BIO spotrebiteľ

Recepty na dobré a zdravé jedlo


Recepty podľa diéty:
... bezlepková, makrobiotická, vegánska, vegetariánska, vitariánska strava.



Recept na dnes 26. júna

Pšenové halušky v rajčinovej omáčke

Potrebujete:
  • 1 šálka pšena
  • 1 PL slnečnicového oleja
  • 3 PL nakrájanej cibule
  • 1 čl zeleninového bujónu Würzl
  • 1 čl kurkumy
  • 4 šálky vriacej vody
  • 1čl cesnaku sušeného,
  • 1 PL sójová omáčka Johsen Shoyu
  • pol kocky údeného tofu.

Omáčka:
  • 3 PL olivového oleja
  • podusené rajčiny (namieste čerstvých môžeme použiť drvené rajčiny Passata)
  • štipka oregana a bazalky
  • provensálske korenie.

Postup:
Podusíme cibuľu, pridáme kurkumu, Würzl, zalejeme vodou. Pridáme vriacou vodou prepláchnuté pšeno, ochutíme a na miernom ohni varíme 20-25 minút. Môžeme primiešať potom jemne nastrúhané tofu a olivový olej.
Vyformujeme lyžičkou veľké halušky, ktoré na tanieri zalejeme omáčkou.





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií