BIO spotrebiteľ

Recepty na dobré a zdravé jedlo


Recepty podľa diéty:
... bezlepková, makrobiotická, vegánska, vegetariánska, vitariánska strava.



Recept na dnes 1. júla

Letné rezance

Potrebujete:
  • 200 g BIOšpaldových rezancov,
  • 1 žltý melón,
  • 5 broskýň,
  • 2 banány,
  • 1 lyžicu slnečnicových semienok,
  • 1 lyžicu tekvicových jadierok,
  • hrsť orechov (vlašských, lieskových alebo kešu),
  • 2 lyžice sušených hrozienok,
  • šťavu z polovice citróna (možno vynechať)

Postup:
Rezance uvaríme v neosolenej vode. Melón, broskyne, banány očistíme a nakrájame, orechy nasekáme. Jemne zmiešame rezance s pripraveným ovocím a ďalšími prísadami.

Tip pre gazdinky: Podávame ozdobené jahodami.

Tip pre maminy: Melón rozpolíme. Lyžicou vyberieme dužinu tak, aby sa šupa nepoškodila. Letné rezance vložíme do šupiek z melóna. Na špajdľu nalepíme papierový trojuholník (ako plachtu) a zapichneme do rezancov. Takto pripravená loďka môže vplávať na tanier Vašich ratolestí.

Tento recept bol uverejnený v Štiavnickom živote v pravidelnej rubrike Varíme z BIOproduktov. Ďakujeme šéfredaktorovi za súhlas na jeho ďalšie zverejnenie na stránke BIO spotrebiteľ.





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO