BIO spotrebiteľ

Recepty na dobré a zdravé jedlo


Recepty podľa diéty:
... bezlepková, makrobiotická, vegánska, vegetariánska, vitariánska strava.



Recept na dnes 18. apríla

Špenátová musaka

Potrebujete:
  • 400 g špenátu alebo žihľavy
  • 300 g celozrnných špaldových vretienok
  • 1 cibuľa
  • 30 g slnečnicového oleja
  • 200 ml mlieka alebo sójového nápoja
  • 1 vajce
  • 1 lyžica strúhanky
  • soľ

Postup:
Špenátové alebo žihľavové listy nakrájame na väčšie kúsky. Do osolenej vody dáme variť cestoviny. Jemne nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji a pridáme zelené listy, ktoré podusíme do zmäknutia. Uvarené cestoviny scedíme a necháme odkapať.

Ohňuvzdornú misu alebo pekáč vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Naplníme ju vrstvou cestovín, zakryjeme vrstvou špenátu a na vrch dáme opäť cestoviny. Vajce rozšľaháme v mlieku, pokrm zmesou zalejeme a pečieme v horúcej rúre do ružova.





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO