BIO spotrebiteľ

Recepty - Vianočné recepty

Netradičný vianočný kapor II

Kapor, maslo, soľ, korenie, citrón, bazalka.
(Hlavné jedlá)


Netradičný vianočný kapor I

Kapor, cibuľa, rybí bujón, kyslá smotana.
(Hlavné jedlá)


Vianočná morka s gaštanovou plnkou

1 mlada morka okolo 3 kg, soľ. Plnka: 1 morčacia pečeň, 2 lyžice koňaku, 250 g šunky, 1 cibuľa, 1 kg jedlých gaštanov, 100 g ryže, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, zelená petržlenová vňať.
(Hlavné jedlá)


Kapor na modro

kapor ( 1 -1,5 kg), soľ, ocot, voda, 100 g koreňovej zeleniny, 30 g cibule, cele čierne korenie, 50 g masla.
(Hlavné jedlá)


Vianočná rybia polievka

Hlava z kapra, 100 g mlieča (ikier), 20 g cibule, 100 g mrkvy, zeleru a petržlenu, 40 g masla, 50 g hladkej múky, 2 dl mlieka, soľ, 10 g tuku, zelená petržlenová vňať, polievkové korenie, 80 g sendviča.
(Polievky)


Vianočná ruža

4 vajcia, 125 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 125 g múky, 50 g masla, 100 g zeleného marcipánu, 25 g bieleho marcipánu, 1 ruža z marcipánu na ozdobenie. Plnka:3 žĺtka, 150 g práškového cukru, 250 g masla, 100 g čokolády na varenie.
(Sladké)


Vianočný pletenec - štrúdľa

Cesto: 25 dkg hladkej múky, 25 dkg Hery, 25 dkg tvarohu. Plnka:jablká strúhané, orechy vlašské sekané, hrozienka, cukor, škorica mletá, strúhanka.
(Sladké)


Pečený kapor

kapor okolo 1500g, 1 cibuľa, 1 mrkva, lyžica rajčinového pretlaku, 60 g masla, soľ, mleté čierne korenie, hrsť zelenej petržlenovej vňate, lyžica citrónovej stavy, lyžica worchestrovej omáčky.
(Hlavné jedlá)


Rybacia polievka s kyslou kapustou

300-350 g kapra, 200 g kyslej kapusty, 40 g masla, 1 cibuľa, 40 g hladkej múky, 1 liter vody, 50 g paradajkového pretlaku, 2 dl kyslej smotany.
(Polievky)


Pečený kapor na francúzsky spôsob

600 g zemiakov, soľ, 1 lyžica masti na vymastenie misy, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 50 g postrúhaného syra, potlčená rasca, 4 porcie kapra, 1 citrón, zelená petržlenová vňať, 1 lyžica masla, citrónová šťava, 1 lyžica kôpru posekaného nadrobno.
(Hlavné jedlá)





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií