BIO spotrebiteľ

Recepty - Jarné recepty

Jarné recepty

Vegetariánska kyselica

- kyslá kapusta - smotana na varenie - sušené rajčiny - tempeh údený - zemiaky - cesnak - čierne korenie - kurkuma - koriander - soľ - lahôdkové droždie
(Polievky)


Cícerový guláš

250 g cíceru (pol balíčka), 2 lyžice rastlinného oleja 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 2-3 lyžičky červenej papriky lyžica majoránky rajčinový pretlak alebo obľúbený kečup - 2-3 lyžice soľ
(Hlavné jedlá)


Polievka s kuskusom a zeleninou

5 šálok vody, 2PL kuskusu, 1 šálka nakrájanej zeleniny, ½ šálky hrášku, 1,5 čl zeleninového bujónu Würzl, 2 strúčiky cesnaku, 1čl olivový olej, 1,5čl petržlenovej nasekanej vňate
(Polievky)


Jarný šalát

Hrsť mladej žihľavy Hrsť mladých jarných púpavových lístkov Hrsť naklíčenej šošovice Zväzok čerstvej reďkovky Na zálievku: 1 biely jogurt štipka morskej soli petržlenová vňať citrónová šťava
(Šaláty)


Zapekané čakankové puky

3 čakankové puky (pre 2 osoby) 2 vajcia 1/8 smotany (sójového mlieka) soľ postrúhaný muškátový oriešok 1 PL panenského oleja
(Hlavné jedlá)


Talianska pšenica

3PL oleja 1 veľká cibuľa 6 PL hladkej sójovej múky červená mletá paprika morská soľ 2 šálky uvarenej pšenice špaldovej klíčky fazule mungo kečup
(Hlavné jedlá)


Šalát z vretienok so špenátom

250 g uvarených celozrnných vretienok 200 g čerstvých špenátových listov 100 g naklíčenej Mungo fazule Dressing: 1 PL nasekanej žeruchy 1 strúčik cesnaku 1 čl plnotučnej horčice 2 PL citrónovej šťavy 30 g Lučiny alebo žervé 30 g panenského olivového oleja soľ
(Hlavné jedlá)


Cestoviny zapečené s čakankou

400 g čakankových pukov 200 g celozrnných cestovín 100 g syra Eidam 100 g cibule 20 g slnečnicového oleja 20 g rastlinného tuku 2 vajcia 200 ml mlieka (sójového) soľ štipka muškátového orecha citrónová šťava
(Hlavné jedlá)


Špageti ALLA NOCI

400 g celozrnných špagiet 50 g mandlí 1 strúčik prelisovaného cesnaku 1 chilli paprička 1 PL nasekanej petržlenovej vňate 50 g strúhaného parmezánu (alebo iného tvrdého syra) soľ
(Hlavné jedlá)


Pekinská kapusta s arašidami

3 PL masla 2 šálky nadrobno nakrájanej pekinskej kapusty 1 strúčik nasekaného cesnaku 2 PL nasekanej cibule štvrť šálky surových arašidov 1 čl sezamového oleja soľ korenie
(Šaláty)





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií