BIO spotrebiteľ

Recepty na dobré a zdravé jedlo


Recepty podľa diéty:
... bezlepková, makrobiotická, vegánska, vegetariánska, vitariánska strava.



Recept na dnes 23. októbra

Quinoa s dvojfarebnou zeleninou

Potrebujete:
  • 1 šálka quinoi
  • 2 š vody
  • 5 PL olivového oleja
  • 2 menšie cvikle
  • 1 čakanka
  • 1 cibuľa
  • kúsok sušenej chilli papričky
  • soľ

Postup:
Quinou prepláchneme na sitku a necháme odkapať. V hrnci s hrubým dnom rozpálime olej a krátko opražíme quinou. Posolíme a zalejeme vriacou vodou. Pomaličky dusíme asi 20 minút, kým vypije všetku vodu.

Do panvice dáme olej, rozpálime a sprudka pražíme (skoro až do pripečenia, bez pokrievky) na paličky nakrájanú surovú cviklu. Pridáme štipľavú papriku, osolíme a po chvíli (za 5-10 minút) pridáme nakrájanú čakanku. Spolu ešte chvíľu podusíme a podávame s quinoou (tradičná potravina Inkov, veľmi výživná, prirodzene bezlepková a chutná plodina).

Poznámka:
Tento recept je pre tých, ktorí uprednostňujú chrumkavú a trochu pripečenú zeleninu (aj na úkor mäkkosti).

Kto si potrpí na tom, aby bola zelenina celkom mäkká, odporúčame cviklu dlhšie podusiť.





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO