BIO spotrebiteľ

Recepty na dobré a zdravé jedlo


Recepty podľa diéty:
... bezlepková, makrobiotická, vegánska, vegetariánska, vitariánska strava.



Recept na dnes 17. novembra

Dusená zelenina - sabdží

Potrebujete:
  • 500 g zmesi čerstvej zeleniny (zemiaky, mrkva, kel, kapusta, karfiol, cuketa, pór, paprika...)
  • 1 PL oleja
  • soľ
  • podľa chuti klasického korenia (mahá korenie, garam masala alebo koriander a rasca)
  • kurkuma
  • chilli

Postup:
Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Na oleji speníme korenie a opražíme zmes zeleniny. Trochu podlejeme vodou, osolíme a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 10 minút (podľa druhu zeleniny). Pokiaľ chceme mať jedlo výdatnejšie, pridáme na začiatku dusenia ku zmesi vopred uvarenú strukovinu (pokiaľ použijeme červenú šošovicu, nemusíme ju vopred variť.). Podávame s ryžou natural. Zeleninu môžeme poliať bielym jogurtom.





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií