BIO spotrebiteľ

Recepty na dobré a zdravé jedlo


Recepty podľa diéty:
... bezlepková, makrobiotická, vegánska, vegetariánska, vitariánska strava.



Recept na dnes 6. marca

Cícerový guláš

Potrebujete:
250 g cíceru (pol balíčka), 2 lyžice rastlinného oleja 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 2-3 lyžičky červenej papriky lyžica majoránky rajčinový pretlak alebo obľúbený kečup - 2-3 lyžice soľ
Postup:
Cícerový guláš
Cícerový guláš
foto: Jela Maliariková
Cícer cez noc namočíme, 20 min. varíme vo vode, potom osolíme a varíme ešte 5 minút. Na rozpálenom oleji usmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, chvíľku miešame. Pridáme uvarený cícer aj s vodou, v ktorej sa varil, aby to malo konzistenciu gulášu, a rajčinový pretlak alebo kečup. Krátko (2-3 min.) povaríme a nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom a majoránkou. Podávame s celozrnnými cestovinami a naklíčenými semienkami alebo s akoukoľvek zeleninou.

Poznámka:
Možno použiť aj cícer z konzervy alebo aj fazuľu z konzervy. V lete robíme letnú obmenu tohto jedla - cukinový guláš. Namiesto uvareného cícera sa dáva cukina pokrájaná na menšie kocky.





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO