
Nie sú rajčiny ako rajčiny
Rozhodnete sa pre biologické rajčiny od miestneho ekofarmára alebo pre
skleníkové rajčiny z ďalekých krajín (na obrázku)? Odhliadnuc od
neporovnateľnej chute a environmentálnych dopadov, je tu ešte jeden zásadný
rozdiel: to, čo si z oboch typov rajčín vezme váš organizmus. Bioproduktov
totiž môžete zjesť polovičné množstvo, a predsa z nich získate viac šťavy a
životnej sily ako z dvojnásobného množstva produktov z intenzívnych
poľnohospodárskych podnikov. Dve prírodné rajčiny žiaria zvnútra - dodajú
vám silu, farbu a radosť na celé hodiny. Dve zelenočervené gule s nápisom
"rajčiny" pokryjú vašu spotrebu tekutín na pol hodiny a budú stáť pečeň
bezsennú noc pri pokusoch zbaviť sa chemických látok použitých na postrek.
Pokusy na zvieratách ukázali, že divoké zvieratá, pokiaľ majú možnosť voľby
medzi "normálnou" (striekanou a hnojenou zeleninou) a biozeleninou, si vždy
vyberú bioprodukty. A my? Čo si vyberieme?
Autor: Greenpeace
Pridaná: 15.09.2004 00:00:00
Fotografia číslo: 314
Zobrazená: 3981 krát
rajčiny