od malička žijem v hlavnom meste, vyrastala som medzi panelákmi, ale vždy som túžila po úzkom kontakte s prírodou a všetok svoj voľný čas som trávila pri koňoch. Tu v meste majú ľudia iné hodnoty, vládne rozum a vytráca sa cit k všetkému živému. Je to smutné...
    EVALIN   Reagovať

0

0

Je to veľmi príjemný článok a je dobré vedieť, že žijú medzi nami aj ľudia ktorým záleží na životnom prostredí a zdravom stravovaní, a že o tom len nerozprávajú, ale aj konajú. Ale skúste si u nás kúpiť usadlosť, zvieratá a potrebné technológie a zistíte, že okrem našich zbohatlíkov a zahraničných investorov si to našimec nemôže dovoliť. Veľa šťastia.
    Roman   Reagovať

0

0

mojim snom je taktiez zit na farme so zvieratami a neotravovat sa vo velkom meste v kancelarii milujem kone a zvierata vobec. lenze pri byvani v byte sa toho vela chovat neda ved si predstavte kona na balkone:) najradsej by som sa prestahovala niekam na dedinu a mala pokoj, je to skvely clanok!!!!
      Reagovať

0

0

Vlasti a Roman

Sme radi ze takéto niečo existuje, máme veľmi radi zvieratá. Je potrebné v tejto dobe ukázať luďom že sú aj iné hodnoty ako materiálne. Najmä deťom je treba ukázať že život je zázrak pokiaľ žijeme v prírode. Držíme vám place a určite vás prídeme navštíviť.
    Vlasti a Roman   Reagovať

0

0

Názory na článok: Ranč Transylwahnja

Mala som tú možnosť prežiť pár úžasných dní na Ranči Transylwahnja, spoznať úžasných ľudí, zažiť pocit, keď všetky "nepodstatné" problémy kamsi uletia a vy potom vnímate len krásu a blízkosť prírody, zvierat a ľudí, ktorí vám otvoria svoje srdce. Áno, znejú tie slová nadnesene, ale je to tak. Dá sa aj v dnešnej dobe žiť "normálne". Odchádzala som, prehĺtajúc slzy, s pocitom, "vyčistenej" duše a s predsavzatím: Sem sa vrátim". Ako som sa blížila k mestkému životu, prepadávali ma opäť všetky "nepodstatné" problémy. Úsilie, odhodlanosť a odvaha Transylwahnčanov žiť v súlade s prírodou má však mnoho prekážok, ktoré musia prekonávať. Ľudia "s pečiatkou", ešte nepochopili, že žiť sa dá aj zdravo.
      Reagovať

0

0

Re: Ranč Transylwahnja

Katka ako sa vam dari uz davno som o Vas nepocula. Chybaju mi dni prezite na ranci. Mam nane pekne spomienky hlavne na Vase deti ktore mi ostali s laskou zavrete v srdci. Prajem ti aby si bola stastna. Pozdravujem Enyu a Charli ktore mi robili len radost a velmi mi chybaju.
    Vlasta z maringotky   Reagovať

0

0

Katka ako sa vam dari uz davno som o Vas nepocula. Chybaju mi dni prezite na ranci. Mam nane pekne spomienky hlavne na Vase deti ktore mi ostali s laskou zavrete v srdci. Prajem ti aby si bola stastna. Pozdravujem Enyu a Charli ktore mi robili len radost a velmi mi chybaju.

0

0

0

0

0

0

0

0

Nasla som Vasu stranku cielene niekolko rokov dozadu.Velmi ma zaujimalo,ci sa vobec niekto "vratil" u nas este k pode a z nej i zije.Ako skolacka som travievala kazde letne prazdniny u mojich starych rodicov na dedine na strednom Slovensku,kde mali okrem hor a lesov i JRD (jednotne rolnicke druzstvo).Z kazdeho domu chodil aspon jeden dospely a i starsie deti poma*** tam pracovat takmer cez cele letne prazdniny pred zatvou a ja som chodila tiez.Pamatam sa na okopavanie repy,kapusty ci na zber lanu,ktory bol lahnuty po dazdoch a musel sa tr*** rucne.To bolo asi najtazsie zo vsetkeho.A ked som sa postavila na zaciatok "mojho" radu s repou a len kopem a kopem a konca nie a nie vidiet.Lahka robota to nebola ale vzdy som sa na nu tesila,bolo tam veselo,pretekali sme sa,kto,bude prvy na konci radov a tesili sme sa na male desiatove prestavky.Domov sme prisli unaveni ale veruze nam ziadny
    gym nebolo treba.Dobre sme sa vyspali,mali pohyb na vzduchu a zadostucinenie,ze sme pomahali.Nemali sme nijake ********idy,netrpeli sme obezitou ani rakovinou.
    V Britanii davali v TV zaujimavu relaciu,kde rodiny "vychovne" nezvladnutelnych deti,ich poslali do USA,kde pod dozorom vychovavatelov museli pracovat na farme a robili uplne vsetky i "spinave"roboty od skoreho rana do zotmenia.Boli to vacsinou 14-17 rocne deti,ktore doma nikdy nic nerobili,neucili sa,drogovali,mali suicidalne pokusy,rodicov
    a cele svoje okolie tyranizovali.Mali tam dost tvrde podmienky asi 3 mesiace ale vysledok bol 100% ny.Vratili sa domov uplne ako znovuzrodeni,krasni,mladi ludia so sebarespektom a ucty k ostatnym.
    Nech sa Vam dari a dufam,ze takych ako vy bude na nasom krasnom Slovensku pribudat a ze sa znovu vrati cas,ked poda bola pre mnohe rodiny pozehnanim a tak sa teda aj k nej stavali,chranili si ju a uctili.
    Tamara   Reagovať

0

0

Pokial ja viem, tento ranc bol posledne roky prenajaty istemu panovi menom Majak. Tento vsak vlani odtial tiez odisiel. Neviem vsak, ci sa teraz na ranci vobec niekto nachadza, alebo to tam vsetko len c***ra.
    farmer   Reagovať

0

0

Pravidla fóra

• Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií