BIO spotrebiteľ

Recepty na dobré a zdravé jedlo


Recepty podľa diéty:
... bezlepková, makrobiotická, vegánska, vegetariánska, vitariánska strava.



Recept na dnes 2. septembra

Zapekaný ovos s hubami

Potrebujete:
  • 300 g uvarených ovsených zŕn
  • 100 g nakrájanej cibule
  • 200 g kelu
  • slnečnicový olej bio
  • soľ
  • zeleninový vývar
  • sušené huby
  • 3 strúčiky cesnaku bio
  • mletá rasca, majorán, bazalka, všetky koreniny bio
  • 250 ml kyslej smotany alebo bio sójovej smotany Provamel
  • 2 vajcia
  • maslo

Postup:
Sušené huby zalejem teplou vodou a necháme 15 – 20 minút stáť. Na oleji speníme cibuľku, pridáme huby, z ktorých sme zliali vodu, na rezance nakrájaný kel, osolíme a spolu dusíme do mäkka. Podľa potreby občas podlejeme vodou alebo vývarom.

Pridáme rozotretý cesnak, koreniny a soľ. Pripravenú zmes dáme do vymastenej zapekacej misy a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali vajcia a soľ. Navrch uložíme plátky masla a v rozohriatej rúre zapečieme do hneda. Podávame so zeleninovým šalátom alebo sterilizovanou uhorkou.

Náš tip:
Ak použijete sójovú smotanu, nemusíte pridávať vajce. Na tanieri posypte jedlo strúhaným syrom, alebo najemno nakrájaným tofu.





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO