BIO spotrebiteľ

Recepty na dobré a zdravé jedlo


Recepty podľa diéty:
... bezlepková, makrobiotická, vegánska, vegetariánska, vitariánska strava.



Recept na dnes 24. apríla

Šalát z vretienok so špenátom

Potrebujete:
  • 250 g uvarených celozrnných vretienok
  • 200 g čerstvých špenátových listov
  • 100 g naklíčenej Mungo fazule

Dressing:
  • 1 PL nasekanej žeruchy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čl plnotučnej horčice
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 30 g Lučiny alebo žervé
  • 30 g panenského olivového oleja
  • soľ

Postup:
Špenát dobre premyjeme, zbavíme tuhých častí, hrubo pokrájame a dáme do misy. Pridáme naklíčenú Mungo fazuľu, vychladnuté uvarené vretienka a premiešame. Dressing pripravíme tak, že v miske rozotrieme Lučinu s prelisovaným cesnakom a zmiešame s ostatnými prísadami, poprípade doplníme 1 lyžicou vody a dochutíme soľou. Dressing zmiešame s pripravenou cestovinovou zmesou, šalát dáme na misu a ozdobíme lístkami žeruchy.





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO