BIO spotrebiteľ

Recepty - Jesenné recepty

Recepty na jeseň – strava vychádzajúca z princípu jing-jang, ktorej základ tvoria obilniny, strukoviny, zelenina.

Burgery z ovsených vločiek

3 šálky vody 1 š = 2 dcl 1,5 PL sójovej omáčky Shoyu 2-3 strúčky cesnaku 1 ks cibuľa soľ 1 čl petržlenová vňať sušená pol čl bazalka 1,25 š ovsené vločky jemné 1,5 PL ľanové semienko 2 PL olivový olej 1 čl majoránka smotana (sójová Provamel) do jamiek mletá paprika
(Hlavné jedlá)


Pohánka na cibuľke s lahôdkovým droždím

2 PL slnečnicový olej 2 PL nakrájaná cibuľa 3 PL nakrájaný pór 2-3 PL sušené francúzske droždie 1 PL Shoyu – sójová omáčka voda 1/3 š 1š = 2 dl 1 čl Würzl zeleninový bujón petržlenová vňať 1 čl pohánka dusená 2 strúčky cesnaku majoránka Na prípravu pohánky 1 š pohánky celej lúpanej 2 š vody 1 čl soľ 1 menšia cibuľa 1 PL slnečnicový olej 1-2ks bobkový list
(Hlavné jedlá)


Dusená zelenina - sabdží

500 g zmesi čerstvej zeleniny (zemiaky, mrkva, kel, kapusta, karfiol, cuketa, pór, paprika...) 1 PL oleja soľ podľa chuti klasického korenia (mahá korenie, garam masala alebo koriander a rasca) kurkuma chilli
(Hlavné jedlá)


Quinoa s dvojfarebnou zeleninou

1 šálka quinoi 2 š vody 5 PL olivového oleja 2 menšie cvikle 1 čakanka 1 cibuľa kúsok sušenej chilli papričky soľ
(Hlavné jedlá)


Veselé špagety

1 hlávka čerstvej brokolice rozobranej na ružičky alebo 1 balenie mrazenej brokolice 1 šálka mrkvy nakrájanej na kolieska 250 g celozrnných špagiet z tvrdej pšenice 2 strúčiky cesnaku 4 PL olivového oleja 1čl korenie na cestoviny strúhaný syr alebo opražený sezam na posypanie
(Hlavné jedlá)


Hubovica

čerstvé huby mladá mrkva petržlen cibuľa 2-3 zemiaky voda soľ čierne korenie mletá červená paprika hrubá múka vajíčko petržlenová vňať
(Polievky)


Pohánkové krokety

500 gr pohánky - lámanky, koreňová zelenina (1-2 mrkvy, kúsok petržlenu, zeleru), zeleninový bujón, soľ, čierne korenie, olivový olej, 6-7 strúčkov cesnaku, sójová omáčka, vajíčko (nemusí byť), sezam,
(Hlavné jedlá)


Kapustová polievka s hovädzím mäsom

1 1/2 litra vody, 300 g hovädzieho mäsa, 1/2 cibule, 1 bobkový list, 1 ČL soli, 4 zrnká bieleho korenia, 50 g prerastenej slaninky, 1 šálka cvikle z konzervy, 400 g bielej hlávkovej kapusty, 100 g póru, 1 PL masti, 1 PL rajčiakového pretlaku, 2-3 PL vínneho octu, štipka cukru, soľ, biele korenie, 100 g kyslej smotany.
(Polievky)


Šalát z pekingskej kapusty

pór, alebo cibuľa, zelenina akú nájdeme doma, zaváraná kápia, soľ, čierne korenie, olivový olej.
(Šaláty)


Ryžové "OKAROTO"

ryža natural, okara (sójová drť, zvyšok pri výrobe sojového mlieka), jačmenné miso, kokosový tuk, pažítka,žerucha,abo iné dochucovadlo.
(Hlavné jedlá)





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií