BIO spotrebiteľ

Recepty - Letné recepty

Recepty na leto – strava bez obsahu lepku v obilninách (s prosom, pohánkou, amarantom...).

Letné rezance

200 g BIOšpaldových rezancov, 1 žltý melón, 5 broskýň, 2 banány, 1 lyžicu slnečnicových semienok, 1 lyžicu tekvicových jadierok, hrsť orechov (vlašských, lieskových alebo kešu), 2 lyžice sušených hrozienok, šťavu z polovice citróna (možno vynechať)
(Hlavné jedlá)


Kukuričný koláč s hráškom

Na cesto: 300g celozrnnej pšeničnej múky, droždie, soľ, 1/2l vody, 3PL oleja Plnka: 50 ml vody, 300g zeleného hrášku, 300 g kukurice, 200g rajčín, 150g strúhaného syra, 150g smotany (alebo jogurtu), kajenské korenie olej na vymastenie plechu. Ľahká sójová zálievka
(Sladké)


Zeler s rajčinami

1 zeler, 2 rajčiny, 2 vajcia, kyslá smotana, tvrdý syr, citrónová šťava, petržlenová vňať, soľ
(Šaláty)


Polievka s kuskusom a zeleninou

5 šálok vody, 2PL kuskusu, 1 šálka nakrájanej zeleniny, ½ šálky hrášku, 1,5 čl zeleninového bujónu Würzl, 2 strúčiky cesnaku, 1čl olivový olej, 1,5čl petržlenovej nasekanej vňate
(Polievky)


Ľahká sójová zálievka

4 dcl vody, 100g hladkej múky, 100g slnečnicového oleja, 1 PL zeleninového bujónu Würzl, soľ podľa chuti, 2-3 PL prírodného cukru, 4 PL citrónovej šťavy, 4 dl sójového mlieka
(Nátierky a pomazánky)


Rezance so zeleninou leta

250g širokých špaldových alebo pšeničných celozrnných rezancov 300g zelenej fazuľky 400g rajčín 1 malý kaleráb 200g jarnej cibuľky 2 strúčiky cesnaku 400g papriky 150ml zeleninového vývaru, 1PL masla 100g smotany 100g strúhaného parmezánu 2 vetvičky čerstvého tymiánu 2-3 šalviové lístky 1PL nasekanej pažítky mleté biele korenie
(Hlavné jedlá)


Pečené baklažány

2 dlhšie tenké baklažány, 1 kg rajčín, 1 veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1čl sušeného tymiánu, 8PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, štipka cukru
(Hlavné jedlá)


Polenta so zeleninou

150g kukuričnej krupice (polenta), 3/4l vody, 1 veľká cibuľa, 500g baklažánu, 500g rajčín, 3 strúčiky cesnaku, 1 zväzok petržlenovej vňate, 7PL panenského oleja, soľ, čierne korenie, 1PL sušeného tymiánu, 200g strúhaného syra, 1PL masla
(Hlavné jedlá)


Zeleninový šalát s kuskusom

1,5 šálky zapareného kuskusu, 0,5 šálky pór, 5-7 listov hlávkového šalátu, 1 väčšia rajčina, 4 PL zrno kukurice, 1 PL olivový olej, 1 PL sušené francúzske kvasnice, 2 rozotrené strúčiky cesnaku, ½ čl zeleninový bujón Würzl.
(Šaláty)


Červená šošovica na leče

1 šálka červenej šošovice, ¾ šálky sójového mlieka, 1,5PL špaldovej (hladkej) múky, 1PL panenského slnečnicového oleja, 1 veľká nakrájaná cibuľa, 1 veľká zelená paprika, 2 ks rajčín, 3,5 šálky vody, 1čl zeleninového bujónu Würzl, bazalka, provensálske korenie
(Hlavné jedlá)





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií