BIO spotrebiteľ

Recepty - Jesenné recepty

Recepty na jeseň – strava vychádzajúca z princípu jing-jang, ktorej základ tvoria obilniny, strukoviny, zelenina.

Jemná ryža s naklíčenou fazuľkou

300 g ryže natural bio 500 ml vývaru soľ 2 väčšie červené cibule kvalitný rastlinný bio olej mleté čierne korenie, oregano, najlepšie bio 400 g naklíčených fazuliek mungo 2 zeleninové papriky, najlepšie bio 1 menší pór zelená petržlenová vňať, pažítka
(Hlavné jedlá)


Zapekaný ovos s hubami

300 g uvarených ovsených zŕn 100 g nakrájanej cibule 200 g kelu slnečnicový olej bio soľ zeleninový vývar sušené huby 3 strúčiky cesnaku bio mletá rasca, majorán, bazalka, všetky koreniny bio 250 ml kyslej smotany alebo bio sójovej smotany Provamel 2 vajcia maslo
(Hlavné jedlá)


Mrkvový nákyp s cestovinami

¾ šálky bio sójového mlieka Provamel ½ kocky údeného tofu 400g brokolice 400 g špaldových celozrnných vretienok bio (alebo iných celozrnných bio cestovín) 2 polievkové lyžice špaldovej celozrnnej bio múky 1 polievková lyžica kvalitného rastlinného bio oleja 1 veľká cibuľa bio 3-4 ks mrkvy bio 5 polievkových lyžíc vody 2,5 čajovej lyžičky zeleninového bujónu Wurzl Bazalka, provensálske korenie, saturejka Bio sójová smotana Provamel
(Hlavné jedlá)


Ovsený dezert pre celú rodinu

2 šálky jemných ovsených vločiek bio studená pitná voda 1 biely jogurt, najlepšie bio med bio alebo prírodný cukor bio ovocie podľa chuti
(Sladké)


Jablkovo-zelerová torta na waldorfský spôsob

CESTO 4 vajcia 70g mäkkého masla 30g práškového cukru 1 balíček vanilínového cukru citrónová kôra štipka soli 70 g mletých vlašských orechov 40g popučených piškótov 40g krištáľového cukru PLNKA 400g zeleru 5dcl jablkovej šťavy/džúsu 250g jogurtu 150g práškového cukru 2 jablká 7 lístkov želatíny 2 PL pomarančového likéru 3dcl šľahačky OZDOBA 1PL kr. cukru 12 polovičiek vlašských orechov 100g zeleru 2,d dcl šľahačky
(Sladké)


Pohánkový šalát so zeleninou

3 šálky udusenej pohánky bio, 1 šálku sterilizovanej kukurice, 1 veľký rajčiak, 1 menšia uhorka, 1 paprika, 1 cibuľa, Zeleninový bujón WURZL na ochutenie, Ľahká sójová zálievka 4 dl vody, 100 g hladkej múky, 100 g slnečnicového oleja bio, 1 polievková lyžica zeleninového bujónu WURZL, 1 polievková lyžica trstinového cukru bio, 4 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 4 dl sójového mlieka Provamel bio, soľ podľa chuti
(Šaláty)


Pšenová krémová polievka

100 g pšena bio, 1 cibuľa, najlepšie bio, 40 g masla alebo kvalitného rastlinného bio oleja, 3-4 jedlé huby, korenie podľa chuti – napr. koriander, bazalka, majorán alebo karí korenie slané mandle - najlepšie bio
(Polievky)


Zeler s rajčinami

1 zeler, 2 rajčiny, 2 vajcia, kyslá smotana, tvrdý syr, citrónová šťava, petržlenová vňať, soľ
(Šaláty)


Ľahká sójová zálievka

4 dcl vody, 100g hladkej múky, 100g slnečnicového oleja, 1 PL zeleninového bujónu Würzl, soľ podľa chuti, 2-3 PL prírodného cukru, 4 PL citrónovej šťavy, 4 dl sójového mlieka
(Nátierky a pomazánky)


Zeleninový nákyp s kuskusom

Polovica šálky nakrájanej cibule 1 PL slnečnicového oleja 1 PL voda 2 š koreňová zelenina + hrášok 3 š voda 2 čl zeleninový bujón Würzl 1-2 strúčiky cesnaku 2 šl kurkuma pol čl bazalka 2 čl sójová omáčka Shoyu štvrť š sójový nápoj Provamel 7 PL kuskus olej na namastenie strúhanka na vysypanie 4 PL sojanéza alebo zálievka
(Hlavné jedlá)





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií