BIO spotrebiteľ

Recepty na dobré a zdravé jedlo


Recepty podľa diéty:
... bezlepková, makrobiotická, vegánska, vegetariánska, vitariánska strava.



Recept na dnes 18. decembra

Pohánková fašírka

Potrebujete:
  • 2 š pohánky lámanky
  • 4 š vody
  • 1 bobkový list
  • 150 g tvrdého syra
  • 1 cibuľa
  • 1-2 strúčky cesnaku
  • 1 vajce
  • 1 PL francúzskeho sušeného droždia
  • petržlenová vňať alebo pažítka
  • olej
  • strúhanka na vysypanie pekáča

Postup:
Do vody dáme variť bobkový list. Keď voda zovrie, bobkový list vytiahneme, vysypeme pohánku a necháme pod pokrievkou nabobtnať (asi 15 min). Na oleji krátko opražíme droždie, nakrájanú cibuľu , prelisovaný cesnak a majoránku. Keď pohánka vsiakne všetku vodu, vmiešame do nej opraženú koreninovú zmes, nastrúhaný syr, nasekanú zelenú vňať a hmotu spojíme rozšľahaným vajcom. Nalejeme na vymazaný a strúhankou vysypaný pekáč a zapekáme v horúcej rúre asi 30 minút. Podávame so zemiakmi.

Obmena: Ak chceme aby bola fašírka výdatnejšia a výživnejšia, pridáme 1 š uvarenej hnedej šošovice, huby dusené na rasci alebo hrsť nasekaných vlašských orechov.





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO